Ford Focus C Max 1.6 TDCI problem

Ford C Max

Ford Focus C-Max 1.6 TDCI-motor är en pålitlig och hållbar motor med utmärkt prestanda. Men som alla andra motorer behöver den rätt skötsel och underhåll för att hålla länge. Med det sagt, vilka är problemen med Ford Focus C-Max 1.6 TDCI?

Vanliga problem med Ford C Max 1.6 TDCI-motorn är överhettning av motorn, kolavlagringar, problem med tändsystemet och felande bränsleinsprutare. Dessutom har flera ägare rapporterat att motorn upplever felaktiga generatorer, felaktiga kamremmar och lager, och turboladdare funktionsfel.

Vilka är de vanligaste problemen med Ford Focus C Max 1.6 TDCI-motor?

Överhettning av motorn

Detta problem drabbar inte bara denna motor utan de flesta Ford-motorer. Flera ägare har tidigare klagat på att motorn överhettas, vilket leder till olika problem. Det största problemet som får motorn att överhettas är den låga kylvätskenivån. Som ett resultat överhettas cylinderhuvudet, spricker och läcker olja.

För att åtgärda detta problem måste ägaren tillsätta kylvätska i motorn. Om motorn förlorar en ovanlig mängd kylvätska är det viktigt att diagnostisera bilen och åtgärda det underliggande problemet.

Koluppbyggnad

Ett annat vanligt problem med Ford C-Max 1.6 TDCI-motor är kolavlagringar. Detta problem är vanligt i direktinsprutningsmotorer och 1.6 TDCI är inget undantag. Direktinsprutade motorer är kraftfulla, effektiva och har låga utsläpp. Men efter att ha kört bilen under en längre tid eller kortare sträckor kommer kol att byggas upp och orsaka flera problem som misständning, effektförlust och grov tomgång.

För att åtgärda problemet måste ägaren rengöra kollagret eller anlita en professionell mekaniker för att göra det. Dessutom är det viktigt att köra bilen längre sträckor så att tillräckligt med bränsle kan förbrännas.

  Är Ford B Max en bra bil?

Problem med tändsystemet

Som de flesta Ford-motorer har även tändsystemet på denna bil många problem. Ändå orsakas de flesta av dessa problem av dåliga eller slitna tändstift och tändspolar. Eftersom denna motor är turboladdad kommer tändstiften och tändspolarna att slitas ut snabbare, vilket orsakar flera problem.

Det är viktigt att inspektera och byta tändstiften var 40.000:e mil och tändspolarna var 50.000:e mil. Underlåtenhet att göra detta kan leda till problem som dålig prestanda, feltändningar och ojämn tomgång. Detta problem kan åtgärdas genom att byta ut de dåliga tändstiften och tändspolarna.

Bränsleinsprutare som inte fungerar

Om din Ford C-Max 1.6 TDCI-motor inte startar kan du ha ett problem med bränsleinsprutarna. Efter att ha använts i flera mil kan bränsleinsprutaren börja slitas ut och sluta fungera. I vissa fall kan det dock vara förorenat och det kommer inte att fungera optimalt. För att åtgärda detta problem måste du byta ut de felande bränsleinsprutarna.

Felande kamrem och lager

Om din motor tänder fel, är svår att starta eller om du märker grov tomgång, har du en felande eller dålig kamrem och lager. Som de flesta motordelar slits även dessa delar ut eller skadas. Om du märker något av ovanstående tecken måste du byta ut den felande kamremmen och lagren.

Fel på turboladdaren

Ett annat Ford C Mx 1.6 TDCI-problem som förbises är turbofel. Detta problem uppstår på grund av igensättning av kol i turbon. Som ett resultat leder det till ett blockerat oljematningsrör.

  Ford Kuga problem med växellådan

Detta problem kan åtgärdas genom att rengöra oljematningsröret. Men om röret är skadat måste det bytas ut.

Felaktig växelströmsgenerator

Växelströmsgeneratorn hjälper till att omvandla mekanisk energi till elektrisk energi med hjälp av växelström. Generatorn kan emellertid också bli felaktig på grund av skadade kablar, felaktigt bilbatteri eller defekt smältlänk.

För att åtgärda detta problem måste du först åtgärda de underliggande problemen. Men om generatorn är dålig måste du också byta ut den.

FAQ

Är Ford Focus C Max 1.6 TDCI-motorn tillförlitlig?

Ja, Ford Focus C-Max 1.6 TDCI är en av de mest tillförlitliga Ford-motorerna på marknaden. Enligt WhatCar tillförlitlighet undersökning, Ford C Max slutade på tredje plats i sin ranking, vilket gör den till en av de mest tillförlitliga MPV i Storbritannien. Den hade en totalpoäng på 95%, vilket är enastående.

Hur många mil klarar Ford C Mx 1.6 TDCI-motor?

Ford 1.6 TDCI-motorn är en av de mest tillförlitliga Ford-motorerna på marknaden. Så om denna motor underhålls och sköts ordentligt kan den hålla i mer än 200 000 mil. Men för att detta ska hända måste ägaren också ha goda körvanor.

Är det dyrt att underhålla Ford 1.6 TDCI-modellen?

Att underhålla Ford C-Max 1.6 TDCI-motor är billigt eftersom den inte registrerar många problem. Därför, om denna bil är väl underhållen och omhändertagen, kommer den att hålla länge och kommer inte att kosta mycket att underhålla. I genomsnitt bör ägaren av denna bil vara redo att spendera mellan $ 200 och $ 400 för att underhålla den årligen. Men om det finns allvarliga problem kan det kosta mer.

  Ford Transit Connect Tillförlitlighet

Hur många hästkrafter har Ford C-Max 1.6 TDCI-motor?

Ford C-Max 1.6 TDCI-motor finns med två olika hästkraftsalternativ. Den första och billigare varianten ger totalt 94 hk vid 3600 varv/min och ett vridmoment på 170 lb-ft vid 1500 till 2000 varv/min. Å andra sidan producerar den andra varianten upp till 113 hk vid 3600 varv/min och 210 lb-ft vridmoment vid 1750 till 2500 varv/min.

Är Ford TDCI en bra motor?

Ja, Ford C Max TDI-motorn är bra eftersom den erbjuder utmärkt prestanda och registrerar färre problem. Dessutom är denna motor pålitlig och effektiv. Dessutom har den en utmärkt bränsleekonomi med mindre utsläpp än de flesta av sina konkurrenter. Och eftersom det är en dieselmotor kommer den att hålla under mycket lång tid.

Slutliga tankar

Ford Focus C Max 1.6 TDCI-motor kan vara pålitlig och effektiv, men den kommer också med flera problem. De vanligaste problemen som diskuterats ovan är överhettning av motorn, fel på turboladdaren, kolavlagringar, fel på bränsleinsprutarna och fel på generatorn.

Trots detta är detta fortfarande en enastående motor med bra prestanda och hållbarhet. Med bra skötsel och underhåll kan den här motorn lätt gå mer än 200 000 mil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts