Har Mercedes EQS en bagageutrymme?

Den helt nya Mercedes EQS från 2022 är en toppmodern Mercedes-elbil och många anser att det är den lyxigaste elbilen på planeten. EQS är enorm både för att den lämnar ett enormt fotavtryck och för att den väger som ett medelstort berg, men Mercedes har aldrig tänkt att EQS skulle vara något annat än en lyxig fästning på hjul.

När det gäller lyx kan ingen annan bil på marknaden konkurrera med EQS, inte ens Porsche Taycan eller Audi e-Tron GT. Med ett så stort chassi erbjuder EQS ett enormt bagageutrymme med mer än 22 kubikmeter utrymme, vilket är långt över vad till och med den mäktiga S-klassen kan erbjuda.

Som sådan finns det knappast något behov av att EQS även ska erbjuda ett främre bagageutrymme, och det är därför EQS inte finns tillgänglig med ett främre bagageutrymme. Detta är dock inte ett fall av ett klassiskt missat tillfälle eftersom Mercedes i EQS har införlivat ett futuristiskt luftreningssystem som ständigt renar den inre luftkvaliteten.

Mercedes positionerade EQS som en heltäckande lyxbil utan att försöka göra den sportig. AMG EQS är det sportiga valet i gänget, men även EQS AMG är tung och är mestadels skräddarsydd för otyglad komfort, tystnad och användarvänlighet.

Mercedes EQS – Praktiskhet

Som vi nämnde i början har EQS ingen bagageutrymme framtill eftersom den platsen är reserverad för Mercedes Air Balance-system som ständigt förbättrar luftkvaliteten i kupén. EQS erbjuder gott om huvud- och benutrymme både för de främre och bakre passagerarna. Du kan enkelt ta med upp till fem personer i EQS, även på längre resor.

  Vilken Mercedes har den högsta dragkapaciteten

Detta skadar inte EQS:s praktiska egenskaper alltför mycket eftersom den redan erbjuder 22 kubikfot bagageutrymme. För att ge en liten kontext erbjuder S-klassen högst 14 kubikfot bagageutrymme, men vissa modeller erbjuder ännu mindre än så. Tesla Model erbjuder 28 kubikfot förvaringsutrymme utan att ta hänsyn till det främre bagageutrymmet.

Du kan sänka ner den andra sätesraden i EQS om du vill maximera lastutrymmet i EQS till häpnadsväckande 68 kubikfot medan det maximala som Model S erbjuder med baksätena nedfällda är 58 kubikfot. Model S erbjuder dock också ett bagageutrymme på 5,3 kubikmeter framtill.

Allt som allt erbjuder EQS tillräckligt med lastutrymme för 99 procent av människorna och de flesta som tenderar att köpa bilar som EQS är ändå inte så intresserade av lastutrymme. EQS erbjuder också mycket utrymme för alla passagerare, men det är inte på samma nivå som S-klass.

Mercedes Air Balance – Ett futuristiskt luftreningssystem som är placerat i den främre bagageluckan på EQS.

Att inte ha ett främre bagageutrymme i EQS är inte perfekt, men att ha ett toppmodernt luftreningssystem är utan tvekan mycket bättre, särskilt med tanke på att EQS redan erbjuder mycket utrymme till att börja med. Air Balance-systemet använder en kombination av träkol och joniserare för att befria interiören från dålig luftkvalitet.

Detta system skickar också ständigt ut en elektrisk laddning som eliminerar dålig lukt. Det här systemet fungerar bäst om du kombinerar det med Mercedes luftdoftsystem som ständigt sänder ut Mercedestillverkade dofter för att ytterligare förbättra den inre atmosfären i EQS.

  Passar Mercedes-hjul till Lexus?

Systemet är placerat där det främre bagageluckan annars skulle vara och det är tillräckligt stort för att Mercedes helt ska överge idén om att bygga in en främre bagagelucka i EQS. Med tanke på att EQS redan erbjuder mer än tillräckligt med utrymme baktill kommer man dock inte att sakna ett bagageutrymme framtill.

Mercedes EQS – planetens lyxigaste EV

Marknaden för premium-EV:er är full av otaliga fantastiska alternativ som Porsche Taycan, nya Model S, Audi e-Tron GT, nya Lucid Air och alla andra kommande lyx-EV:er. Även om alla dessa verkligen är imponerande kan de helt enkelt inte matcha EQS när det gäller lyx.

EQS kan skryta med funktioner som den otroligt snygga Hyperscreen som använder en 56″ tum stor glaspanel som rymmer några olika skärmar som styr i princip allt i bilen. De material som används i EQS är oöverträffade och fjädringen kan kontrollera den enorma vikten.

Den förmodligen mest lyxiga aspekten av EQS är kalibreringen av det elektriska drivsystemet eftersom det är så välkalibrerat att det känns mjukare än till och med den mjukaste V12:an. Nästan alla tänkbara funktioner finns i EQS och det finns verkligen ingen konkurrens här.

FAQ-avsnittet

Vilken är den mest praktiska elbilen på planeten?

Den mest praktiska elbilen på planeten är den helt nya Rivian R1T eftersom den har mer bagageutrymme än alla andra elbilar som finns. Det beror på att Rivian har en riktig lastbilssäng som kan låsas, den har också ett bagageutrymme framtill och ett särskilt förvaringsutrymme bakom den andra sätesraden.

  Mercedes EQC VS Tesla

Den nya Ford F150 Lightning är också en ganska praktisk bil och det är Tesla Model X också. När det gäller passagerarutrymme tar Model X priset, men EQS är inte långt efter, åtminstone inte när det gäller de två första raderna.

Är Mercedes EQS värd det?

Mercedes Benz EQS är verkligen värd det om du är på marknaden för en elbil som bekvämt kan ta dig längre än någon annan elbil. EQS lyckades köra mer än 400 miles på en enda laddning, vilket gjorde den till den rekordhållande EV:n vid den tidpunkten.

EQS erbjuder överlägsen komfort, överlägsen teknik och till och med överlägsen önskvärdhet. Det bästa valet av alla är EQS 350 eftersom den kostar mindre än sin storebror EQS 580 samtidigt som den är rikligt kraftfull.

Varför har elbilar så mycket förvaringsutrymme?

Elbilar är utrustade med färre rörliga delar av drivlinan, vilket innebär att det finns mer utrymme för ditt bagage. Elbilar använder inte stora och tunga motorer eftersom elmotorerna är mycket mindre och vanligtvis placeras direkt ovanpå eller nära hjulen.

Detta gör EV:er perfekta för dem som behöver mycket utrymme eftersom majoriteten av EV:erna där ute har mycket mer förvaringsutrymme jämfört med en jämförbar variant av en ICE-bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts