BMW Z4 VS Jaguar F Type – vilken är bäst?

Jaguar är ett välkänt brittiskt lyxbilsmärke, medan BMW är ett av de ledande tyska lyxbilsmärkena. Båda märkena tillverkar några av de bästa lyxiga cabrioleterna på marknaden. Men vilken cabriolet är bäst mellan BMW Z4 och Jaguar F Type?

BMW Z4 är lättare att hantera med mer bagageutrymme. Den är också bränslesnål och mer ekonomisk än Jaguar F Type. Å andra sidan är Jaguar F Type bekvämare, kraftfullare och snabbare än BMW Z4. Icke desto mindre är Jaguar F Type betydligt dyrare än BMW Z4, vilket gör den utom räckhåll för de flesta.

Vilken bil är bäst – Jaguar F Type eller BMW Z4?

Exteriör och interiör

En sak som alltid sticker ut med cabrioleter är deras eleganta och snygga design. Både Jaguar F Type och BMW Z4 är vackert utformade och förtrollande. Även om Jaguar F Type har en snyggare yttre design är BMW Z4 inte långt ifrån.

Några av de egenskaper som sticker ut från Jaguar F Type är pixel LED-strålkastarna med signatur DRL och LED-backljusen. Dessa två lampor smälter sömlöst in i bilens aerodynamiska linjer. Icke desto mindre är BMW Z4:s exteriör också charmig med sin traditionella njurgrill och den bakre trekvartsbilden.

Ändå är interiörerna i Jaguar F Type och BMW Z4 också fascinerande och av högsta klass. Så att välja den ena framför den andra kan vara lite utmanande. Jaguar F Type har lätta säten som sitter bra. Interiören är också uppåtriktad med intuitiva kontroller och instrumenten är tydliga och enkla.

  Vilken är bäst - AMG eller M Power?

BMW Z4:s interiör är också enastående med tillräckligt med utrymme för förare och passagerare. Precis som i Jaguar F Type är kontrollerna välordnade och förstklassiga material används. Det som sticker ut i BMW Z4:s interiör är Vernasca-lädersätena och den SensaTec-trimmade instrumentbrädan med soft touch.

Dessa cabrioleter är nästan lika stora både exteriört och interiört. BMW Z4 har en längd på 170,7 tum, en bredd på 73,4 tum, en höjd på 51,4 tum och en hjulbas på 97,2 tum. Jaguar F Type däremot har en längd på 176 tum, en bredd på 75,7 tum, en höjd på 51,5 tum och en hjulbas på 103,2 tum.

Jaguar F Types är alltså något större än BMW Z4. Interiören i båda bilarna är rymlig, men Jaguar F Type har rimligen mer benutrymme.

Prestanda

Även om BMW:s är några av marknadens bäst presterande bilar är Jaguar F Type betydligt bättre än BMW Z4 i den här jämförelsen. Båda bilarna finns i två utrustningsnivåer, men även basutrustningen för Jaguar F Type är kraftfullare och dyrare än den avancerade BMW Z4-utrustningen.

BMW Z4 har sDrive30i med en 2,0-liters inline-4-gasmotor som ger upp till 255 hk och 295 lb-ft vridmoment. Den andra trimmen, som är den kraftfulla M40i kommer med en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor som producerar upp till 382 hk och 368 lb-ft vridmoment.

Till skillnad från BMW Z4 som kommer med en inline-4- och inline-6-motor kommer den senaste Jaguar F Types endast med en 5,0-liters komprimerad V-8-motor. Basutrustningen (P450 cabriolet) av Jaguar F Type har en 5,0-liters komprimerad V-8-motor som levererar upp till 444 hk och 427 lb-ft vridmoment.

  Volvo vs Jaguar: Tillförlitlighet

Tvärtom är den högre utrustningen av Jaguar F Type, som är P450 R-Dynamic Convertible, utrustad med en 5,0-liters komprimerad V-8-motor med fyrhjulsdrift. Observera att basversionen av Jaguar F Type har ett bakhjulsdrivet system. P450 R-Dynamic cabriolet producerar upp till 575 hk och 516 lb-ft vridmoment.

Med dessa uppgifter står det klart att BMW Z4 inte är mycket för Jaguar F Type när det gäller ren kraft och prestanda. Dessutom har Jaguar F Type en topphastighet på 186 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 3,5 sekunder. Detta är bättre än BMW Z4 med en toppfart på 155 mph och kan gå från 0 till 60 på 3,9 sekunder.

Pris

Med den kraft och de funktioner som Jaguar F Type kommer med; dess höga pris är berättigat. Basmodellen av Jaguar F Type har ett grundpris på 73 000 dollar, medan den avancerade modellen har ett utgångspris på 83 000 dollar. Å andra sidan är BMW Z4 mycket billigare med basutrustningen för 49 800 dollar och den avancerade utrustningen för 63 600 dollar.

FAQ

Vilken bil är snabbare – BMW Z4 eller Jaguar F Type?

Jaguar F Type är mycket snabbare än BMW Z4. Den accelererar inte bara snabbare från 0 till 60 mph, utan har också en topphastighet på 186 mph, jämfört med BMW Z4:s 155 mph. Jaguar F Type kan accelerera från 0 till 60 på 3,5 sekunder, medan Z4 tar upp till 3,9 sekunder.

  Har BMW:s blinkers?

Vilken bil är billigare att underhålla – Jaguar F Type eller BMW Z4?

De flesta lyxbilar är dyra att underhålla. I det här fallet kommer Jaguar F Type att vara dyrare att underhålla än BMW Z4. Detta beror på att den går sönder oftare än BMW Z4. Dessutom är Jaguar F Type också mindre tillförlitlig än BMW Z4.

Är Jaguar F Type värd att köpa?

Det beror på vad du söker. Om du vill ha en lyxig cabriolet med stor kraft och snabbhet kommer du att älska Jaguar F Type. Men om du vill ha en ekonomisk bil med snygga handtag är detta inte bilen för dig. Dessutom är den inte billig, så personer med en budget bör leta någon annanstans.

Varför förlorar Jaguars och BMW:s värde snabbt?

Både Jaguar och BMW leasar sina bilar. Så när leasingperioden är över hittar många bilar ut på marknaden, vilket gör att deras priser sjunker drastiskt. Dessutom förlorar dessa bilar snabbt i värde på grund av deras höga kostnader för reparation och underhåll.

Sammanfattning

Om du vill ha en kraftfull, bekväm och snabbare lyxig cabriolet är Jaguar F Type ett måste. Men om du vill ha en lyxig cabriolet med mer bagageutrymme, bättre hantering och mer ekonomisk är BMW Z4 det bästa valet. På det hela taget presterar båda bilarna utomordentligt bra och är lyxiga.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts