Kia Telluride problem med växellådan

Kia Telluride

Kia Telluride är en mellanstor SUV med en rymlig och bekväm interiör. Det kommer också med gott om lastutrymme och det kan bära upp till åtta personer. Men det kommer också med flera problem, inklusive transmissionsproblem. Men vad är Kia Telluride transmissionsproblem?

Vanliga Kia Telluride-transmissionsproblem är fördröjningar i växlingen, brist på acceleration när du sparkar i växeln, fördröjd engagemang och slirning, och oförmåga att behålla rätt växel. Dessutom har vissa användare också registrerat bilar som skakar på vägen, visslande ljud och slipning vid acceleration.

Vilka är problemen med Kia Tellurides växellåda?

Brist på acceleration när du sparkar i växeln

Detta problem är vanligt under modellåret 2023 Kia Telluride. Flera användare har klagat på att bilen vägrade att accelerera som om den hade problem med växellådan. I de flesta fall vägrar den att accelerera i 10 till 20 sekunder. Dessutom hoppade bilen till och gav ifrån sig ett högt ljud när användarna lade i växeln.

En Kia Telluride-ägare från Utah hade accelerationsproblem två gånger med bilen med bara 200 miles på klockan. Ägaren uppgav att när han accelererade i uppförsbacke sjönk varvtalet och accelerationen upphörde. Till följd av detta var han tvungen att stanna vid sidan av vägen. Senare slås bilen på igen och rycker framåt för att fortsätta accelerera.

För att åtgärda problemet måste du kontrollera låga oljenivåer i växellådan, en utsliten koppling eller en skadad växellänk. Se till att en professionell mekaniker åtgärdar det underliggande problemet.

Fördröjd koppling och slirande

Detta kommer som en överraskning eftersom en växellåda som slirar mellan växlingarna är något som bör hända med bilar som har gått minst 150 000 mil. Enligt NHTSA har flera klagomål inkommit som tyder på att växellådan i Kia Telluride förmodligen slirar ur växellådan och in i neutralläget på egen hand.

  Kia Sorento Tillförlitlighet

Förutom att växellådan slirar har vissa ägare klagat på att motorns varvtal omedelbart ökade utan någon kraftleverans. Men efter att ha stängt av och startat bilen fortsatte den att fungera normalt. Dessutom har vissa användare rapporterat att växellådan tenderar att fördröja inkopplingen av vissa växlar.

Om du upplever fördröjd växling eller att växellådan slirar bör du låta inspektera momentomvandlaren och växelsolenoiden. Om någon av delarna är skadad bör de bytas ut så snart som möjligt för att åtgärda problemet.

Oförmåga att bibehålla rätt växel

Ett annat vanligt problem med Kia Telluride-växellådan är oförmågan att bibehålla rätt växel. Detta problem orsakas normalt av växelproblem. Det kan vara en dålig momentomvandlare, igensatt växelfilter, bränd kopplingsskiva eller överhettning av växellådan. Utöver detta bör du kontrollera transmissionsoljan.

Att åtgärda det underliggande problemet hjälper dig att åtgärda detta problem. Därför bör du ta din bil till en professionell mekaniker för inspektion och reparation eller utbyte av de berörda delarna.

Bilen skakar på vägen

Flera Kia Telluride-användare har också klagat på att bilen skakar under körning. Det finns olika anledningar till att bilen skakar under körning, men växellådan kan också orsaka att bilen skakar. Till exempel, när du har låg transmissionsvätska, kan din bil börja skaka när du kör.

Detta problem kan åtgärdas genom att fylla på transmissionsolja. Det är viktigt att alltid kontrollera transmissionsoljans nivå och skick, eftersom det är en källa till många problem med transmissionen.

  Problem med Kia 2.0 turbomotor

Gnisslande vid acceleration

Olika problem kan orsaka att din bil gnisslar när du accelererar. Några av dem är ett dåligt hjullager, en utsliten motor, problem med differentialväxeln eller till och med en skadad CV-led. Men en dålig växellåda kan också vara orsaken.

Precis som att bilen skakar när du accelererar, kan låg transmissionsvätska också orsaka att bilen gnisslar när du accelererar. Se därför till att fylla på rätt transmissionsvätska i bilen för att åtgärda problemet.

Visslande ljud

Visslande ljud från växellådan kan orsakas av låga vätskenivåer. Så om du märker att din bil ger ifrån sig visslande ljud från växellådan bör du låta inspektera den. Förutom att se till att transmissionsoljan håller rekommenderad nivå bör du också se till att den byts ut när den blir smutsig.

FAQ

Är Kia Telluride värt att köpa?

Ja, det är värt att köpa Kia Telluride. Detta beror på att denna bil är rymlig, effektiv, praktisk och billig att underhålla. Dessutom presterar den bra och registrerar färre problem än de flesta av sina rivaler. Men om du är ute efter en lyxig, avancerad, högpresterande och kraftfull mellanstor SUV, då är detta inte SUV för dig.

Vilka typer av växellådor kommer Kia Telluride med?

Kia Telluride är utrustad med en 8-växlad A8LF1 automatisk växellåda. Med denna växellåda förbättras accelerationen för en tystare körning och motorn arbetar på sin mest optimala effektnivå. Eftersom den har fler växlar hjälper den dessutom till att hålla motorn i ett varvtalsområde där den har bästa prestanda med lägsta bränsleförbrukning.

  Hyundai i10 vs Kia Picanto - Vilken är bäst?

Har Kia Telluride problem med växellådan?

Ja, Kia Telluride kommer med flera transmissionsproblem. Några av de vanligaste transmissionsproblemen i Kia Telluride är skakningar i bilen, bristande acceleration vid växling, gnisslande vid acceleration och oförmåga att hålla rätt växel.

Vilken Kia-modell är utrustad med en CVT-växellåda?

Kia Forte 2021 levereras med en CVT-växellåda. Den har en uppgraderad CVT-transmission som kallas Intelligent Variable Transmission (IVT). Denna transmission ger en tystare och mjukare körning än den traditionella CVT-transmissionen. Observera att CVT normalt finns i mindre Kia-modeller.

Slutsats

Kia Telluride kan vara en trevlig familjebil, men den kommer också med flera problem. Vanliga problem med växellådan i Kia Telluride är bristande acceleration vid växling, skakningar i bilen, visslande ljud, oförmåga att hålla rätt växel och gnisslande vid acceleration.

Sammantaget är Kia Telluride fortfarande en av de finaste och mest lättskötta mellanstora SUV:arna. Även om denna bil har problem med växellådan, är de inte lika utbredda som några av dess konkurrenter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts