GMC Envoy Tillförlitlighet

GMC är en del av General Motors som fokuserar på större fordon som pickup trucks, SUV:er osv. Envoy är en mellanstor SUV, och det är en utmärkt bil för att transportera personer och bagage. Bilen lades dock ned 2009.

Översikt

Envoy är en bra SUV med en trevlig interiör och en solid kaross. Bilen finns i två drivmedelsalternativ med antingen 4,3 L eller 5,3 L motorer, som är extremt kraftfulla. Bilen har också 4×4-funktioner, vilket möjliggör dess terrängkörningsförmåga.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är avgörande information innan man köper en bil. General Motors har tillverkat bilar i evigheter, och de är också tillräckligt pålitliga för att man ska kunna lita på dem. GMC har ett tillförlitlighetsbetyg på 3,0 av 5,0 och rankas på plats 22 av 32 bilmärken, vilket inte är det bästa. Envoy är dock en extremt pålitlig bil med ett betyg på 5 av 5 från J.D Power.

Säkerhet

Säkerhet är ett stort bekymmer för konsumenterna nuförtiden, vilket är en bra sak. GMC-lastbilar krocktestas regelbundet av NHTSA och IIHS. Envoy har krocktestats av IIHS, och den har fått ett helhetsbetyg Acceptable av IIHS. Bilen har säkerhetsfunktioner som krockkuddar, elektronisk stabilitetskontroll, barnsäkerhetsspärrar osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden hjälper oss också att fastställa en bils tillförlitlighet. GMC har ett hyggligt restvärde även efter 5 år. Den har en genomsnittlig avskrivning på 50 % efter 5 år. Envoy är ett gammalt fordon, så det har förlorat det mesta av sitt värde.

  Audi A3 tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Kostnaderna för underhåll och reparation är inte de lägsta för GMC-lastbilar. Dessa lastbilar och SUV:er kostar i genomsnitt cirka 744 dollar per år, vilket är lite högt jämfört med andra konkurrenter. Underhållskostnaden för Envoy är nästan 500 dollar enligt RepairPal, vilket täcker allt förebyggande underhåll och otidsenliga besök.

FAQ

Hur många säten finns det i GMC Envoy?

GMC Envoy är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: 4-hjulsdrift.

Vad är hästkrafterna i en GMC Envoy och har den en turbo?

GMC Envoy har 300 hästkrafter och ett vridmoment på 321 lb-ft. Motorn är en Gas V8 med en cylindervolym på 5,3 liter/ Bränslesystemet är: SFI.

Vilken typ av hjul har den?

GMC Envoy har 18 x 8 tums aluminiumhjul fram och 18 x 8 tums aluminiumhjul bak.

Har GMC Envoy tredje raden?

GMC skapade Envoy XL genom att ta Envoy SUV-standarden och förlänga den med ytterligare 16 tum. Denna förlängda version har också tredje raden av sittplatser.

Vilken typ av växellåda har GMC Envoy?

Alla modeller har en 4-växlad automatisk växellåda. Envoys har antingen bakhjulsdrift eller Autotrac fyrhjulsdrift med tvåväxlad växellåda.

Vilken typ av motor finns i en GMC Envoy?

Envoys standardmotor är en Vortec 4,2L 24-ventilig motor med dubbla överliggande kammar i rad med sex cylindrar. Den producerar 285 hästkrafter (213 kW)* och 374 lb-ft (374 Nm*) i vridmoment och erbjuder den muskulösa, men ändå mjuka prestandan hos många V-8-motorer med bränsleeffektivitet och ekonomi hos en sexcylindrig motor.

  Vilka är de bästa begagnade bilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts