De bästa begagnade bilarna med blind-spot detection

När du funderar på ditt nästa bilköp måste du prioritera vissa bilaspekter framför andra beroende på dina personliga preferenser och vad du anser vara viktigast. Men även om det inte är helt orimligt att snåla på lyx är det definitivt orimligt att snåla på säkerhetsutrustning.

Detta innebär att oavsett vilken bil du väljer måste den också vara säker, eftersom det utan tvekan är den viktigaste aspekten av dem alla. Även om de flesta människor aldrig hamnar i trubbel och inte behöver förlita sig på viktiga säkerhetsaspekter som utfällning av krockkuddar eller effektiva skrynkelzoner, är funktioner som programvarans olycksförebyggande åtgärder något som du kommer att använda dig av dagligen.

Ett bra exempel på ett sådant system är övervakning av döda vinkeln, ett system som är utformat för att övervaka din döda vinkel så att du alltid kan vara säker på att du är säker när du genomför ett filbyte. Dessa system är ganska vanliga på bilar från modern tid, men vissa av dem är högre klassade än andra.

Se därför till att kolla in 2016 års Honda Accord LX, 2016 års Honda Civic EX, 2015 års Chevrolet Cruze LS, 2016 års Honda Fit EX och 2016 års Ford Focus SE om du vill hitta den perfekta balansen mellan avancerade system för övervakning av döda vinkeln och en bra allroundplattform till ett överkomligt pris.

2016 Honda Accord LX

2016 Honda Accord LX är en fantastisk allround mellanstor sedan när det gäller de flesta moderna bilfunktioner. Det innebär att Accord LX är prisvärd, rymlig, praktisk och effektiv på samma gång. Dessutom levereras den också med säkerhetspaketet Honda Sensing som erbjuder avancerade övervakningssystem för döda vinklar.

  Vilken är den bästa begagnade lyxbilen?

Enligt IIHS säkerhetstester är 2016 Accord överlägsen de flesta bilar där ute eftersom den vann betyget Top Safety Pick+, vilket innebär att den är säker ur teknisk synvinkel samtidigt som den erbjuder överlägsna funktioner i säkerhetsprogrammen.

2016 Honda Civic EX

Både Honda Civic och Honda Accord är byggda på ett liknande chassi vilket innebär att båda erbjuder jämförbara säkerhetsreferenser. Civic 2016 kommer också med Hondas säkerhetspaket Sensing som även inkluderar övervakning av döda vinklar.

Civic regerar också överlägset när det gäller IIHS säkerhetstester vilket innebär att den verkligen är ett lockande förslag. Både Civic och Accord säljer som en galning vilket innebär att dessa två Honda-modeller är de bästa att köpa när det gäller Honda-modeller som inte är SUV:er.

2015 Chevrolet Cruze LS

Chevrolet Cruze LS från 2015 är ett av de billigaste sätten hur du kan njuta av att ha ett avancerat övervakningssystem för döda vinkeln i en mellanstor sedan. Dessutom erbjuder Cruze också en snyggt utformad interiör med massor av passagerar- och kupéutrymmen runtomkring.

Det finns många olika trimnivåer du kan välja mellan men du bör leta efter LS-modellen om du vill njuta av många avancerade säkerhetssystem. Slutligen är Cruze också en otroligt bränslesnål bil och du ska vara både säker och bekväm om du väljer en sådan.

2016 Honda Fit EX

Du behöver inte ens uppgradera till en stor bil nuförtiden för att få ta del av ett avancerat förarstödspaket. Till och med den kompakta 2016 Honda Fit kan fås med det tidigare nämnda Honda Sensing-paketet som kommer med avancerad övervakning av döda vinklar.

  Vilken är den mest pålitliga bilen med fyrhjulsdrift?

Förutom att Honda Fit är säker är den konkurrenskraftigt prissatt vilket innebär att den också är en billig ingång till bilar utrustade med avancerade mjukvarusäkerhetssystem. Honda Fit skräddarsys mest för urbana stadsmiljöer även om den kan hävda sig både i staden och på motorvägen.

2016 Ford Focus SE

Hatchbacks är inte nödvändigtvis de mest populära bilarna i USA, men det betyder inte att det är något mindre än rikligt roligt att äga en sådan. Ford Focus 2016 är en av de mest älskade Focus-modellerna som någonsin släppts vilket också gjorde den till en fantastisk begagnad bil några år senare.
Även om 2016 Focus SE finns till ett mycket lockande pris betyder det inte att den saknar viktiga säkerhetsfunktioner som avancerad övervakning av döda vinkeln. 2016 Ford Focus SE fick också överlägsna säkerhetsresultat både ur mjukvaru- och ingenjörssynpunkt.

FAQ-avsnitt

Vad gör en bil säker?

Den viktigaste aspekten av bilsäkerhet är en utsedd och erfaren förare, och inget system som finns kan rädda dig om du inte är 100 % uppmärksam på din omgivning när du kör. Dagens bilar har dock många smarta tekniska och programvarufunktioner som är avsedda att minimera riskerna för att råka ut för en olycka.

Förutom den mänskliga faktorn är de viktigaste säkerhetsfaktorerna effektiva skrynkelzoner och krockskydd, krockkuddar och säkerhetsbälten. Dessa följs också av ABS, antisladdsystem och ADAS som övervakning av döda vinkeln, AEB, aktiv körfältsassistent, kollisionsförebyggande system och varningssystem för korsande trafik.

  Bästa begagnade bilar med Apple CarPlay

Blir bilarna säkrare?

I takt med att branschen fortsätter att utvecklas i snabb takt blir bilarna faktiskt allt säkrare eftersom de nu är utrustade med en mängd säkerhetssystem som inte fanns för några år sedan. Dagens bilar är dock ganska tunga, vilket ställer en hel del frågor ur säkerhetssynpunkt, särskilt om man tänker på fotgängare.

Hur som helst är dagens bilar verkligen säkrare eftersom de är utrustade med alla möjliga typer av säkerhetsanordningar. De nuvarande reglerna för krocktester kräver att många av dessa funktioner ska vara standard i varje bil, vilket också ökar den allmänna säkerheten i bilen.

Vilka typer av bilar är säkrast?

SUV:er, minibussar, stora sedans och pick-up trucks är de säkraste bilarna på marknaden eftersom de är både tunga och väl isolerade från vägen. Detta innebär att avståndet mellan ett främmande föremål som kraschar in i fordonet och dig själv är mycket större än om du skulle sitta i en hatchback.

Vissa studier tyder till och med på att körning av en SUV minskar din totala risk att dö i en bil med upp till 50 %. Hur som helst, ju bättre förare desto säkrare bil, så se alltid till att vara på topp när du kör, oavsett hur välvillig situationen kan verka.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts