Chevrolet Spark EV Tillförlitlighet

Chevrolet har tillverkat bilar som är tillförlitliga och prisvärda för alla. EV-versionen av Spark:s tredje generation presenterades 2013, och det var Chevrolets första elbil efter 1999. Spark EV lades ned 2016, men den är fortfarande ett pålitligt EV-val för stadskörning.

Översikt

Spark EV har många användbara funktioner precis som den vanliga Spark-modellen. EV har ett batteripaket på 21,3 kWh, vilket ger en beräknad räckvidd på cirka 82 mil. Den har också möjlighet till snabbladdning, genom vilken den kan laddas upp till 80 % på bara 20 minuter.

Tillförlitlighet

Bilars tillförlitlighet är en viktig fråga för många människor. Chevrolet har gjort sig känd på marknaden som ett pålitligt bilmärke med ett tillförlitlighetsbetyg på 3,5 av 5,0. De bilar med lågt underhåll och överkomliga priser som de tillverkar är verkligen ett bra alternativ till lyxbilar.
Spark EV har avvecklats av Chevrolet, men den finns fortfarande tillgänglig på marknaden som en bra begagnad bil. Det har funnits problem med bilens bromsar och elsystem, men ingen bil är skottsäker. Spark EV kommer fortfarande som ett av de mest pålitliga valen bland Chevrolet-bilar.

Säkerhet

Säkerhetsfunktioner och mätningar av en bil är ett stort försäljningsargument. Chevrolet har aldrig haft några större klagomål på säkerhetsfunktionerna i sina bilar. Spark EV kommer också med massor av bra förarhjälpsfunktioner som däcktryckskontroll, traktionskontroll, antiblockeringssystem och 10 krockkuddar.

Underhåll och reparation

Underhållet på elbilar är vanligtvis inte särskilt dyrt, men dessa bilar behöver också underhåll. Spark EV har inte många rörliga delar, men den behöver ändå skötsel i bromssystemet, fjädringssystemet, elsystemet med mera. Den genomsnittliga årliga underhållskostnaden inklusive alla reparationer är cirka 445 dollar.

  Vilka är de bästa begagnade bilarna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

FAQ

Är Chevrolet Spark EV en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Chevrolet Spark EV är en bil med framhjulsdrift.

Hur många platser finns det i Chevrolet Spark EV?

Chevrolet Spark EV är en bil med 4 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Subcompact Cars

Vad är hästkrafterna i en Chevrolet Spark EV och har den en turbo?

Chevrolet Spark EV har 140 hästkrafter och ett vridmoment på 327 lb-ft.

Vilken typ av hjul har den?

Chevrolet Spark EV har 15 x 6 tum stora aluminiumhjul fram och 15 x 6,5 tum stora aluminiumhjul bak.

Hur länge räcker batteriet i en Chevrolet Spark?

Ett genomsnittligt bilbatteri håller i tre till fem år. Kontrollera regelbundet batteriet i din Chevrolet Spark och byt ut det vid behov. Du bör hålla utkik efter tecken på att batteriet börjar bli för gammalt eller svagt.

Är Chevy Spark EV snabb?

Spark EV:s avancerade elmotor och batterisystem ger den en topphastighet på 90 km/h och en räckvidd på 82 mil. EPA uppskattar att Spark EV också kommer att ha en bränsleekonomi på 119 kombinerade MPGe i stad och på landsväg.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts