De bästa små bilarna för långa förare

Om du är över två meter lång måste du göra kompromisser varje dag i ditt liv. Ett exempel på en sådan kompromiss är när du stiger in i en kompaktbil. Även om många kompaktbilar fortfarande är tillräckligt stora för längre förare är de inte idealiska, särskilt när det gäller längre resor.

Större personer behöver bilar som erbjuder mycket benutrymme och huvudutrymme för att kunna vara bekväma under längre tidsperioder. Detta kan vara knepigt för dem som vill ha en mindre bil eftersom de har billigare inköpspriser, billigare driftskostnader och är lättare att köra än de flesta större bilar.

Det finns dock några bilar som lyckas kombinera ett kompakt fotavtryck med mycket utrymme i kupén. Ett perfekt exempel på en sådan bil är Volkswagen Jetta eftersom den erbjuder så mycket som 41 tum benutrymme för föraren samtidigt som den är fast placerad i segmentet för kompakta sedaner.

Om du föredrar kompakta SUV:er ska du se till att kolla in Subaru Crosstrek. Den bästa kompakta hatchbacken för längre förare är Mini Cooper eller Honda Fit. Om du vill ha en mer lyxig men ändå blygsamt proportionerad kompaktsedan ska du se till att kolla in Audi A3-sedanen.

Volkswagen Jetta – Ett rymligare alternativ till Golf

Volkswagen Jetta är inte alls lika populär som den en gång var eftersom VW har slutat fokusera på Jetta lika mycket som tidigare. Därmed inte sagt att Jetta inte är bra, det är bara det faktum att crossovers och SUV:er nu är de mest säljbara bilarna på planeten.

  Varför blinkar bilarna mot mig?

Hur som helst erbjuder Jetta fortfarande alla de kvaliteter du förväntar dig av en sådan bil. Med 41,1 tum benutrymme för föraren och 38,5 tum huvudutrymme ligger Jetta stadigt i toppen av segmentet kompakta sedaner. Om du kombinerar detta med en ganska konkurrenskraftig prislapp verkar det som om du inte kan gå fel med Jetta.

Subaru Crosstrek – Det mest prisvärda SUV-alternativet för långa förare

Den kompakta crossover-SUV:n Crosstrek är en av, om inte den bästa bilen att skaffa för längre förare som vill ha praktiska egenskaper, utrymme och nytta utan att spendera mycket pengar. Med 43,1 tum benutrymme och nästan 40 tum huvudutrymme ligger Crosstrek i toppen av sitt segment när det gäller förarutrymme.
Om du kombinerar detta med ett utgångspris på mindre än 24 dollar är det svårt att hitta något som kan konkurrera med Crosstrek. Det fina med Crosstrek är att den också har AWD som standard vilket gör den till en härlig vardagsförare för alla typer av väder.

Mini Cooper – Otroligt rymlig för sin storlek

Mini Cooper är en av de mest lätt igenkännliga bilarna på den här listan eftersom den har ett långvarigt arv av fantastiska kompakta hatchbacks. Den nyaste Mini börjar på cirka 27 000 dollar för den fyrdörrarsversionen vilket gör Mini till ett ganska konkurrenskraftigt alternativ i detta segment.

Med mer än 41,4 tum benutrymme för föraren och 40 tum huvudutrymme för föraren är Mini rymlig även om du är långt över 1,80 meter. Mini är också mycket anpassningsbar, erbjuder en ganska underhållande körning och en vacker exteriördesign.

  Är det värt att byta ut ett hybridbatteri?

Honda Fit – Bäst värde för pengarna av alla kompaktbilar

2021 var året då Honda officiellt upphörde med produktionen av Honda Fit för den amerikanska marknaden. Detta är en ganska stor besvikelse, men du kan fortfarande få en knappt begagnad eller till och med helt ny version från 2020 för mindre än 17 000 dollar, vilket gör Fit till det bästa värdet för pengarna av alla bilar där ute när det gäller förarutrymme.

Fit kommer med 41,4 tum benutrymme för föraren och 39,5 tum huvudutrymme för föraren, vilket innebär att Fit erbjuder mer utrymme än de flesta mellanstora bilar gör. Den är också otroligt bränslesnål och pålitlig vilket innebär att driftskostnaderna är så låga som möjligt.

Audi A3 sedan – Bästa subkompakta sedan för långa förare

Nya Audi A3 sedan är Audis minsta sedan på marknaden, men tro inte att A3 inte är så raffinerad som en Audi ska vara. Nya A3 har fått en helt omarbetad exteriör och interiördesign som gör den lika tilltalande som vissa större Audi-sedaner.

Det inre utrymmet är också tillmötesgående med nästan 42 tum benutrymme för föraren och nästan 37 tum huvudutrymme för föraren. Jag äger 2018 års A3 sedan som erbjuder mindre utrymme och jag är bekväm nog även på 6 fot och 5 tum.

FAQ-avsnitt

Vad gör en bra bil för en lång förare?

Långa förare uppskattar ett bra ben- och huvudutrymme för föraren och de uppskattar också mycket utrymme i kupén i allmänhet. En bra bil för en lång person har en tillräckligt hög instegsställning i bilen utan att det innebär en hög förarplats.

  Bästa pickup trucks för en första bil

Större förare uppskattar också många justeringsmöjligheter i ratten och i sittdelen. Den viktigaste aspekten är att bilen i fråga är tillräckligt bekväm både för kortare förare och för längre resor utan att offra utrymme i baksätet i processen.

Vilka bilar är dåliga för långa förare?

Det sämsta bilsegmentet för en längre förare är sportbilssegmentet eftersom bilar som dessa kompromissar med utrymmet till förmån för en mer spännande exteriördesign och en bättre aerodynamisk profil. De är också lägre jämfört med andra bilar på marknaden eftersom prestanda kräver en lägre tyngdpunkt.

Dessutom erbjuder sådana bilar i allmänhet mindre justeringsmöjligheter när det gäller sittplatser och rattposition. Om du är intresserad av en sportbil ska du se till att testa den noggrant innan du köper den.

Vilka bilar är dåliga för korta förare?

Kortare förare drar också nytta av mycket justerbarhet av ratt och säte, men de värdesätter mest bra sikt överallt. Dessutom erbjuder en bra bil för kortare förare också en lägre körhöjd för att underlätta insteget i bilen.

Grepphandtag, fotsteg och justerbar fjädring är alla välkomna när det gäller korta förare. Hur som helst är en grundlig provkörning alltid viktig, oavsett om du är kort eller lång.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts