Hur använder man röststyrning i en Tesla?

Tesla är en av de mest avancerade lyxbilarna på marknaden. En av de enastående funktionerna som Tesla har är röststyrning. Denna funktion gör det möjligt för Tesla-ägaren att använda flera funktioner genom att tala instruktioner i stället för att trycka på fysiska knappar på bilen. Men hur använder man röststyrning på en Tesla?

Att använda röststyrning på en Tesla varierar från en Tesla-modell till en annan. För att initiera röststyrning på en Tesla Model 3 måste du trycka på mikrofonknappen på pekskärmen eller trycka på den högra scrollknappen på ratten. När du hör tonen kan du tala in ditt kommando.

Till skillnad från röststyrningen på Tesla Model 3 varierar processen för att initiera röstkommandot på Tesla Model S och X lite. Du måste trycka på röstknappen längst upp till höger på ratten. Precis som i Tesla Model 3 ska du tala ditt kommando när du hör tonen.

Det är värt att veta att inte alla Tesla-kontroller kan styras med hjälp av röststyrning. De flesta funktioner som hanteras av pekskärmen kan dock kommenderas via röststyrning. Däremot kan funktioner som har med körning att göra inte kommenderas. Du kan till exempel inte beordra din bil att byta körläge.

En annan sak som du inte kan styra med hjälp av röststyrningsfunktionen är att justera fjädringens åkhöjd. Så innan du kan styra någon funktion på pekskärmen med hjälp av röststyrningsfunktionen måste du ta reda på om den är tillämplig eller inte.

Vilka är de vanligaste kommandona som du kan initiera med hjälp av röststyrning på en Tesla?

Det finns olika röstkommandon som du kan initiera på din Tesla och de inkluderar:

  • I appinställningar kan du göra flera röstkommandon, till exempel öppna webbläsare, kamera, telefon eller låsa inställningar. Dessutom kan du gå till tesla.com eller söka på Google efter väder.
  • I bilens kontroller kan du öppna laddningsporten, öka torkarhastigheten eller slå på vindrutetorkarna, fälla sidospeglarna eller till och med låsa dörrarna.
  • I navigeringen kan du beordra bilen att åka hem, till jobbet eller flygplatsen. Dessutom kan du använda röststyrning för att stoppa navigationen, zooma in, stänga av röststyrningen, ta mig till skolan eller slå på satellitläge eller trafik.
  • När det gäller klimatkontroller kan du beordra bilen att ställa in förarsätet på varmare, slå på recirkulation, ställa in temperaturen eller fläkten, sänka fläkthastigheten, slå på luftkonditioneringen och mycket mer.
  • När det gäller media kan du med hjälp av röststyrning initiera saker som att öppna musik, spela upp, stänga av media och söka efter.
  • På telefonen kan du ringa hem eller skicka ett sms till en person.
    Sammantaget finns det många saker som du kan initiera med hjälp av röststyrning. Och som tidigare nämnts finns det vissa funktioner som du inte kan styra med hjälp av röstkommandon.
  Går Tesla ofta sönder?

Vad är Teslas röstkommando?

Röstkommando är en processor för naturligt språk som hjälper till att förstå frågan och översätta den till handling för din Tesla. Den här funktionen gör det också möjligt för dig att styra flera funktioner utan begränsningar i användningen av vissa ord.

Kan jag styra min Tesla med hjälp av röstrobotar eller chattrobotar? Om så är fallet, vilken röstbot är bäst?

Ja, du kan styra din Tesla med hjälp av en röstbot. Du kan till exempel ansluta din Tesla till Alexa och beordra den att lysa med ficklampor, starta eller stoppa klimatsystemet, tuta eller till och med starta eller stoppa laddningen. Å andra sidan kan du använda Siri för att känna till bilens laddning, tuta, låsa eller låsa upp bilen, blinka strålkastare och så mycket mer.

Beroende på dina behov är både Alexa och Siri två exceptionella röstrobotar som du kan använda för att styra din Tesla. Siri är dock den bättre chattroboten för personer som vill ha noggrannhet, medan Alexa passar bäst för dem som vill ha en röstrobot med flera funktioner. Trots detta kan du också använda Google röststyrning.

FAQ

Kan du använda Siri med Tesla?

Ja, du kan använda Siri med Tesla. Du måste dock ha en iPhone och du bör ansluta Siri till din bil för att kunna använda den. Dessutom måste telefonen och bilen vara påslagna för att du ska kunna utnyttja tjänsten. Detta gäller på samma sätt för Alexa och Google Voice.

  Vad gör Tesla Autopilot?

Behöver jag en Wi-Fi-anslutning när jag använder Alexa eller Siri?

Ja, du behöver internet när du använder röstrobotarna Alexa eller Siri. Men om du använder Google Voice behöver du inte internet. Du behöver internet eftersom mikrofonen på den pryl du använder registrerar ditt kommando. Inspelningen skickas över till molnet via internet. Om du inte har internet kommer den digitala röststyrningen därför inte att fungera.

Hur spelar jag upp Amazon-musik på Tesla?

Det bästa sättet är att spela upp den via Bluetooth. Men innan dess måste du ladda ner Amazon Musci-appen på din mobil och välja den via Bluetooth.

Vilka vanliga kommandon kan du använda på en Tesla via Siri?

Om du har kopplat din Tesla till röstroboten Siri finns det flera kommandon som du kan använda för att styra bilen. Några av dem är att kontrollera bilens laddning, blinka i strålkastarna, låsa eller låsa upp bilen, när bilen ska laddas, söka efter bilen, batteriladdning och tuta.

Hur ansluter du Tesla till Alexa?

Först och främst måste du ladda ner Alexa-appen på din mobiltelefon. Därefter ska du ange lösenordet till Tesla-kontot eller e-postadressen för att ansluta ditt konto till din bil. Observera att din Tesla-kontoinformation endast används för att skapa en token. Så om du redan har en token kan du ange den direkt.

Sammanfattning

Hur du använder röststyrning på Tesla beror på bilens märke och modell. Om det är en Tesla Model 3 & Y måste du trycka på mikrofonknappen på pekskärmen eller på höger rullningsknapp på ratten.

  Är Teslas fyrhjulsdrift alltid aktiverad?

Om det däremot är en Tesla Model S eller X måste du klicka på röstknappen i det övre högra hörnet av ratten. Och när du hör en ton säger du ditt kommando för att låta röststyrningen börja arbeta.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts