Jeep Grand Cherokee Tillförlitlighet

Jeep kommer från den taktiska termen GP, som står för General Purpose Vehicles. Varumärket är prestigefyllt för sin förmåga att ständigt skapa fantastiska 4×4, SUV och gå 4×4 romping fordon. Jeep Grand Cherokee är en omfattning av SUV:er av rimlig storlek som skapas av den amerikanska tillverkaren Jeep. Medan vissa olika SUV:er tillverkades med body-on-outline-utveckling har Jeep Grand Cherokee konsekvent använt sig av en unibody-ram.

Översikt

Grand Cherokees standardmotor är en 3,6-liters V-6 som producerar 295 hk och 260 lb-ft vridmoment. Grand Cherokee kan gå från 0-60mph på bara 3,5 sekunder, en käftsmällarprestanda. De två motorerna parar ihop sig med en osäker 9-växlad programmerad växellåda som vi sköter och en fyrhjulsdämpad fjädring.

Tillförlitlighet

2021 Grand Cherokee har en förutspådd tillförlitlighetspoäng på 84 av 100. Jeep Grand Cherokees tillförlitlighetsbetyg är 3,5 av 5,0, vilket placerar den på femtonde plats av 26 för måttligt stora SUV:er. Den normala årliga reparationskostnaden är 666 dollar, vilket innebär att den har normala ägarkostnader.

Säkerhet

Jeep Grand Cherokee fick ett femstjärnigt betyg i NHTSA:s sidokrocktest. När det gäller betyg för vältning gav NHTSA 2021 års Jeep Grand Cherokee fyra stjärnor. Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) utsatte dessutom 2021 Jeep Grand Cherokee för ett par krocksäkerhetstester.

Återförsäljningsvärde

En Jeep Cherokee kommer att skrivas av med 56 % efter 5 år och har ett långsiktigt återförsäljningsvärde på 15 722 dollar. Diagrammet nedan visar den normala försämringen under de följande 10 åren. Dessa resultat gäller för fordon i mycket gott skick som i genomsnitt kör 12 000 mil per år. Den accepterar dessutom en försäljningskostnad på 35 789 dollar när den är ny.

  Buick Envision Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Den genomsnittliga totala årliga kostnaden för reparationer och underhåll för en Jeep Grand Cherokee är 666 dollar, jämfört med ett genomsnitt på 573 dollar för mellanstora SUV:er och 652 dollar för alla fordonsmodeller.

FAQ

Är Jeep Grand Cherokee en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Jeep Grand Cherokee är en fyrhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Jeep Grand Cherokee?

Jeep Grand Cherokee är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Standard SUV 4WD

Vad är hästkrafterna i en Jeep Grand Cherokee och har den en turbo?

Jeep Grand Cherokee har 293 hästkrafter och ett vridmoment på 260 lb-ft. Motorn är en Regular Unleaded V-6 med en cylindervolym på 3,6 liter Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stor markfrigång har Jeep Grand Cherokee?

8,6 tum ( 21,84 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Jeep Grand Cherokee har 20 X 8 tums aluminiumhjul fram och 20 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Har Jeep Grand Cherokees många problem?

Med 3 000 klagomål på alla modeller står Grand Cherokee för mer än 25 % av alla Jeep-klagomål. Elektriska problem har varit det vanligaste problemet under alla dessa år.

Är Grand Cherokee värt det?

Jeep Grand Cherokee SUV är mycket bra. Även om dess drivlinor inte är fantastiska, hanterar den bra och körs över de flesta vägar. Den är också en av de bästa offroadarna i klassen för mellanstora SUV:er. Interiören i den här Jeep konkurrerar med den i lyxiga SUV:er.

  Cadillac Escalade Tillförlitlighet

Vilket årsmodell av Jeep Grand Cherokee bör jag undvika?

Du bör undvika Jeep Grand Cherokee årsmodeller som har många kundklagomål, kostsamma reparationer och höga underhållskostnader. Enligt uppgifter är modellerna 2011 och 2014 de sämsta Grand Cherokees du kan köpa.

Vilken är bättre Jeep Highlander eller Grand Cherokee?

Toyota Highlander 2022 är den överlägsna av dessa två bilar. V6-motorn är kraftfullare och effektivare än de andra motorerna, men den är inte det enda alternativet. Grand Cherokee erbjuder alternativ med högre effekt om du letar efter något mer.

Vad är skillnaden mellan en Jeep Cherokee och en Jeep Grand Cherokee?

Den största skillnaden mellan dem är deras storlek. Jeep Cherokee crossover SUV är mindre än Jeep Grand Cherokee SUV.

Är Grand Cherokee en lyxbil?

Grand Cherokee är en lyxig SUV men det är fortfarande en Jeep. Det innebär att Grand Cherokee har utmärkta terrängegenskaper. En kraftfull motor är avgörande för att ditt fordon ska kunna utnyttja sin fulla potential.

Hur många mil håller Grand Cherokee?

Enligt dem beror Jeepens livslängd på hur väl du underhåller den och vilket år den tillverkades. Vissa Grand Cherokee-modeller kan hålla i mer än 200 000 mil medan andra når sin maker runt 150 000 mil. Nyare modeller, som Grand Cherokee 2011, håller längre än 300 000 mil.

Vilka år är bra för Jeep Grand Cherokee?

2010 är det bästa året för Grand Cherokee. De hade färre problem än andra år. Du kan också hitta modeller från 2009, 2010 eller 2016, som alla är bra alternativ eftersom de är mycket prisvärda.

  Hyundai Ioniq hybrid Tillförlitlighet

Vid vilken kilometerhalt börjar Jeeparna få problem?

Runt 100 000 mil börjar Jeeparna få problem. I ett Jeep-forum står det att du vid 100 000 mil ska räkna med att behöva serva motor, växellåda, differentialer och lager.

Har den adaptiv farthållare?

Ja, Grand Cherokee har adaptiv farthållare. Den fungerar genom att övervaka trafiken framför oss och automatiskt justera hastigheten för att hålla jämna steg med trafikflödet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts