Cadillac CTS Tillförlitlighet

Cadillacs är kända för lyxbilar med hög hastighet och stabil körning. Den mellanstora sedanen CTS, som lades ned 2019. Bilen är dock fortfarande relevant att köpa och den innehåller många av Cadillacs högteknologiska funktioner. Bilen är genomsnittlig när det gäller tillförlitlighet, men med tanke på alla dess lyxiga funktioner är det ett mycket bra köp.

Översikt

CTS är en lyxig sportbil och den har även en V-högpresterande modell. De vanliga CTS-modellerna omfattar en 2,0 L I4-motor och 3,6 L V6-motorer, som producerar så mycket som 420 hästkrafter. Varje tredje generationens CTS levereras med ett 8-växlat automatiskt växellådesystem.

Tillförlitlighet

Tillförlitligheten hos lyxbilar är ofta lägre än hos andra basbilar. Detta beror främst på höga underhålls- och avskrivningsnivåer. CTS har ett betyg under genomsnittet på 2,5 av 5,0 när det gäller bilens tillförlitlighet. Den har dock mycket solida delar och en motor som håller längre än många andra bilar.

Återförsäljning

Avskrivningen är vanligtvis mycket hög på lyxbilar eftersom folk inte tenderar att köpa gamla lyxbilar på grund av deras höga underhållskostnader. Folk tenderar att köpa nyare modeller med garanti för att spara pengar på underhållet. CTS förlorar cirka 50 % av sitt ursprungliga värde efter de första fem åren. Detta är ännu högre efter 10 år, och en VTS från 2009 kostar cirka 10 000 dollar nu.

Säkerhet

Den senaste modellen av CTS år 2019 hade ett 5-stjärnigt säkerhetsbetyg. Bilen presterar hyggligt i krocktester, och när det gäller förarassistansfunktioner finns funktioner som körfältshållningssystem, kollisionsvarning osv. Cadillac-bilar betecknas ofta som säkra bilar, så detta är inget problem för CTS.

  Cadillac SRX Tillförlitlighet

Underhåll och reparation

Underhållskostnaden för CTS under de första fem åren är cirka 700 dollar per år. Detta kan kosta ännu mer än så efter de första fem åren. Kvaliteten på delar och motor är bra, men förebyggande underhåll och regelbundna oljebyten är nödvändiga för att kunna njuta av samma körning.

FAQ

Är Cadillac CTS en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

Cadillac CTS är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i Cadillac CTS?

Cadillac CTS är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Mid-Size

Vad är hästkrafterna i en Cadillac CTS och har den en turbo?

Cadillac CTS har 335 hästkrafter och ett vridmoment på 285 lb-ft. Motorn är en Gas/Ethanol V6 med en cylindervolym på 3,6 liter/ Bränslesystemet är SIDI.

Hur stort är bagageutrymmet i Cadillac CTS?

13,7 kubikfot ( 0,388 m3 )

Vilken typ av hjul har den?

Cadillac CTS har 18 x 8,5-tums aluminiumhjul fram och 18 x 8,5-tums aluminiumhjul bak.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts