Hyundai 1.8 motorproblem

Hyundai i30 problem & fel

Hyundai har använt en 1.8L 4-cylindrig motor i sina sedans och vissa SUV: er under ganska lång tid nu, och Hyundai Elantra kan lika gärna vara den mest populära Hyundai-modellen som levereras med 1.8L-motorn i några generationer nu. I den här artikeln kommer vi att fokusera på alla Hyundai 1.8-motorproblem och berätta vad du behöver se upp för när du köper en Hyundai med denna motor.

Först och främst måste vi nämna att kolvaggregaten på denna motor är benägna att misslyckas med en relativt vanlig hastighet. Bränsleinsprutarna verkar också vara ett problem och det är också den alarmerande hastighet med vilken denna motor gillar att bränna igenom liter olja. Andra har rapporterat problem med startmotorn som inte vill starta bilen, vilket också kan vara ett ganska dyrt reparationsjobb.

Dessa fyra tenderar att vara relativt vanliga över flera Hyundai-modeller som drivs av 1.8L Nu-motorn, men Elantra verkar vara den med det högsta antalet rapporter. Vissa kallar denna motor för en tickande bomb medan andra svär på att den är oerhört pålitlig och driftsäker. Sanningen är naturligtvis någonstans i mitten.

Innan vi går djupare in på dessa frågor måste vi påpeka att denna motor, och alla andra motorer, behöver ordentligt underhåll i rätt tid. Ibland tenderar dessa tillförlitlighetsartiklar att komma med en hel del kritik mot en motor, men i verkligheten orsakas de flesta motorproblem på grund av felaktigt underhåll.

Läs om Hyundai i30 problem.

Problem med kolvmonteringen

Det förmodligen värsta potentiella problemet med 1.8L Nu-motorn är att motorn kan utveckla något som kallas ”en kolvslap”. Detta inträffar när kolvarna hålls på plats vilket gör att de kan rotera och slå mot cylinderväggarna. Dessa problem är mest märkbara när bilen är kall eftersom kolvarna är sammandragna och det finns mer utrymme mellan kolvarna och cylinderväggarna att packa i.

  Bilar som liknar Hyundai IONIQ 6

När bilen når optimal temperatur expanderar kolvarna så att de sitter snyggare. Hyundai sa först att detta inte är något större problem, men tiden har visat att detta kan leda till oljeslam som kan leda till motorblocksskador. Om detta fortsätter helt obemärkt finns det en stor risk att hela motorn kan explodera. Hyundai har därför ställts inför några stämningar eftersom inga återkallelser någonsin utfärdades.

Problem med bränsleinsprutare

Problem med bränsleinsprutare är vanliga i många olika motorer och märken och det verkar som om Hyundai 1.8L NU-motorn inte heller är fri från dessa fel. Det vanligaste symptomet på en defekt bränsleinsprutare är feltändning av motorn som tenderar att bli ännu värre ju längre tiden går. Bränsleinsprutaren har till uppgift att spruta in en viss mängd bränsle i motorn, vilket ger dig kraft.

Om en bränsleinsprutare går sönder kommer du sannolikt att märka en minskning av effekten följt av feltändning. Om fler av dessa misslyckas kommer du definitivt att märka problem eftersom din bil kommer att sakna kraft allvarligt. Det sägs att en Hyundai 1.8L motor injektor ersättningsjobb kommer att kosta dig någonstans mellan $ 500 och $ 700 med alla arbete och delar ingår.

Höga nivåer av oljekonsumtion

Höga nivåer av oljeförbrukning är vanliga över flera Hyundai motorer och 1.8L enheten är också en av dessa motorer. Flera ägare klagade över att bilen gick igenom fjärdedelar av olja i en alarmerande takt. Andra rapporterade att de hade ett motorproblem på grund av att de inte visste när de skulle tillsätta ytterligare olja till motorn eftersom bilen fortsatte att bränna igenom olja långt innan några planerade underhållsintervaller.

  Är Hyundai Getz en bra bil?

Detta ledde till att Hyundai ställdes inför enorma stämningar för en mängd olika motorer och modeller, varav en var 1.8L-motorn. När det gäller NHTSA har Elantra (som använder 1.8L-motorn) otaliga klagomål som rasar om hur motorn dricker olja som galen. Vi måste nämna att brist på motorolja kan leda till allvarliga motorskador om det inte åtgärdas tillräckligt tidigt.

Problem med startmotorn

Startmotorn är en komponent som är utformad för att veva motorn så att den kan starta sin förbränningsprocess som ger dig kraft. Om en startmotor misslyckas kommer du inte att kunna starta bilen, vilket uppenbarligen är ett problem. Hyundai 1.8L-motorn verkar ibland lida av defekta startmotorer som i sin tur gör det svårt att starta bilen.

Det enda sättet att åtgärda detta är att byta ut hela enheten. Vissa har dock sagt att reparationer är möjliga beroende på om din startmotors solenoid eller din primära motor är skyldig.

FAQ avsnitt

Är Hyundai 1.8-motorn en bra motor?

Hyundai 1.8L-motorn anses ofta vara en av de mest problematiska motorerna i Hyundais katalog, men det finns många ägare där ute som kunde driva denna motor förbi 200.000 eller 300.000 miles utan att uppleva några allvarliga mekaniska problem. Det är inte den mest kraftfulla motorn, vilket också är ett problem för många.

Det är dock en ganska effektiv och ganska sofistikerad motor som sannolikt kommer att göra sitt jobb riktigt bra om du tar hand om den ordentligt.

Är Hyundais 2.0-motor bättre än 1.8-motorn?

2.0-motorn är den kraftfullare motorn av de två eftersom den erbjuder mer vridmoment och mer kraft. Enligt officiella uppgifter är 1,8:an mer effektiv, men det gäller bara om du inte kör dessa motorer i motorvägsfart ofta.

  Är Hyundai Bayon en bra bil?

Om du är, då 2.0L är faktiskt den mer ekonomiska motorn medan de flesta också anser 2.0 att vara lite mer tillförlitlig och mer avkopplande att köra tack vare mer vridmoment.

Hur mycket kraft ger Hyundai 1.8-motorn?

Hyundai 1.8L-motorn ger mellan 145 hk och 150 hk vid 6 000 rpm, vilket inte är så mycket för en bensinmotor. VW lyckades erbjuda nästan 100 hk mer från en 1.8L-motor 10 år tidigare. 129-131lb-ft vridmoment är också ett riktigt lågt vridmoment vilket innebär att 1.8L saknar kraft enligt de flesta människors standard.

Bilar med Hyundai 1.8 motor

Hyundai har tillverkat flera modeller utrustade med en 1.8-liters motor. Här är några exempel på bilar som har tillverkats av Hyundai och har en 1.8-liters motor:

Hyundai Elantra: Hyundai Elantra är en kompakt sedan som har erbjudits med en 1,8-litersmotor under några av sina modellår. Den är känd för sin eleganta design, bekväma interiör och bränsleeffektiva prestanda.

Hyundai i30: Hyundai i30, även känd som Hyundai Elantra GT på vissa marknader, är en kompakt kombi som har varit tillgänglig med en 1,8-litersmotor. Den erbjuder ett mångsidigt lastutrymme, avancerade säkerhetsfunktioner och en trevlig körupplevelse.

Hyundai Tucson (tidigare generationer): Vissa tidigare generationer av Hyundai Tucson kompakt SUV erbjöds med en 1,8-liters motor. Tucson är känd för sina praktiska egenskaper, goda säkerhetsbetyg och tillgängliga funktioner som infotainmentsystem med pekskärm och avancerade förarassistanssystem.

Hyundai Veloster: Hyundai Veloster är en unik kompakt coupé som har utrustats med en 1,8-litersmotor under vissa modellår. Den sticker ut med sin asymmetriska dörrkonfiguration, sportiga design och smidiga köregenskaper.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts