Den bästa bilen när det gäller bränsleekonomi

Audi A8 L plug-in hybrid slår alla andra Audis när det gäller bränsleekonomi, men har ett mycket dyrt pris på över 90 000 dollar. Därför är vinnaren i den här kategorin den tre gånger billigare Audi A3, som är något mindre bränslesnål med 30 mpg eller 7 liter per 100 km. Om den körs ansvarsfullt på motorvägen kan den få upp till 36 miles per gallon eller 6,5 liter per 100 km.

Audi A3 Sedan är bränsleeffektiv

Trots att det finns mer miljövänliga alternativ än Audi A3, som Audi A8 L plug-in hybrid, är A3 Sedan rent ekonomiskt sett ett bättre alternativ. Anledningen till det är att A8 L Plug-in hybrid kanske erbjuder de fantastiska 54 MPG eller 5,2 liter per 100 kilometer, men den kostar tre gånger så mycket som Audi A3 sedan.

Så om du letar efter en bil med bra bensinförbrukning och du inte siktar på att köra mer än en miljon kilometer är A3 sedan det ekonomiskt sett klokare valet. Audi A3 sedan har en genomsnittlig bensinförbrukning på 30 mpg eller 7 liter per 100 kilometer, vilket är ganska bra för en lyxsedan.

Audi A4:s 2,0-liters fyrcylindriga motor får bara 1 mpg mindre än A3, vilket innebär att den också är ett ekonomiskt klokt alternativ för en lyxsedan. Men A3 slår den med ett lägre inköpspris och en något bättre bränsleekonomi.

Motormodifieringen av 2020 Audi A3, 1498 cm3, 150 hästkrafter 4-cylindrig bensinmotor, har en avundsvärd bränsleekonomi med den imponerande 5,6 liter per 100 kilometer kombinerad bränsleförbrukning.

  Passar Mercedes-fälgar till Audi?

Audi A3 köpalternativ

Audi A3 finns i fyra köpalternativ från Sport Premium, Sport Premium Plus, S Line Premium till S Line premium plus. Med det lägsta grundpriset på 34 000 dollar och det högsta på 40 000 dollar.

Sport Premium Plus med framhjulsdrift ger den bästa balansen mellan bränsleekonomi, prestanda och utrustning. Och även om den fyrcylindriga motorn med 184 hästkrafter inte är lika kraftfull som S line-motorn har den en mycket bättre bränsleeffektivitet. Dessutom ligger S line premium plus-alternativet närmare Audi A4:s prisklass än A3:s. Så varför inte köpa en A4 i stället om du väljer S line?

Motor och prestanda

Den finns inte bara med både manuell och automatisk växellåda, utan även i bensin, hybrid och diesel. Bortsett från det accelererar inte just den här manuella modellen långsammare än sin automatiska motsvarighet. Medan det i de flesta andra Audis är ett mycket vanligt problem som användare rapporterar.

Ett bra exempel på en bra blandning av kraft, tillförlitlighet och bränsleeffektivitet är den 1,5-liters bensinmotorn, med en topphastighet på 232 km/h, eller 144 mph, och en 0-100 km/h på ungefär 8 sekunder.

Audi A3 interiör och funktioner

Audi A3 levereras med standardlädersäten i läder men ger möjlighet att välja svartblå eller svart-silverfärgade tygklädselklädselklädslar. Standardmodellen har också ett mittarmstöd fram.

I standardmodellen ingår en verktygssats och ett däckreparationssats i priset och det finns möjlighet att lägga till ett utrymmesbesparande reservhjul. Den levereras också med pre sense front, parkeringssensorer bakåt, backningshjälp, körfältsvarnare och farthållare. Varningen för korsande trafik bakåt kommer däremot till det kostsamma priset av cirka 700 euro/850 dollar.

  Den bästa bilen för snö

Säkerhet

Audi A3 2020 har klarat av ett säkerhetsbetyg på 9,3/10 enligt U.S. News scorecard. Den klarade alla tester med goda resultat och hade överlägsna resultat i testet med resultat för förebyggande av frontkollisioner. Den enda nackdelen den hade under testerna var strålkastarnas resultat, som i bästa fall ansågs vara acceptabla.

När det gäller säkerhet har Audi A3 som standard sidokrockkuddar fram, huvudkuddar och interaktionskuddar. Den har också en bältespåminnelse som använder sig av närvarodetektering av passagerare även i baksätet. Å andra sidan måste man betala för det bakre krockkuddepaketet som ett tillägg.

Audi A3 har toppstängare för barnstolar för alla tre baksäten. Beroende på var du befinner dig är den utrustad med LATCH- eller ISOFIX-förankringar för de 2 yttre baksätena. Det finns också ett tillval för ISOFIX-barnstolsförankring för framsätet och den är gratis.

Vanliga frågor

Finns det andra bränslesnåla bilar i en liknande prisklass?

Andra lyxsedaner som är relativt sparsamma och som konkurrerar med Audi A3 är Mercedes-Benz C-klass, som är något dyrare, och Volvo S60 eller Mazda 6, som är lite billigare, men som ändå är ett bra val. Ett annat alternativ är BMW 2-serien. Bortsett från det är Audi A4 lite uppgradering, men den är bara lite dyrare.

Är Audi A3 en bra bil överlag?

Audi A3 är en lyxbil på instegsnivå. Den har ett relativt högt pris och saknar en del lyxiga funktioner som konkurrerande märken kan ha för samma pris, men kompenserar med en snygg design, bra säkerhetsbetyg och en balans mellan kraft och bränsleekonomi. Inte bara det, den är extremt smidig och behaglig att köra och ger en bra fjädring.

  Vilken är den bästa färgen för Audi?

Vilken plattform bygger Audi A3 på?

Tredje generationens Audi A3 är baserad på Volkswagen Group MQB-plattformen, medan första och andra generationens Audi A3 var baserade på Volkswagen Group A-plattformen, som många andra bilar som Audi TT, Volkswagen Caddy och Golf, Touran och även SEAT använder.

Vad är den största skillnaden mellan Audi A3 och Audi A4?

Den största skillnaden mellan dessa två Audi-modeller är att A3 är mindre, mer kompakt och har mindre utrymme för passagerare och last, medan A4 har mer ben- och huvudutrymme för passagerarna. Bortsett från det har A3-modellen en något bättre bränsleekonomi eftersom den är lättare.

Vilket bilmärke kostar mindre att underhålla, Audi eller BMW?

Vid köp av Audi ingår inte gratis underhåll i inköpspriset. Under de första 10 åren av användning på vägen spenderade BMW-användare i genomsnitt 5 500 dollar mer på underhåll än Audi-användare. Audi-användare spenderar mellan 10 000 och 14 000 dollar för 10 års underhåll.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts