Har alla Mercedes skinnsäten?

Har alla Mercedes skinnsäten?

Alla Mercedes har inte läderstolar. Endast de dyrare Mercedes-modellerna har skinnsäten som standard. Modeller som A-klass, B-klass, C-klass och till och med E-klass och GLE-klass på vissa marknader har fortfarande tyg/MB-Tex-säten som standard.

Detta är faktiskt att föredra i vissa fall. Till exempel taxichaufförer och andra arbetsrelaterade Mercedes-bilar väljer vanligtvis tygstolar, eftersom de håller längre, och det finns ingen anledning att spendera mer pengar på dyra läderpaket.

Andra premiumbiltillverkare gör också detta, bland annat Audi och BMW. Det är värt att nämna att även SUV:erna GLA, GLB och GLC har tygstolar/MB-Tex som standard på vissa marknader. Stolar i tyg finns inte tillgängliga för toppmodellerna S-klass, CLS, AMG GT, G-klass och GLS-Klass.

AMG läderpaket och Designo Nappaläderpaket.

I USA har modeller som C-klassen Mercedes MB-Tex-klädsel som standard, vilket inkluderar säten och dörrinsatser. Om du vill ha lädersäten i din Mercedes bör du välja alternativet AMG Leather Package eller design Nappa leather package. Båda dessa paket kommer att kosta dig 2 000-4 000 dollar.
AMG Leather-paketet består av högkvalitativa lädersäten, en läderratt, läder på dörrarna och i vissa fall även armstödet och instrumentbrädan. I paketet ingår även aluminiuminredning för interiören som också bidrar till att lysa upp interiören ytterligare.

Designo Nappaläderpaketet kostar 3 800 dollar, och det innehåller Designo Platinum White Pearl/Black Nappaläder, toppsydda MB-Tex övre instrumentbräda och dörrklädnader samt AMG-specifik läderratt.

De här paketen förbättrar avsevärt interiörkvaliteten i C-klassen och alla andra Mercedes-modeller eftersom de också erbjuder snyggare, snyggt konturerade quiltade säten och quiltade dörrinsatser också.

  Vilken är den bästa Mercedes för långa förare?

MB-Tex Mercedes interiör

MB-Tex är ett konstlädermaterial tillverkat av vinyl. Många nyare Mercedes-modeller är utrustade med MB-Tex-klädsel, och vissa av dem erbjuder även MB-Tex på sätena också. Det är värt att nämna att MB-Tex är gjort för att se ut precis som vanligt läder, men det kostar mindre och är också mer hållbart.

Många förväxlar MB-Tex med äkta läder eftersom det verkligen ser ut som äkta läder. Mercedes säger dock att detta material kommer att hålla i 20 år utan några som helst sprickor. MB-Tex har varit en del av Mercedes Benz historia ett tag nu, vissa modeller utrustades med MB-Tex redan på 1960-talet.

Mercedes använder MB-Tex som standardinteriörmaterial för många olika modeller, även för högre modeller som GLE eller E-klass. Vissa människor argumenterar för attraktionen av konstläder i en Mercedes för 60 000 dollar, men detta material är faktiskt mycket mer hållbart och lättare att rengöra jämfört med vanligt läder.

Det finns många Mercedes-modeller från 70-talet som använder MB-Tex, och i dag är inredningskvaliteten i dessa bilar mycket bättre än i en bil med läderutrustning från 70-talet. Dessutom föredrar många veganer och vegetarianer MB-Tex, eftersom detta material inte använder några produkter från djur.

Maybach Designo Nappaläder

Maybach är Mercedes lyxiga undermärke, och Maybach syftar till att erbjuda den högsta nivån av lyx och materialkvalitet av alla andra Mercedes-modeller på marknaden. Maybach använder vanligtvis det finaste nappaläderet och de finaste trädetaljerna för sina S-klass- och GLS-modeller.

  Vilken Mercedes har mest benutrymme?

Läderpaketet i en Maybach S-klass är mycket mer omfattande jämfört med en vanlig S-klass. I Maybach-versionen är till och med A-, B- och C-stolparna helt täckta med läder. Praktiskt taget varje yta som du kan röra vid inuti Maybach är täckt med det finaste nappaläderet.

Hela takfodralet är också täckt med läder. Läderpaketet inuti en Maybach är minutiöst sydda för att erbjuda den högsta standarden för läderklädsel. Maybach kompletterar också lädret med fina, åldrade lackerade trädetaljer som mer liknar en lyxjakt.

Det är samma sak för både S-klass Maybach eller GLS Maybach, eftersom båda är höjdpunkten av Mercedes lyx, och praktiskt taget varje detalj i interiören är noggrant genomtänkt. Dessutom erbjuder båda dessa modeller till och med skräddarsydda Mercedes läderkuddar som en bonus.

Saker att veta om läderbilsinteriörer

Vilka är fördelarna med lädersäten?
Självklart är lädersätena frodiga, och de brukar se mycket snyggare ut jämfört med tygsäten. Lädersäten är också mer fläckresistenta och lättare att rengöra jämfört med tygsäten. När det gäller luktresistens är lädersätena mycket bättre än vanliga tygsäten.
Sätesvärmare passar bättre för lädersäten och på begagnatmarknaden föredrar man vanligtvis lädersäten framför vanliga tygsäten.
Lädersäten är dock inte lika bekväma under sommaren, särskilt om de står i direkt solljus där de kan bli brännheta. De är inte heller lika hållbara eller reptåliga.

Ökar lädersätena en bils värde på andrahandsmarknaden?

Enligt vissa nätbutiker ökar lädersäten i en upp till 5 år gammal bil vanligtvis så mycket som 600 dollar i återförsäljningsvärde. En besparing på 600 dollar är inte mycket jämfört med det pris du betalar i förväg, men det är i princip samma sak med nästan vilken annan utrustning som helst på andrahandsmarknaden.

  Är en Mercedes en bra första bil?

Bilar värdeminskar som helhet, så vad du än utrustar din bil med kommer också att förlora i värde tillsammans med bilen. Med detta sagt gynnar andrahandsmarknaden inte bilar med tygstolar, eftersom de vanligtvis är vanligare på modeller med lägre specifikation, och andrahandsmarknaden ger inte mycket till skillnad mellan en bil med låg och en medelsvår specifikation.

Är MB-Tex bättre än Mercedes läder?

Det beror på vad du föredrar mest: det lugnande faktum att du faktiskt sitter på frodigt nappaläder, eller det faktum att det du sitter på sannolikt kommer att hålla lika länge som bilen.
Mercedes läder erbjuder vanligtvis sömmar av högre kvalitet, säteskonturer och aluminiumdetaljer, så att hela sätet ser mer exklusivt ut, även om materialet i sig är ganska likartat.
Det är värt att nämna att 99 % av alla människor inte skulle kunna se skillnaden mellan MB-Tex och läder om de inte hade någon tidigare erfarenhet av MB-Tex.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts