De bästa bilarna med halvkombi för långa förare

Vissa bilar är helt enkelt inte gjorda för långa personer, och det är ett faktum. Det är dock inte sant att alla hatchbacks bör undvikas av långa personer. Det finns flera olika hatchback-alternativ där ute som lätt kan passa en sex-fotare utan att offra komfort eller säkerhet.

Du bör också tänka på att hatchbacks lätt räcker till för långa personer om du inte planerar att transportera bakre passagerare så ofta. Allt du behöver göra är att skjuta sätet bakåt för att nå en bekväm position, men se till att dina pelare inte hindrar din sikt i processen.

Vissa bilar som Kia Picanto, Honda Jazz/Fit eller VW Polo verkar alldeles för små från utsidan, men när du kliver in i bilen möts du av en anständig mängd huvud- och benutrymme. Om du vill ha en större hatchback är en Ford Focus eller en VW Golf båda bra alternativ.

Om du vill ha en hatchback med mer lyxig känsla som inte offrar passagerarutrymmet bör en Audi A3 Sportback eller en BMW 1-serie kunna göra susen för de flesta där ute.

Kia Picanto

Hatchbacks är små, men en subkompakt hatchback verkar vara ett definitivt no-go för alla som är längre än 1,80 meter. Men även om sådana uttalanden är korrekta för den stora majoriteten av subkompakta hatchbacks där ute, verkar Kia Picanto tycka annorlunda.

Även om Picanto fortfarande inte finns till försäljning i USA eller Kanada, uttrycker många konsumenter intresse för att Picanto äntligen ska komma till Nordamerika. Picanto erbjuder många justeringsmöjligheter för sätena och ratten vilket gör Picanto till ett bra alternativ att överväga för alla upp till 1,80 meter.

  Vilken färg är bäst för en vit bil?

Honda Jazz/Fit

Honda Jazz är en liten kombi-liknande hatchback som lätt kan rymma långa förare även på längre resor. Tack vare en boxform, fyra dörrar och ett högt tak gör Jazz det lätt för dig att sätta dig bekvämt utan att offra mycket av utrymmet i baksätet.

Både förarens huvud- och benutrymme är hyfsat med cirka 40 tum huvudutrymme och nästan 41,5 tum benutrymme. En annan bra sak med Jazz/Fit är den relativa överkomligheten och storleken eftersom den här bilen kan få plats på nästan alla parkeringsplatser.

VW Golf

VW Golf är en av de mest ikoniska bilmodeller som någonsin har prytt jordens yta. VW Golfs starka sidor har alltid varit snygga, praktiska, effektiva och pålitliga. Med detta sagt är den senaste Mk8-generationen av Golf lite på den billiga sidan och inte lika framgångsrik som Mk7-generationen av VW Golf.

Ändå är alla relativt nya VW Golf-modeller gott om utrymme både invändigt och utvändigt och kan lätt rymma alla som är upp till nästan två meter långa. Med mer än 41 tum benutrymme för föraren och 39 tum huvudutrymme för föraren, relativt boxformad, är Golf lätt att sätta sig bekvämt i.

Ford Focus

Ford Focus är förmodligen en av de mest vildsinta WV Golf-konkurrenterna och är också mycket rymlig för långa förare, till och med mer än Golf. En begagnad Ford Focus från 2018 erbjuder 38 tum huvudutrymme för föraren och nästan 42 tum benutrymme, vilket båda är bra för långa personer.

  Vilken är den bästa första bilen att köpa?

Om du kombinerar det med otroligt justerbara sittplatser och rattpositioner verkar det som om Focus är en kraft att räkna med. Det är ganska tråkigt att Focus inte längre tillverkas eftersom det alltid har varit en fantastisk hatchback, men det hindrar dig inte från att köpa en välskött begagnad.

Audi A3 Sportback

Audi A3 Sportback är något av en mer polerad VW Golf-upplevelse. Förutom premiummärket erbjuder A3 en mer mogen, teknikfokuserad design som ser lite mer genomtänkt ut. Förutom den yttre designen är A3 på insidan ett tydligt steg uppåt från VW Golf.

Motormässigt är de två nästan identiska, de enda skillnaderna är toppmodellerna RS Sport och R-Line. Med detta sagt erbjuder A3 samma mängd interiör- och lastutrymme, men justerbarheten och den allmänna komforten är mycket bättre i A3.

FAQ-avsnitt

Varför ska jag överväga att köpa en hatchback?

Det finns många olika anledningar till varför man bör överväga en hatchback, de viktigaste är uppenbarligen storleken och priset. En hatchback kostar vanligtvis betydligt mindre än en mindre sedan eller en crossover, men utrustnings- och lyxnivåerna är ofta på en jämförbar nivå överallt.

Som sådan, om en hatchback klarar av att helt tillfredsställa dina behov när det gäller utrymme, kraft och lyx finns det verkligen ingen anledning att välja något annat. Det känns verkligen bra att köra en stor SUV eller en flaggskeppssedan, men dessa är mycket dyrare, svårare att se ut ur och mycket svårare att navigera.

  Ska jag ladda min elbil varje kväll?

Vad är en varm hatchback?

En hot hatchback är vanligtvis en fabriksupprustad version av en vanlig hatchback. En vanlig VW Golf med 1,5 liter bensindrift och framhjulsdrift är till exempel en vanlig hatchback, medan en VW Golf R är en riktig hot hatchback eftersom den har dubbelt så mycket kraft, förstärkt fjädring, bättre bromsar och ett bättre chassi i alla avseenden.

Några av skillnaderna mellan en modern hatchback och en 10-15 år gammal hatchback är effekt, stil och pris. Numera kan man lätt köpa en 400 hk stark hatchback för 50 000 dollar som ser ut som ett rymdskepp. För 10-20 år sedan var sådana extrema åtgärder endast förbehållna sportbilar och några få sedans.

Vilket är det mest rymliga bilsegmentet?

Om du vill ha mest utrymme som finns tillgängligt för närvarande bör du leta efter en flaggskeppssedan med förlängd hjulbas eller en fullstor SUV. Dessa bilar används ofta som chaufförer, vilket innebär att det är de bakre sätena som du vill resa i.

Sådana bilar är dock massiva oavsett var du sitter, men det finns många nackdelar med sådana bilar. De är alldeles för stora för vanliga parkeringsplatser och det är otroligt svårt att navigera sådana kolosser genom trånga stadskärnor och parkeringsgarage.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts