GMC Sierra 1500 Tillförlitlighet

GMC är en del av General Motors som fokuserar på större fordon som pickup trucks, SUV:er osv. Sierra är en lätt pickup och har en större version av HD Sierra, som specialiserar sig på terrängkörning och bogsering. Lastbilen har extremt bra kapacitet när det gäller bogsering och terrängkörning.

Översikt

Sierra är en stor lastbil, som till och med är utmärkt att använda på hög terräng och grova vägar. Den finns i tre drivlinor med 5,3 L, 6,2 L V8-motorer och en 3,0 L Duramax turboladdad motor. Den levereras med en standard 10-växlad växellåda.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är avgörande information innan man köper en bil. General Motors har tillverkat bilar i evigheter, och de är också tillräckligt pålitliga för att man ska kunna lita på dem. GMC har ett tillförlitlighetsbetyg på 3,0 av 5,0 och rankas på plats 22 av 32 bilmärken, vilket inte är det bästa. Sierra har dock ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg på 84 av 100 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerhet är ett stort bekymmer för konsumenterna nuförtiden, vilket är en bra sak. GMC-lastbilar krocktestas regelbundet av NHTSA och IIHS. Sierra har krocktestats av både NHTSA och IIHS, och den har fått bra betyg av båda. Sierra har också många säkerhetsfunktioner som körfältsassistent, övervakning av döda vinklar, kollisionsvarning osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att avgöra hur pålitlig en bil är. GMC har ett hyggligt restvärde även efter 5 år. Den har en genomsnittlig avskrivning på 50 % efter 5 år. Sierra har också en hyfsad avskrivningsgrad på 40 % efter 5 år.

  Porsche vs. Range Rover: Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Kostnaderna för underhåll och reparation är inte de lägsta för GMC-lastbilar. Dessa lastbilar och SUV:er kostar i genomsnitt cirka 744 dollar per år, vilket är lite högt jämfört med andra konkurrenter. Underhållskostnaden för Sierra är nästan 727 dollar enligt RepairPal, vilket täcker allt förebyggande underhåll och otidsenliga besök.

FAQ

Hur många säten finns det i GMC Sierra 1500?

GMC Sierra 1500 är en bil med 6 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Fyrahjulsdrift

Vad är hästkrafterna i en GMC Sierra 1500 och har den en turbo?

GMC Sierra 1500 har 310 hästkrafter och ett vridmoment på 348 lb-ft. Motorn är en Gas I4 med en cylindervolym på 2,7L/ Bränslesystemet är: Direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

GMC Sierra 1500 har 20 x 9,0 tums aluminiumhjul fram och 20 x 9,0 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil håller en GMC Sierra 1500?

En GMC Sierra kan gå 150 000 mil med bra underhåll. Vissa modeller når till och med upp till 200 000 mil. Enligt undersökningar är det endast 1,7 % av GMC Sierras som kommer att överskrida 200 000 mil. De här fordonen kräver inga komplicerade underhållsprocedurer.

Vilket är det mest tillförlitliga året för GMC Sierra?

GMC Sierras modeller 2012 och 2020 är dess bästa år. 2012 års modell har en solid historia av tillförlitlighet, prestanda och 2020 års modell erbjuder mycket av det löftet. Även om 2012 års teknik inte var lika avancerad var den ganska vanlig på den tiden.

  GMC Envoy Tillförlitlighet

Är en GMC Sierra en bra lastbil?

GMC Sierra är en fantastisk fullstor pickup. GMC Sierra är en kraftfull pickup med en dragkapacitet på över 12 000 pund. Den erbjuder också en smidig körning. Den ser bra ut inuti, har gott om utrymme för passagerare och har intuitiva tekniska funktioner.

Vilka är dåliga år för GMC Sierra?

2014 och 2015 är de sämsta modellåren (åtminstone under de senaste tio åren) CarComplaints fick 326 rapporter från ägare och 214 rapporter från dem mellan dessa två år. Detta är hundratals fler än alla andra modellår, tillbaka till 1991.

Vad är bättre Chevy eller GMC?

GMC och Chevrolet är båda General Motors-företag. Vad skiljer dem åt? GMC erbjuder fler premiumfunktioner än Chevy-lastbilar, men GMC-lastbilar har en mer distinkt och elegant design. GMC-lastbilarnas fronter är också skarpare, vilket understryker märkets högre kvalitet.

Vilka problem har GMC Sierra 1500?

  • Dålig kvalitet på strålkastarna.
  • Bräckliga dörrhandtag på insidan.
  • Sprickor i instrumentbrädan.
  • Märkliga ljud från den övre mellanstyrda axeln.
  • Felaktig dörrstyrning.
  • Felaktig bränslepump.

Har GMC Sierra Android Auto?

Det är enkelt att svara, ja, GMC Sierra har kompatibilitet med Android Auto. Du kan också se väderförhållanden och möten på din Sierras infotainmentskärm.

Har GMC-lastbilar super Cruise?

Super Cruise kommer att finnas på de nya 2022 GMC Sierra 1500 Denali-modellerna+, samt HUMMER Electric Pickup och SUV-modeller+. Detta är den första handsfree förarassistanstekniken för kompatibla vägar.

Vad är GM Super Cruise?

General Motors kommer att lansera nya Super Cruise-funktioner i sex fordon av modellår 2022 under första kvartalet 2022. Super Cruise, den första branschexklusiva tekniken för handsfree förarassistans, gör det möjligt för förare att köra handsfree över mer än 200 000 miles på kompatibla vägar i USA och Kanada.

  Aston Martin DBS Tillförlitlighet

Vilka motorer finns i GMC Sierra 1500?

Motoralternativ:

  • 4.3L V6-motor med 285 hästkrafter och 305 lb-pund vridmoment.
  • 2.7L turboladdad motor med 310 hästkrafter och 348 lb-ft vridmoment.
  • 5.3L Ecotec®3 V8-motor med 355 hästkrafter och 383 lb-ft vridmoment.
  • Duramax® 3.0L Turbo-Dieselmotor med 277 hästkrafter och 460 lb-ft vridmoment.

Vilken är den bästa motorn i en GMC Sierra?

WardsAuto röstade för Duramax Turbo-Diesel I-6 motor efter noggranna tester och granskningar. Domare som testar motorn i en 2020 Sierra 1500 Crew Cab noterade att Duramax Turbo-Diesel 3.0L Duramax Turbo-Diesel var bäst på grund av den tysta, mjuka och responsiva körupplevelsen.

Är en GMC Sierra en V6 eller V8?

Det finns många motorer tillgängliga i GMC Sierra 2021. Du kan välja mellan en V6, turbo-fyra, turbodiesel och två V8:or.

Är GMC 5.3 en bra motor?

Chevy 5.3-motorn är tillförlitlig och kan ge mycket kraft. Det är inte ofta som en småblockig bensinmotor kan producera sådan kraft och vridmoment. Den här motorns största problem är AFM-systemet.

Har GMC Sierra uppvärmda säten?

2022 års sortiment av SUV:er kommer att vara utan uppvärmda eller ventilerade säten. Silverado, Traverse High Country, GMC Sierra och Acadia Denali kommer fortfarande att ha uppvärmda säten. Detta steg kan vara kontroversiellt för vissa konsumenter.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts