Kan du ta en Tesla till en mekaniker?

Tesla rekommenderar alla sina kunder att få sina bilar servade eller underhållna direkt av ett Tesla servicecenter. Men kan jag ta med min Tesla till en allmän mekaniker?

Ja, du kan ta med en Tesla till en mekaniker. Du kan dock ogiltigförklara din garanti om du tar din Tesla till en verkstad som inte är en Tesla-verkstad för reparation eller underhåll. Om något går fel kommer du alltså inte längre att omfattas av Teslas garanti, som gäller i 4 år för karossen och 8 år för batteriet.

Den andra utmaningen med att ta din Tesla till en mekaniker är att mekanikern kanske inte har rätt delar för att reparera din bil. De flesta Tesla-delar som verkstäder eller mekaniker som inte är Tesla-verkstäder eller mekaniker använder är från tidigare Tesla-bilar. Detta beror på att Tesla har ett fullständigt monopol på delar och att det inte finns några eftermarknadsdelar.

Dessutom, även om icke-Tesla-verkstäder eller allmänna mekaniker kan reparera en Tesla, kan de inte reparera alla problem på en Tesla. Till exempel kan tredjepartsverkstäder hantera de flesta karossreparationer, men de kan inte hantera internmotor, internt batteri, installera ny firmware, byta pekskärm och utföra nyckelprogrammering.

Så om din Tesla har ett större problem som inte är relaterat till karossen måste du ta den till ett Tesla-servicecenter. Detta beror främst på att vanliga tekniker inte har den kompetens och utrustning som krävs för att hantera tekniska Tesla-problem. Dessutom är de flesta av dem inte förtrogna med elsystemet och nätverksbaserade datorsystem.

Om du gör misstaget att ta din Tesla till en allmän mekaniker för att reparera dess elsystem eller datorsystem kan det därför sluta med att du skadar din bil och upphäver garantin. Dessutom kan det sluta med att processen blir dyrare än att besöka ett Tesla-center och det kan också ta längre tid.

  Behöver Tesla värma upp?

Vilka är några av fördelarna med att ta en Tesla till en mekaniker?

Snabb service

Den första fördelen med att ta en Tesla till ett servicecenter är att du inte behöver vänta i månader eller ett år på att få din bil reparerad. Allmänna mekaniker eller tredjepartsverkstäder kommer att arbeta på din bil snabbt jämfört med att ta den till ett Tesla-servicecenter.

Billigare service

Förutom att det tar mindre tid att reparera din bil är tredjepartsverkstäder också billigare jämfört med Teslas servicecenter. Till exempel kan en enkel däckrotation kosta dig cirka 50 dollar på en oberoende verkstad och cirka 100 dollar på ett Tesla-servicecenter. Det slutar alltså med att du sparar en del pengar.

Varför ska du låta en Tesla-tekniker reparera din bil i stället för en vanlig mekaniker?

Tesla-tekniker är mer skickliga när det gäller att hantera Teslas än icke-Tesla-tekniker. Dessutom är de utrustade med de rätta verktygen och den rätta utrustningen för att korrekt diagnostisera de problem som din bil står inför. Slutligen riskerar du inte att upphäva garantin eftersom det är en Tesla-tekniker om något går fel.

Vad gör Tesla för att förbättra sina tjänster när det gäller reparation och underhåll?

Tesla ökar ständigt antalet Tesla servicecenter för att minska väntetiden och föra tjänsterna närmare kunderna. Dessutom erbjuder Tesla många servicealternativ, till exempel vägassistans, over-the-air-uppdateringar, fjärrdiagnostik och SmartAlerts.

Först och främst förbättrar over-the-air-uppdateringar fordonets prestanda och minimerar resorna till ett Tesla-servicecenter. Å andra sidan hjälper fjärrdiagnostik dig att på distans diagnostisera ett problem med din bil och vad som krävs för reparation/underhåll. Sist men inte minst kommer SmartAlerts att hjälpa dig med en enkel reparation eller koppla dig till ett serviceteam.

  Kräver Teslas mycket underhåll?

FAQ

Vad händer om du inte tar din Tesla till ett Tesla-servicecenter?

Om du bestämmer dig för att reparera din Tesla från en oberoende mekaniker eller en tredjepartsverkstad riskerar du att upphäva din garanti. Det innebär att om något går fel kommer Tesla inte att täcka eventuella skador eller fel som din bil kan utveckla i framtiden.

Är Tesla dyrt att reparera?

Ja, Teslas är dyra att reparera. Detta är normalt eftersom Tesla är en lyxbil i likhet med Mercedes, BMW, Porsche och Audi. Dessutom beror det också på vilket problem som din bil står inför. Om det är normal service och underhåll är Tesla ganska billig. Men om det är ett allvarligt problem blir det dyrt att åtgärda.

Kan jag arbeta på min Tesla?

Självklart, ja. Att arbeta på en Tesla har gjorts enkelt genom funktioner som SmartAlerts och användarhandboken. Allt du behöver göra är att följa instruktionerna till det senare så att du inte gör bort dig. Dessutom bör du sköta underhållet själv om det är okej för dig att göra det.

Faktum är att de flesta grundläggande underhållsrutinerna för Tesla-service kan göras av Tesla-ägare. Allt de behöver göra är att följa instruktionerna till det senare.

Har Tesla många problem?

Nej, Tesla är bland de mest pålitliga lyxbilarna på marknaden. Icke desto mindre har Tesla några vanliga problem som köpare bör vara beredda att möta. Dessutom är de flesta Teslaproblem kvalitetsproblem och inga tillförlitlighetsproblem. Några av de vanligaste Tesla-problemen är ojämna panelavstånd, färgfel och rost.

  Är Tesla bra i snö?

Vad händer om ditt Tesla-däck spricker mitt ute i ingenstans?

Först och främst ska du ringa efter vägassistans från botten av din Tesla-app. Om vägassistans inte finns inom räckhåll kan du behöva ringa AAA eller leta efter närmaste mekaniker som kan reparera hjulet eller byta ut det om du har ett reservhjul med dig.

Sammanfattning

Om du har undrat om du kan ta med en Tesla till en mekaniker är svaret ”Ja”. Trots att Tesla rekommenderar sina kunder att serva, reparera eller underhålla sina bilar på ett Tesla-servicecenter i din närhet kan en tredjepartsverkstad eller mekaniker också reparera och underhålla en Tesla.

Den enda utmaningen är att tredjepartsverkstäder inte har den utrustning eller kompetens som Teslas center har. Dessutom kan mekaniker inte reparera allt eftersom Teslas el- och datorsystem är mycket komplicerade att arbeta med. Om mekanikern gör bort sig kommer du att ogiltigförklara din garanti.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts