Hyundai Tucson vs Subaru Forester – Vilken är bäst?

Är Hyundai Tucson en bra bil?

Den kompakta crossover-världen är full av dussintals och åter dussintals olika alternativ och det kan ofta vara svårt att bestämma sig för vilken man ska köpa. Både Hyundai Tucson och Subaru Forester ligger i toppen av detta segment eftersom dessa tenderar att sälja riktigt bra på de flesta marknader. Så Hyundai Tucson vs Subaru Forester – vilken är bäst?

När det gäller motorval levererar båda dessa märken, men Subaru brister i vissa avseenden som vi kommer att nämna i den här artikeln. AWD kommer som standard på alla Forester-modeller vilket är ett stort plus jämfört med Tucsons standard FWD. Designmässigt är det egentligen ingen jämförelse alls eftersom Tucson verkar vara den mer sammanhängande och attraktiva upplevelsen.

Körupplevelsen är väldigt olika mellan dessa två, men båda levererar när det gäller vad en daglig förare behöver göra bäst. Tillförlitligheten är utmärkt med båda dessa, men den ena är ändå bättre än den andra. När det gäller prissättning är dessa två verkligen lika genomgående. Praktiska egenskaper är en blandad kompott eftersom Tucson är bättre i vissa avseenden medan Forester tar hem det i andra.

På det hela taget är de här två verkligen nära jämbördiga, men jag skulle ge en avsevärd fördel till Tucson eftersom den på något sätt bättre skildrar bilden av vad en modern crossover-SUV bör vara. Om du vill veta mer, se till att läsa den här artikeln och ta reda på det!

Hyundai Tucson

Med ett utgångspris på runt 27 000 dollar verkar Tucson vara en riktigt prisvärd SUV. Välutrustade modeller kommer troligen att kosta dig runt 10 000 dollar eller mer, men dessa kommer med en hel del godsaker. Motorerna är begränsade till två, en bensindriven 1,6L fyrcylindrig motor med 150 hk eller en hybridversion med samma 1,6L motor, men med mellan 230 och 265 hk.

  Hyundai Elantra GT Tillförlitlighet

FWD är standard för Tucson, och det är också den 8-stegade automatlådan på de flesta marknader i världen. Designen är det område där Tucson verkligen gjorde skillnad i detta segment eftersom den introducerade något som vi inte riktigt sett tidigare. Med slående pittoreska karosslinjer, extremt futuristiska lampor och en snygg interiör är det verkligen svårt att klandra Tucson för hur den ser ut både på insidan och utsidan.

Tillförlitligheten får betyget 88/100 av J.D. Power vilket innebär att Tucson är utmärkt i det avseendet, nästan klassledande för att vara exakt. Tucson försöker inte vara en terrängbil eller en sportbil vilket innebär att den körs säkert, problemfritt och riktigt förutsägbart. Den får i stort sett all den senaste tekniken och anses av många vara ett riktmärke i detta segment.

Praktiken är stor eftersom den erbjuder en av de största bagageluckorna i det här segmentet medan sittplatsutrymmet är bra. Sikten är bra, Tucson får många familjevänliga funktioner och 1,6L kan ge upp till 29MPG medan hybridmodellen kan ge upp till 40MPG kombinerat.

Subaru Forester

Subaru Forester börjar på cirka tusen dollar eller mer än Tucson, men välutrustade modeller är billigare än välutrustade Tucson-modeller. För detta pris kan du välja mellan en 2,0L 4-cylindrig hybridmodell med 150 hk och maximalt 35MPG eller ett par 4-cylindriga Boxermotorer med upp till 254 hk och 27MPG.

Designmässigt ser Forester inte ut som något speciellt eftersom den följer ett välkänt Subaru-designspråk. Bilen är inte uppseendeväckande vilket innebär att den är relativt konservativt utformad. Interiören är lite mer vågad, men inget att vara särskilt stolt över. Forester kör dock riktigt bra tack vare AWD-systemet som är standard och CVT-transmissionen.

  Är Hyundai i30 en bra bil?

Tillförlitligheten bedöms till 80/100 vilket är något efter Tucson, men fortfarande före de flesta bilar där ute. Praktiken är riktigt bra eftersom Forester ligger på en jämförbar nivå med Tucson. Bagageutrymmet är dock begränsat till 70 kubikfot vilket är mindre än Tucson.

Forester är en mycket bättre bil i terräng eftersom den också använder en mer utilitaristisk strategi. Forester kan gå ner och smutsa ner mycket bättre än Tucson vilket gör den till en trovärdig vinterbil.

Bedömning – Hyundai Tucson är bättre

Först och främst får Tucson mer sofistikerade, grönare och effektivare motorer som passar mycket bättre för den här typen av bilar. Även om du måste betala extra för ett AWD-system erbjuder Tucson en mer lovande drivlina/drivlina. Designmässigt tar Tucson det med lätthet eftersom den faktiskt ser riktigt attraktiv ut, vilket inte ofta är fallet med de flesta crossovers.

Körupplevelsen är bättre med Forester eftersom det är en mycket mer kapabel bil, men de flesta bryr sig inte om det. Forester erbjuder mer huvudutrymme fram, men mindre huvudutrymme bak. Benutrymmet är bättre med Tucson bakåt medan Forester tar hem det med bättre benutrymme framtill.

Tillförlitligheten är bättre med Tucson, tekniken är bättre med Tucson och familjevänligheten är också bättre med Tucson. Hur man än vänder och vrider på det verkar Tucson vara den bättre bilen totalt sett.

FAQ-avsnittet

Är Hyundai Tucson säkrare än Subaru Forester?

Båda dessa bilar har tilldelats IIHS utmärkelser ”Top Safety Pick Plus” eftersom de erbjuder genomgående bra passiva och aktiva säkerhetssystem. En del av dessa uppgifter tyder på att Forester är något bättre när det gäller krockskydd, men inte så mycket att det är en väsentlig skillnad.

  Är Hyundai Veracruz en bra bil?

Är Hyundai Tucson bekvämare än Subaru Forester?

Hyundai Tucson är något bekvämare än Subaru Forester tack vare bättre ljudisolering. Det betyder inte att Forester inte är bekväm, men de här två är verkligen inte på samma nivå. Tucson är också en mycket mer aerodynamisk SUV, vilket innebär att vägbuller är mycket mindre märkbart i motorvägshastigheter.

Är Hyundai Tucson en bättre terrängkörare än Subaru Forester?

Subaru tar det eftersom den kommer med AWD som standard och Subaru AWD är känt som ett av, om inte det bästa AWD-systemet när det gäller dragkraft. Det är säkert att säga att båda dessa inte är utformade för terrängkörning, men om du skulle välja skulle vi starkt rekommendera att du väljer Forester eftersom det är en mer kapabel bil överlag.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts