Dodge Challenger SRT Demon Tillförlitlighet

Challenger är en sportbil som har blivit mycket känd på grund av sin karossform och sitt utseende i många filmer och TV-program. SRT Demon är dess begränsade högpresterande version med en massiv motor. Den introducerades 2017.

Översikt

Dodge Challenger introducerades 1969, och den är för närvarande i sin tredje generation. SRT Demon-varianten är en högpresterande begränsad version av bilen med en V8-motor på 6,2 liter och en kompressor på 2,7 liter. Den här massiva motorn producerar 840 hk och kan gå från 0 till 60 mph på bara 2,3 sekunder.

Tillförlitlighet

Tillförlitligheten ignoreras ofta av människor när de köper en muskelbil som Challenger, och SRT Demon-modellen är till och med sällsynt. Challenger har ett bra tillförlitlighetsbetyg på grund av bland annat sin stora kvalitet. Den har ett tillförlitlighetsbetyg på 88 av 100, vilket betecknas som utmärkt.

Säkerhet

Säkerheten är också en viktig fråga när det gäller bilars tillförlitlighet. Challenger presterade utmärkt i sina krocktester och fick ett mycket bra betyg. Den har 5 av 5 stjärnor i sina säkerhetsbetyg med många andra säkerhetsfunktioner. Säkerhetsfunktionerna inkluderar förarassistansfunktioner som farthållare, kollisionsvarning och flera krockkuddar.

Avskrivningsgrad

Återförsäljningsvärdet påverkar också tillförlitligheten hos en bil. Avskrivningsgraden för Dodge-bilar Är inte den bästa, men den är ändå bra. Challenger har dock en exceptionellt låg värdeminskningstakt, och den har bara värdeminskning på cirka 40 % efter 5 år.

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden för Dodge-bilar är inte den dyraste, och kvaliteten på delarna är också bra. Challenger SRT Demon kostar cirka 650 dollar per år för allt underhåll. Det är betydligt lägre än många andra sportbilar, och den har också en låg tendens till större reparationer.

  Vilka är de bästa begagnade bilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

FAQ

Är Dodge Challenger SRT Demon en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Dodge Challenger SRT Demon är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i Dodge Challenger SRT Demon?

Dodge Challenger SRT Demon är en bil med 1 plats. EPA-klassificeringen för denna bil är: Midsize Cars

Vad är hästkrafterna i en Dodge Challenger SRT Demon och har den en turbo?

Dodge Challenger SRT Demon har 808 hästkrafter och ett vridmoment på 717 lb-ft. Motorn är en Intercooled Supercharger Premium Unleaded V-8 med en cylindervolym på 6,2 liter Bränslesystemet är: Bränslesystemet är: Sequential MPI.

Hur stort är bagageutrymmet i Dodge Challenger SRT Demon?

16,2 Cubic Feet ( 0,459 m3 ) Hur stor markfrigång har Dodge Challenger SRT Demon? 4,5 tum ( 11,43 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Dodge Challenger SRT Demon har 18 X 11 tum smidda aluminiumhjul fram och 18 X 11 tum smidda aluminiumhjul bak.

Är en Dodge Demon en bra investering?

Demon kan vara en långsiktig investering. Det är möjligt att göra en större investering om du håller bilen i gott skick och har låg körsträcka. Detta är dock en långsiktig investering.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts