Dodge Nitro Tillförlitlighet

Dodge är en del av Fiat Chrysler-koncernen, som i grunden är känd för sportbilar och coola bilar. Nitro är en kompakt SUV, som ger ett utseende av SUV:er från Jeep. Bilen är bra när det gäller prestanda och genomsnittlig när det gäller tillförlitlighet.

Översikt

Bilen har utgått sedan 2012, men den är fortfarande en bra bil att köpa tack vare sina fantastiska prestanda och sitt utseende. Den finns i två drivlinor inklusive en 3,7 L motor och en 4,0 L motor. Ett 6-växlat manuellt växellådssystem är standard, och det finns också ett alternativ med fyrhjulsdrift.

Tillförlitlighet

Tillförlitlighet är en avgörande faktor innan man köper en bil. Tillförlitlighetsaspekten har varit ganska bra för Dodge-bilarna under de senaste åren. De har fått ett betyg på 3,5 av 5,0 och rankas på 19:e plats av 32 bilmärken när det gäller tillförlitlighet. Nitro är också bara en genomsnittlig tillförlitlighetsbil med sitt tillförlitlighetsbetyg på 2,0 av 5,0 av J.D Power.

Säkerhet

Säkerheten är också ett stort försäljningsargument för Dodge-bilarna. Dodge-bilar krocktestas ofta av IIHS och NHTSA. Nitro har också testats av IIHS, och de har fått betyget Bra av IIHS. Bilen har också många andra säkerhetsfunktioner som krockkuddar, skivbromsar, elektronisk stabilitetskontroll osv.

Avskrivningsgrad

Avskrivningsgraden är också användbar för att bedöma en bils tillförlitlighet. Dodge har haft en hygglig erfarenhet när det gäller avskrivningsgraden. Nitro är dock en gammal bil som fortfarande säljer bra.

  Dodge Challenger SRT Demon Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden är en av de största faktorerna när det gäller att avgöra en bils tillförlitlighet. Dodge brukar vara något hög i underhåll jämfört med andra bilar med sin genomsnittliga årliga underhållskostnad på 634 dollar. Dodge Nitro har underhåll och reparation på 582 dollar, vilket fortfarande är lägre än Dodge genomsnittliga underhållskostnad.

FAQ

Är Dodge Nitro en bil med framhjulsdrift, bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift?

Dodge Nitro är en fyrhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Dodge Nitro?

Dodge Nitro är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificering för denna bil är: 4WD Sport Utility

Vad är hästkrafterna i en Dodge Nitro och har den en turbo?

Dodge Nitro har 260 hästkrafter och ett vridmoment på 265 lb-ft. Motorn är en Gas V6 med en cylindervolym på 4,0 l/ Bränslesystemet är: Det finns en elektronisk bränsleinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

Dodge Nitro har 20 x 7,5 tums aluminiumhjul fram och 20 x 7,5 tums aluminiumhjul bak.

Vilka är de största problemen med en Dodge Nitro?

När man diskuterar vanliga problem med Dodge Nitro 2007, 2008 och 2007 års modeller kommer elektriska problem att tas upp. Ägare av dessa årtal klagade över en upplyst batterilampa, ett slumpmässigt blåsande horn och vattenspridda torkar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts