Har Volvos Apple CarPlay?

Alla nya Volvobilar har Apple CarPlay-alternativet i sina infotainmentsystem.
Volvos stora infotainmentsystem har en 9-tums vertikal skärm och inkluderar Apple CarPlay samt Android Auto. Infotainmentsystemet låter förarna ansluta sina mobila Apple-enheter till bilen via en USB-anslutningskabel, som också laddar telefonen samtidigt.

Volvos infotainmentsystem

Volvo erbjuder en stor skärm på 9 tum som är vertikal i formen. Volvo erbjuder även inbyggda Google-funktioner i vissa av sina modeller, som XC40 Pure electric. Andra alternativ är Apple CarPlay och Android Auto. Apple CarPlay kan användas genom att ansluta en lightning-kabel till din iPhone.
Infotainmentsystemet har många fler funktioner som 360°-kameravisning med andra individuella vyer. Några av de andra funktionerna är bland annat:

 • Statusfält
 • FM-radio
 • Navigationssystem
 • Media
 • Regler för uppvärmning av sätena
 • AC-kontroll

Apple CarPlay i Volvo

Apple CarPlay-alternativet i Volvo-bilar gör det möjligt för användare att använda musikappar, ringa telefonsamtal, ta emot meddelanden, navigera, kommunicera med Siri och använda många andra appar som finns på deras telefoner via bilens infotainmentsystem.
Systemet låter i princip användarna släppa sin telefon och bara använda de viktigaste apparna under körning. Användarna kan också styra infotainmentsystemet från ratten utan att ens röra den främre displayen.
Apple CarPlay är endast tillgängligt på iPhone 5 eller högre med minst iOS 8 eller högre programvara på enheten. Anslutningen sker via en sladd genom att ansluta lightning-kabeln till iPhone, vilket är stabilare och förbrukar mindre batteri än Bluetooth. Den laddar också enheten med Apple CarPlay medan du kör bilen.
Inte alla iPhone-appar fungerar på Apple CarPlay eftersom vissa förstås skulle vara alldeles för distraherande under körning. Några av de kompatibla apparna är:

 • Apple Maps
 • Google Maps
 • Telefonapp
 • Meddelanden
 • WhatsApp
 • Apple Music
 • Spotify
 • Podcasts
 • Audible
 • Waze
 • iHeart Radio
  Med Apple CarPlay kan du också använda Siri, vilket är till stor hjälp vid körning. Siri kan användas för att ringa till telefonbilar, navigera eller skriva meddelanden utan att ens röra enheten eller andra knappar. Detta är gör körningen mycket säkrare, men naturligtvis är det alltid nödvändigt med rätt uppmärksamhet på vägen.
  Varför värderas Volvos så snabbt?

Aktivering av Apple CarPlay

Apple CarPlay finns som ett inbyggt alternativ i Volvos infotainmentsystem. Systemet kan användas genom att ansluta kabeln till din iPhone. Bluetooth-alternativet finns också, men en trådbunden anslutning ger en snabbare upplevelse och laddar samtidigt enheten.
För att kunna använda Apple CarPlay måste Siri vara aktiverad. Om du har inaktiverat Siri ska du aktivera den för att kunna använda Apple CarPlay. När du har gjort det ansluter du kabeln och sveper över infotainmentskärmen. Genom att välja ikonen och godkänna villkoren kan du använda Apple CarPlay.

Fördelar med Apple CarPlay i Volvos

Med Apple CarPlay-systemet kan du ansluta din enhet och uppleva iPhone-gränssnittet via Volvos skärm. Apparna är utformade för att ge den bästa upplevelsen i infotainmentsystemet. Apple CarPlay låter dig använda din telefon handsfree och har även Siri som lyssnar på dina kommandon.
Allt detta ger en extremt säker miljö för förarna. Många olyckor inträffar på grund av att man använder en mobiltelefon under körning, så Apple CarPlay bidrar till att eliminera detta. Eftersom Volvo fokuserar på att tillhandahålla säkerhet passar den här typen av program deras behov och bevisar ytterligare deras engagemang för att göra säkra bilar.

Apple CarPlay i äldre Volvos

Många äldre Volvos har inte möjlighet till Apple CarPlay. Apple CarPlay kan dock läggas till i dessa fordon om bilen redan har ett infotainmentsystem. Du måste kontakta en Volvoåterförsäljare för att lägga till stöd för Apple CarPlay. Om du har en äldre modell utan frontdisplay måste du dock köpa en eftermarknadsenhet.
Alla nyare Volvomodeller har stöd för Apple CarPlay. Eftermarknadsenheter har vanligtvis stöd för Apple CarPlay och Android Auto i dem också. Alla eftermarknadsprodukter är dock inte säkra, och du bör rådfråga några experter innan du köper dem.

  Varför värderas Volvos så snabbt?

FAQ

Vad är Apple CarPlay?

Apple CarPlay är en funktion som kan ansluta Apple iPhone- eller iPad-enheter till ett fordons infotainmentsystem, så att föraren kan använda många appar via bilen. Många nya bilar med infotainmentsystem och andra eftermarknadsenheter har Apple CarPlay. Apple CarPlay ger möjlighet att ringa ett samtal, skriva ett meddelande eller lyssna på musik utan att behöva röra telefonen.
Det är dock inte alla appar som finns i iPhones som kan köras på Apple CarPlay, bara några av Apples originalappar och några andra appar från tredje part körs på det här systemet, inklusive funktioner som navigering, meddelandehantering, lyssna på musik och ringa samtal.
Vissa bilföretag har samarbetat med Apple för att förbättra Apple CarPlay-upplevelsen, vilket möjliggör saker som att starta bilen med din iPhone.

Vad är skillnaden mellan Apple CarPlay och Android Auto?

Både Apple CarPlay och Android Auto är funktioner för integrering av smarttelefoner som gör att smartphoneappar kan köras på bilens främre display. Dessa appar körs smidigt via infotainmentsystemet. Dessa system, som båda ansluts till infotainmentsystemet via en kabel, gör det enkelt att använda appar som WhatsApp, Google Maps eller Spotify i bilen.
Det finns dock några mindre skillnader mellan dem eftersom båda tjänar samma syfte. Det finns vissa skillnader i gränssnittet och skillnader i appen. Google Maps på Android-telefoner brukar anses vara mycket bättre än Apple Maps, men du kan också använda Google Maps via Android Auto. Android Auto är också mer anpassningsbart än Apple CarPlay.

  Vilka är de vanligaste problemen med Volvo?

Har Tesla-bilar Apple CarPlay-funktionen?

Tesla-bilar har inte Apple CarPlay-funktionen, men du kan ändå synkronisera din enhet med Teslas egen programvara. Deras egen programvara liknar Apple CarPlay och är inbyggd. Den kan användas via Bluetooth utan att ansluta någon kabel som i Apple CarPlay. Teslas synkning ger också möjlighet till samtal, kontakter och musik.
Tesla-appen har sina egna fördelar jämfört med Apple CarPlay. Med appen kan du styra din bil mycket bättre än Apple CarPlay. Bilen kan låsas upp via telefonen. Du kan till och med köra din Tesla utan nyckel. Information om din Tesla, till exempel batteristatus, kan också ses via appen.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts