BMW VS Corvette tillförlitlighet – vilken är bäst?

Sportbilar hanterar vägen som en mästare och deras prestanda är långt överlägsna jämfört med vanliga bilar. BMW och Chevrolet tillverkar också några av de bästa sportbilarna på marknaden. Men vilken sportbil är mer tillförlitlig och bättre än den andra?

Chevrolet Corvette är mer tillförlitlig än BMW. BMW är dock bekvämare och mer praktisk på vägen än Corvette. Dessutom presterar Corvette mycket bättre än BMW och har mycket lastutrymme. BMW har tvärtom mer utrymme i kupén och har plats för upp till fyra personer.

Generellt sett är dessa två bilar sportbilar med avancerade funktioner och enastående prestanda. De delar alltså många funktioner och det enda sättet att ta reda på vilken som är bättre än den andra är att jämföra dem sida vid sida.

Vilken bil är bäst – BMW M4 eller Chevrolet Corvette?

Utseende

BMW M4 och Chevrolet Corvette C8 har eleganta utseenden. Båda bilarna har ett sportigt och lyxigt utseende. BMW M4 har mer av ett lyxigt utseende, medan Chevrolet M4 har mer av ett lyxigt sportbilsutseende. Så om du är förälskad i sportbilar kan du luta dig mot Corvette.

Men om du gillar lyxbilar kanske du föredrar BMW M4 med sin enastående Kidney-grill och vackra bakljus. Å andra sidan har Corvette en exotisk amerikansk design som gör att den sticker ut från konkurrenterna.

När det gäller interiören har BMW en stor fördel jämfört med Chevrolet Corvette. BMW M4 har en stor kupé och har plats för upp till fyra passagerare. Dessutom är dess interiör lyxigare och mer avancerad än Chevrolet Corvette C8.

BMW M4 är också längre eftersom den har en hjulbas på 112,5 tum, en längd på 189,1 tum, en bredd på 74,3 tum och en höjd på 54,8 tum. Chevrolet Corvette har å andra sidan en hjulbas på 107,2 tum, en längd på 182,3 tum, en bredd på 76,1 tum och en höjd på 48,6 tum.

  Är BMW pålitlig efter 100.000?

Prestanda

Överraskande nog presterar Chevrolet Corvette C8 bättre än BMW M4. Den här tvådörrars sportbilen har en 6,2-liters V8-motor med en 8-växlad automatisk växellåda och bakhjulsdrift. Den levererar maximalt 490 hästkrafter och ett vridmoment på 465 lb-ft. Med en topphastighet på 184 mph är detta ett monster.

BMW M4 är kanske inte lika kraftfull som Corvette C8, men den är också kraftfull och presterar bra. Den har en 3,0-liters twin-turbo inline-6-motor med dubbelturbo, en 6-växlad manuell växellåda och bakhjulsdrift. Den levererar också maximalt 503 hästkrafter och ett vridmoment på 479 lb-ft.

Så även om BMW M4 inte presterar bättre än Corvette C8 levererar den mer kraft, vilket är avgörande på racerbanan.

Komfort

BMW M4 är mer bekväm än Chevrolet Corvette C8. Detta beror på att den har mer utrymme i kupén och fler säten än Chevrolet Corvette. Dessutom erbjuder M4 två säten fram och två baksäten, medan Corvette endast har plats för två personer. Den är alltså mer praktisk.

Tillförlitlighet

Precis som andra Chevrolet-modeller är Chevrolet Corvette C8 mycket tillförlitlig. Den här bilen är inte bara mer tillförlitlig än BMW M4, utan även som de flesta Mercedes, Audis och Porsches. Chevrolet brukar vanligtvis placera sig bland de tio mest tillförlitliga bilarna, medan BMW normalt sett placerar sig bland de tio sämsta bilarna.

Säkerhet

När det gäller säkerhet har BMW M4 ett litet övertag över Chevrolet. Tyska bilar är kända för att vara säkrast och bättre än amerikanska bilar. Dessutom har BMW mer avancerade säkerhetsfunktioner jämfört med Chevrolet.

  BMW 328i vs 428i: Vilken är bättre?

Pris

BMW är den mer avancerade bilen och den är också den dyrare bilen. Basmodellen för BMW M4 kostar cirka 71 800 dollar, medan basmodellen för Chevrolet Corvette C8 kostar cirka 60 900 dollar. Corvette är alltså något billigare än BMW M4, men den presterar betydligt bättre än den senare.

FAQ

Vilken bil är snabbare – BMW M4 eller Corvette C8?

Chevrolet Corvette är mycket snabbare än BMW M4. Först och främst klarar Corvetten 0 till 60 mph på 3,4 sekunder, medan BMW M4 klarar samma sträcka på 3,7 sekunder. Dessutom har BMW M4 en topphastighet på 155 mph, medan Corvette har en topphastighet på 184 mph.

Vilken bil är dyrare att underhålla – BMW eller Corvette?

Eftersom båda dessa bilar är sportbilar är kostnaden för att underhålla dem rimligen högre än för konventionella bilar. Trots detta är BMW mycket dyrare att underhålla än Corvette. I genomsnitt måste du spendera minst 500 dollar per år för att underhålla en BMW M4 och 250 dollar för att underhålla en Chevrolet Corvette.

Dessutom är BMW-delar dyrare att skaffa än Corvette-delar. Dessutom föreslår BMW att kunderna ska besöka en certifierad BMW-återförsäljare, vilket gör att underhållskostnaden stiger. Och eftersom BMW rapporterar fler problem per 100 fordon än Corvette innebär detta att underhållskostnaden också ökar vid varje besök hos mekanikern.

Är Corvette-motorerna tillförlitliga?

Ja, Corvette-motorerna är supertillförlitliga. De är lika tillförlitliga som andra Chevrolet-motorer. Tack vare systemet med torrsump-smörjning som garanterar att motorn är tillförlitlig även när föraren kör aggressivt. Dessutom har Chevrolet Corvette-motorn färre ståldelar, så du behöver inte oroa dig för rost.

  Passar Mercedes-fälgar till en BMW?

Hur många mil håller Corvetter?

Om en Chevrolet Corvette underhålls ordentligt kan den hålla mellan 150 000 och 200 000 mil. Trots detta kan denna period förlängas om du kör ansvarsfullt och underhåller bilen vid behov. Men om du kör bilen vårdslöst eller inte underhåller den enligt rekommendationerna kan den inte hålla längre än 100 000 mil.

Är en Corvette en bra vardagsbil?

Trots att Chevrolet Corvette är en sportbil är det en utmärkt bil som du kan köra dagligen. Tack vare sina rymliga baksäten som erbjuder gott om utrymme. Ja, Corvette är en tvåsitsig men sätena är bekväma och tillräckligt rymliga. Så passagerarna i bilen kommer inte att känna sig helt trånga.

Slutliga tankar

Båda dessa bilar har utmärkt sig på sina starka områden, vilket gör det svårt att välja den ena framför den andra. BMW M4 sticker ut när det gäller kupéutrymme, lyx och teknik, medan Chevrolet Corvette C8 är exceptionell när det gäller prestanda, lastutrymme och tillförlitlighet.

Oavsett vilken bil du väljer kommer du att njuta av åkturen eftersom båda har liknande hastigheter och exceptionell hantering. BMW är dock mindre tillförlitlig och dyrare än Chevrolet Corvette C8.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts