BMW X6 VS Porsche Cayenne – vilken är bäst?

När BMW med X6 introducerade en ny fordonslinje som kallas sports activity coupé eller SUV coupé, trodde många att de hade blivit galna. Men ett decennium senare har BMW X6 flera konkurrenter. Oavsett vilket, vilken SUV coupe är bättre – BMW X6 eller Porsche Cayenne?

BMW X6 SUV coupé passar bättre för personer som söker lyx, stil och enastående hantering. Å andra sidan är Porsche Cayenne Coupe idealisk för personer som vill ha exceptionella prestanda, hastighet och tillförlitlighet.

Båda fordonen har tillverkats utifrån sina motsvarigheter till SUV:er, vilket är BMX X5 för X6 och Porsche Cayenne för Porsche Cayenne coupe. Så om du vill ha en mer praktisk SUV i stället för en snygg och sportig coupé kan du välja antingen BMW X5 SUV eller Porsche Cayenne.

Vilken bil är bäst – BMW X6 eller Porsche Cayenne coupe?

Exteriör och interiör

Eftersom de här bilarna är SUV-coupéer ser de båda mer eleganta ut än typiska SUV:er. Särskilt för sportbilsälskare. De har också en låg design, vilket gör att de ser sportigare ut än sin SUV motsvarighet. Trots detta ser Porsche Cayenne mer tilltalande ut än BMW X6.

Några av de egenskaper som gör att Porsche Cayenne coupé sticker ut är den skarpare nedgången baktill, smalare sidofönster samt LED-strålkastare och bakljus. BMW X6 ser också exceptionell ut eftersom den har en sluttande taklinje, en stor njurgrill, 20-tums hjul och ett panoramasoltak.

Interiören i båda bilarna är också stilfull och vacker. BMW X6:s interiör ser dock mer exklusiv och bekväm ut än Porsche Cayennes interiör. Den är också sportigare med funktioner som quiltat läder, kolfiber, kristallhift och LED-stämningsbelysning.

  BMW 8-serien Tillförlitlighet

Andra förstklassiga funktioner som finns i X6 är Vernasca-lädersäten, SensaTec-trimmat konstläder på instrumentbrädan, en dubbel 12,3-tumsskärm och 16-vägs elektriska framstolar med värme för en avslappnad körning. Istället för att ha en sportigare interiör som BMW X6 har Porsche Cayenne coupé en enkel design.

Dessutom liknar den andra Porsche-modeller, eftersom den är enkel, stilren, välarbetad och mycket attraktiv. Dessutom har den många tekniska funktioner och är dessutom rymlig. Några av de främsta funktionerna är en vacker 12,3-tumsskärm som styr allt, åttavägsstyrda framstolar med elkraft, tvåzons klimatkontroller och nyckellös tändning.

BMW X6 har en hjulbas på 117,1 tum, en längd på 194,8 tum, en bredd på 78,9 tum och en höjd på 66,3 tum. Porsche Cayenne coupé har å andra sidan en hjulbas på 114 tum, en längd på 193,7 tum, en bredd på 78,1 tum och en höjd på 66,8 tum.

Prestanda

För närvarande presterar Porsche Cayenne coupe mycket bättre än BMW X6. Detta beror på att den har mer kraft och snabbare trims än BMW X6. Båda bilarna har tre trims, vilket innebär att köparna har en mängd olika bilsortiment att välja mellan.

BMW X6 har basmodellen sDrive40i med ett utgångspris på 64 300 dollar, den fyrhjulsdrivna xDrive40i som kostar över 66 500 dollar och den avancerade M50i som kostar över 85 400 dollar. Porsche Cayenne har tvärtom baskupén med ett utgångspris på 70 300 dollar, S-kupén med ett pris på cirka 86 900 dollar och GTS med ett baspris på cirka 108 900 dollar.

  Vilken är den bästa lilla BMW SUV:n?

Basmodellen av BMW X6 har en 3,0-liters turbo inline-6-gasmotor med en 8-växlad automatisk växellåda och fyrhjulsdrift. Den producerar maximalt 335 hk och 330 lb-ft vridmoment. Det tar 5,3 sekunder att accelerera från 0 till 60 mph och har en topphastighet på 151 mph.

Den mer avancerade modellen, som är X6 M50i kommer med en 4,4-liters twin-turbo V8-gasmotor med dubbelturbo och en 8-växlad automatisk växellåda samt ett fyrhjulsdrivningssystem. Den levererar maximalt 523 hk och ett vridmoment på 553 lb-ft. Dessutom tar det bara 4,1 sekunder att gå från 0 till 60 och har en topphastighet på 155 mph.

Även om BMW X6 presterar mycket bättre än de flesta Compact SUV-cupéer på marknaden är den inte en match för Porsche Cayenne Coupe. Basversionen av Porsche Cayenne Coupe har en 3,0-liters turbo V6-gasmotor med 8-stegs automatisk växellåda. Den har också ett AWD-system och kan accelerera från 0 till 60 på 5,6 sekunder och har en topphastighet på 157 mph.

Den högre varianten, som är Porsche GTS kommer med en 4,0-liters twin-turbo V8-gasmotor med 8-växlad automatisk växellåda och ett fyrhjulsdrivningssystem. Denna kraftfulla motor levererar upp till 541 hk och 457 lb-ft vridmoment. Dessutom kan den gå från 0 till 60 mph på bara 3,1 sekunder med en topphastighet på 186 mph.

Pris

Porsche är dyrare än BMW X6 eftersom den har mer kraft och presterar bättre. BMW X6 i basutförande kostar 67 300 dollar, medan Porsche Cayenne coupé i basutförande kostar 69 000 dollar.

  Är en begagnad BMW i3 ett bra köp?

FAQ

Vilken bil är snabbare – BMW X6 eller Porsche Cayenne coupe?

När du jämför deras avancerade trims (BMW M50i VS Porsche Cayenne GTS) kommer du att upptäcka att Porsche Cayenne är mycket snabbare. Den accelererar inte bara snabbare från 0 till 60 med 3,1 sekunder jämfört med 4,1 sekunder för BMW, utan den har också en topphastighet på 186 mph, jämfört med BMWs 155 mph.

Vilken bil är billigare att underhålla – BMW X6 eller Porsche Cayenne coupé?

BMW är kända för att ha många problem än de flesta lyxbilar. Å andra sidan är Porsche en av de mest pålitliga lyxbilarna på marknaden. Dessutom går BMW:er sönder oftare jämfört med Porsche. Och eftersom båda deras delar är dyra att skaffa kommer Porsche att vara den billigare bilen att underhålla i längden.

Är Porsche Cayenne bättre än BMW X5?

Det beror på vad du letar efter. Porsche Cayenne är rymligare och snabbare än BMW X5, medan BMW X5 är bekvämare och lämpar sig bättre för terrängaktiviteter än Porsche Cayenne.

Slutsats

Konkurrensen mellan BMW X6 och Porsche Cayenne SUV-kupéerna är så tät att det är svårt att utse en direkt vinnare. Oavsett detta erbjuder BMW X6 mer komfort och lyx, medan Porsche Cayenne SUV ger bättre prestanda och en mer avslappnad körning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts