Fiat 500e Problem med laddning och batteri

Fiat 500e problem & fel

Fiat 500e är en mer avancerad och raffinerad bil än den älskade gasdrivna Fiat 500. Som elbil har den också vissa elproblem som intresserade köpare bör känna till. Men vad är Fiat 500e laddnings- och elproblem?

Vanliga problem med laddning och el i Fiat 500e är dåligt batteri, urladdat batteri och begränsade laddare. Dessutom har vissa användare klagat på att laddningen är för långsam och skadade ledningsnät.

Fler Fiat 500e problem.

Vilka är problemen med laddning och el i Fiat 500e?

Dåligt batteri

Batterier är några av de viktigaste delarna i ett elfordon. När du har kört Fiat 500e i flera mil kan du börja uppleva batteriproblem. De flesta batteriproblem orsakas av överanvändning, ålder eller väderförhållanden.

De flesta Fiat 500e-användare har klagat på att batteriet förlorar sin laddning. För att undvika de flesta batterirelaterade problem med din Fiat 500e bör du vara uppmärksam på hur du använder bilen och hur mycket laddning bilen har innan du kör den.

Om batteriet har gått sönder eller inte håller laddningen måste du besöka ett Fiat-servicecenter för en kontroll. Det kan repareras eller bytas ut beroende på problemet. Observera att det kan vara ganska kostsamt att byta ut batteriet.

Batteriet laddar ur

Ett annat problem som Fiat 500e-användare har klagat på är batteridränering. Hurelektrisk vårdare, detta problem är vanligare med Fiat 500e från kallare områden. Som förväntat laddar Fiat 500e-bilar i kallare temperaturer vanligtvis ur batteriet snabbare än de i milda temperaturer.

Vissa studier visar att elbilar kan förlora upp till 32% av sin laddning i kallare områden. Av den anledningen är det viktigt att hålla batteriet laddat och att värma upp det innan körning. Förutom att kalla temperaturer tömmer Fiat 500e:s batteri kommer det också att minska batteriets livslängd.

  Bilar som liknar Fiat Argo

Skadat ledningsnät

Detta problem är vanligt i äldre Fiat 500e-modeller. Ledningsnätet i en elbil hjälper till att hantera energi- och informationsflödet inom E/E-systemet för att utföra primära bilfunktioner, som bromsning och styrning, samt sekundära bilfunktioner, som infotainment och ventilation.

Så om ledningsnätet i Fiat 500e är skadat kommer dessa funktioner inte att fungera korrekt. Se till att besöka Fiat servicecenter eller en professionell mekaniker för reparation eller byte.

Begränsade laddare

Fiat förser sina användare med laddaren Fiat Lelectric carel-1 ELECTRIC CARSE. Det är den rekommenderade laddaren för Fiat 500e. Med detta sagt har vissa användare försökt använda andra laddare och de har haft problem med att ladda sina bilar. En användare installerade en Clipper-creek LCS-25 ELECTRIC CARSE-laddare, och den var inte kompatibel med hans bil.

Vissa användare har haft framgång med att använda Clipper-creek LCS-25-laddaren lelectric carel-2. En kund uppgav att han fick ett felmeddelande med texten ”P0D27-00 BATTERY CHARGER 1 INPUT VOLTAGE TOO LOW”. Den främsta anledningen till att Clipper-creek LCS-25 laddaren inte är kompatibel med vissa Fiat 500e beror på inkompatibilitet.

Det övre högra stiftet är mindre än det övre vänstra stiftet. De två stiften måste vara av samma storlek för att laddaren ska fungera. Innan du köper en universalladdare bör du därför kontrollera att den är kompatibel med din bil.

Laddningen är för långsam

Slutligen har användare av selectric careral också klagat på att bilen laddas för långsamt. Detta är inte ett problem som bara Fiat 500e-användare upplever, utan även andra elbilsägare. Många användare har klagat på att laddningen av Fiat 500e tar lite längre tid.

  Vanliga problem med Fiat 500L Living

Det tar till exempel upp till 30 minuter att ladda 24 kWh-batteriet från 10 % till 80 % med snabbladdaren. Och för det större 42 kWh-batteriet tar det 35 minuter att ladda batteriet från 0 % till 80 % vid 85 kWh. Men när du laddar hemifrån kan det ta flera timmar.

Så detta är något som Fiat 500e-användare bör vänja sig vid. För snabbladdning bör en snabbladdare användas.

FAQ

Är Fiat 500e en pålitlig bil?

Ja, Fiat 500e är en pålitlig bil. Den är också effektiv och hållbar. Däremot är den gasdrivna originalmodellen av Fiat 500 inte särskilt pålitlig. Fiat 500e är mer tillförlitlig än sin förbränningsmotsvarighet eftersom den har få rörliga delar.

Vilka är de vanligaste problemen med Fiat 500e?

Fiat 500e är en pålitlig och bekväm bil. Ändå har den också flera problem, inklusive laddningsproblem, elektriska problem, batteriproblem och programvaruproblem. Om du vill undvika de flesta av dessa problem bör du se till att ta väl hand om bilen och utföra reparationer i tid.

Hur länge räcker batteriet i Fiat 500e?

Med rätt skötsel och underhåll kommer Fiat 500e-batteriet att hålla i mellan 10 och 20 år. Detta beror på hur väl du underhåller din bil och hur ofta du kör den. Observera att Fiat-batteriet kommer att försämras med 0 % till 2 % per år.

Vilken räckvidd har Fiat 500e?

Fiat 500e är utrustad med en kapacitet på 42,2 kWh (brutto) och 37,3 kWh (netto), vilket ger elbilen en räckvidd på 164 miles eller 264 km enligt WLTP-körcykeln med standard 17-tumshjul. Men om bilen utrustas med 18-tumshjul minskar räckvidden till 157 miles eller 253 km.

  Vanliga problem med Fiat Ducato

Är det dyrt att underhålla Fiat 500e?

Nej, underhållet av Fiat 500e är mycket billigare än för de traditionella Fiat 500-modellerna med förbränningsmotor. Det beror på att Fiat 500e inte förbrukar bränsle och att det är billigare att ladda bilarna än att fylla på en Fiat 500. Dessutom är underhållskostnaderna för Fiat 500e upp till 35 % lägre än för Fiat 500-modeller med förbränningsmotor.

Slutsats

Även om Fiat 500e är förfinad, 61 mm längre, 56 mm bredare och 29 mm längre än sin gasdrivna föregångare, har den fortfarande flera problem. Några av de vanligaste el- och laddningsproblemen med Fiat 500e är dåliga batterier, skadade ledningsnät och urladdade batterier.

Som de flesta bilar kan god skötsel och underhåll av Fiat 500e hjälpa till att undvika några av ovanstående problem och förlänga dess livslängd.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts