Ford Bronco problem med växellådan

Ford Bronco Raptor problem & fel

Ford Bronco är en av de mest efterlängtade SUV:arna som kommit ut under det senaste decenniet, eftersom varumärket Bronco har stor betydelse i Ford Bronco-entusiasternas värld. En av de mer överraskande aspekterna av den nya Bronco är att den finns tillgänglig både med manuell och automatisk växellåda.

Det betyder att Ford såg Bronco som en riktig entusiastbil, vilket ytterligare förstärks av det faktum att du kan få den i antingen 2-dörrars eller 4-dörrars konfiguration och med upp till 10 olika trimpaket. Med ett så brett utbud av valmöjligheter var man tvungen att göra vissa kompromisser, vilket är anledningen till att vissa versioner av Bronco upplever fler problem än andra.

I den här artikeln kommer vi att gå igenom alla Ford Bronco-transmissionsproblem och vad du behöver göra för att ta hand om dem. Till att börja med inkluderar de vanligaste Ford Bronco-transmissionsproblemen lösa bultar i transmissionen, slipning vid acceleration, växlingsförseningar och tveksamheter och transmissionen vägrar att gå i växel.

Ford gjorde några transmissionsrelaterade återkallelser, den viktigaste var att bekämpa problemet med lösa bultar. Sammantaget är transmissionen inte Broncos värsta del när det gäller problem, men det är fortfarande inte en av de mest pålitliga transmissionerna i Fords nuvarande sortiment.

Ford Bronco Raptor problem.
Mer om Ford Bronco motorproblem.

Lösa bultar inom transmissionen

Ett potentiellt transmissionsproblem som har rapporterats med Ford Bronco är lösa bultar i transmissionen. Lösa bultar kan leda till en rad problem, inklusive vätskeläckage, felaktig växling och till och med fullständigt transmissionsfel. Även om det är viktigt att notera att detta problem kanske inte är utbrett och kan vara begränsat till specifika produktionsbatcher eller tidiga modeller, är det fortfarande viktigt för Bronco-ägare att vara medvetna om detta potentiella problem.

  Ford Edge Tillförlitlighet

Ford utfärdade en återkallelse för att bekämpa detta problem som inkluderade att återkalla en hel del Ford Bronco, Ford F-150, Ford Mustang, Ford Explorer och Lincon Aviator-modeller tillverkade mellan 2022 och 2023 modellårsproduktion.

Slipning vid acceleration

Det finns några källor som säger att de slipande ljuden vid acceleration beror på de ovannämnda lösa bultarna i växellådan. Det finns dock också rapporter som säger att detta problem faktiskt beror på ett problem med ett planetväxelsystem som ofta nämns med andra Ford-modeller som använder denna transmission.

Hur som helst är det bäst att ta din Bronco till en återförsäljare för att ta reda på vad som exakt orsakar detta problem eftersom du inte vill riskera att orsaka mer skada på din växellåda. Se till att underhålla den ordentligt genom att byta ut alla vätskor vid behov och vara relativt försiktig när du kör fordonet.

Förseningar och tveksamheter i växlingarna

Otillräckliga nivåer av transmissionsvätska kan påverka transmissionens hydrauliska tryck, vilket leder till fördröjningar och tveksamheter vid växling. Att kontrollera vätskenivån och se till att den är på rätt nivå kan hjälpa till att lösa problemet. Om vätskenivån är låg kan det tyda på ett läckage som måste åtgärdas. Å andra sidan kan dessa problem också orsakas av utslitna kopplings- eller momentomvandlarsystem.

Slutligen kan olika andra komponenter i växellådan, t.ex. sensorer, ventiler eller kugghjul, bidra till fördröjda och tveksamma växlingar om de är skadade, slitna eller fungerar dåligt. I sådana fall är det nödvändigt att identifiera och reparera eller byta ut de berörda komponenterna. För att få veta exakt vad orsaken till dessa underliggande problem är, ta din Bronco till en Ford-återförsäljare.

  Vanliga problem med 4.6 Ford-motorn

Växellådan vägrar att växla till växel

Detta problem är främst förknippat med Ford Bronco manuella växellådor, mer specifikt växelspaken. Växelspaken är placerad inuti passagerarutrymmet i Ford Bronco och är ansluten till växellådan via en länkmekanism. Denna länkmekanism gör det möjligt för föraren att växla genom att flytta växelspaken.

Men om kopplingen mellan växelspaken och växellådan inte är korrekt justerad kan det leda till att det blir svårt eller till och med omöjligt att växla. Om kopplingen är felaktigt justerad kan det hända att växelspaken inte kan kopplas in helt i transmissionen, vilket gör att växlarna slirar eller gnisslar. Detta kan leda till att det är svårt att växla, vilket innebär att det krävs mer kraft än vanligt för att växla fordonet.

FAQ-avsnitt

Är den manuella Ford Bronco bättre än den automatiska Ford Bronco?

Det beror på dina personliga preferenser, men det är ganska uppenbart att de flesta som kör moderna bilar är mer benägna att välja en automatisk växellåda. Detta blir ännu mer uppenbart av det faktum att Ford inte ens erbjuder en automatisk växellåda för större motorer eftersom den manuella endast är tillgänglig för den 4-cylindriga instegsmotorn.

Den automatiska växellådan är snabbare att växla och den är mycket lättare att leva med på en daglig basis. Om du är osäker på vilken av dessa två du ska välja, är det bäst att provköra båda varianterna av Bronco och sedan fatta ett slutgiltigt beslut.

  Vanliga problem med Ford Transit 4x4

Erbjuder Ford Bronco läge för låg räckvidd?

Ja, Ford Bronco erbjuder ett lågväxelläge både med en manuell och en automatisk växellåda, vilket kan förväntas av en äkta offroad-modell.

Lågväxelläget är typiskt förknippat med en tvåväxlad transferlåda. Denna funktion gör det möjligt för föraren att växla mellan hög- och lågväxel. I lågväxelläget multipliceras utväxlingen, vilket ger ökat vridmoment vid hjulen, vilket är fördelaktigt för att ta sig igenom branta lutningar, navigera genom djup lera eller sand eller krypa över stenar och hinder vid lägre hastigheter.

Vilken växellåda sitter i Ford Bronco?

Ford Bronco har antingen en 10-växlad SelectShift automatlåda eller en 7-växlad manuell växellåda för instegsmodellen med 4-cylindrig motor. Den 10-växlade är det föredragna valet för en mängd olika kunder medan den manuella växellådan ger dig den extra möjligheten att kontrollera bilens växlingsupplevelse mer exakt.

Beroende på dina preferenser och motorval, se till att överväga båda eftersom var och en har sin egen uppsättning för- och nackdelar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts