Cadillac SRX Tillförlitlighet

SRX var en mellanstor SUV som tillverkades 2003 och var den mest sålda Cadillac-bilen i USA. Den första generationen SRX var ännu större än den andra generationen och den hade till och med tre rader för passagerare. SUV:n har också presterat mycket bra när det gäller tillförlitlighet.

Översikt

Detta har varit en extremt känd SUV i USA. Den här bilen skulle ge dig all slags glädje när det gäller tillförlitlighet och körupplevelse. Bilen är också mycket bra i sin prestandaavdelning med sin 2,8 L turboladdade V6-motor och ett AWD-system.

Tillförlitlighet

När det gäller tillförlitlighet kommer lyxbilar inte i topp, de är faktiskt till och med mindre tillförlitliga än vanliga premiumbilar. Cadillac har ett genomsnittligt tillförlitlighetsbetyg på 3,0/5,0, vilket ändå är bättre än många andra. Den främsta höjdpunkten är dock deras lyxiga sittupplevelse och köratletik.
SRX har avvecklats, men den finns fortfarande tillgänglig på marknaden. om du planerar att köpa den här bilen är ett bra skick ett måste. I övrigt har SRX en bra byggkvalitet och har ett tillförlitlighetsbetyg på 3,5 av 5,0. Detta är ett otroligt bra betyg för en SUV.

Säkerhet

På tal om bilens säkerhetsmätningar har Cadillac haft ett gott rykte på detta område. SRX har ett 5-stjärnigt betyg från NHTSA och alla goda betyg från IIHS. Med allt detta har bilen all standard säkerhetsutrustning som för alla andra fordon i denna ålder.

Avskrivningsgrad

Cadillacs har inte det bästa ryktet när det gäller värdeminskning. Detta beror på att lyxbilar som dessa vanligtvis förlorar sitt värde mycket snabbt. Enligt uppgifter förlorar SRX cirka 47 % av sitt ursprungliga värde under de första åren.

  Volvo vs. Mercedes: Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Den genomsnittliga årliga underhålls- och servicekostnaden för SRX är cirka 700 dollar. Detta är inte så mycket högre jämfört med många andra bilar. du skulle dock troligen köpa den här bilen i begagnad form, så du bör leta efter den bäst konditionerade bilen.

FAQ

Hur många säten finns det i Cadillac SRX?

Cadillac SRX är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Allhjulsdrift

Vad är hästkrafterna i en Cadillac SRX och har den en turbo?

Cadillac SRX har 308 hästkrafter och ett vridmoment på 265 lb-ft. Motorn är en Gas V6 med en cylindervolym på 3,6 liter/ Bränslesystemet är: Direktinsprutning.

Hur mycket markfrigång har Cadillac SRX?

7,0 tum ( 17,78 cm )

Vilken typ av hjul har den?

Cadillac SRX har 20 x 8,0 tums aluminiumhjul fram och 20 x 8,0 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil håller en Cadillac SRX?

Cadillac SRX kan hålla upp till 150 000 mil. I genomsnitt är detta en förväntad livslängd på tio till femton år. Rutinmässigt underhåll är ett sätt att se till att ditt fordon håller så länge som möjligt.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts