BMW M3 Tillförlitlighet

M3 är en sportmodell i 3-serien som består av fyradörrars kompakta sedans och kombibilar. M3 har varit med i motorsporten i flera år. Nyligen tillkännagav BMW sin sjätte generation som är känd som G80 M3. De nya M3-modellerna har också ett AWD-system utöver det vanliga bakhjulsdrivna systemet.

Översikt

M3 drivs av BMW S58-motorn som är en 3,0 L twin-turbo 6-cylindrig rak motor med dubbelturbo. Den här motorn kan ge hela 473 hästkrafter och den finns även med manuell växellåda men endast med ett RWD-system. AWD-systemet ger bilarna extra grepp på vägen.

Tillförlitlighet

BMW har tillverkat sportbilar och deltagit i motorsport i evigheter. De tillverkar säkert inte de mest tillförlitliga bilarna på marknaden, men de arbetar med motorns hållbarhet. De äldre modellerna av M3 har presterat bra när det gäller tillförlitlighet.
Den nyare G80-modellen lanserades dock först förra året och det är svårt att bedöma bilen på bara ett år. genom att titta på de tidigare modellerna kan M3 med optimal skötsel och underhåll visa sig vara ganska tillförlitlig och hålla i flera år. Den har ett strax under genomsnittet på 55 poäng i tillförlitlighet, vilket är tillräckligt bra för en bil som denna.

Säkerhet

Säkerheten är en stor höjdpunkt i tyska bilar som BMW. De äldre M3-modellerna har haft ett mycket hyggligt säkerhetsbetyg. 2021 är inte heller sämre än sina tidigare generationer, och BMW har klarat sig mycket bra på säkerhetsavdelningen. M3 har fått en plats i Top Safety Pick av IIHS.

  När ändrades BMW 3-serien?

Underhåll och reparation

Det regelbundna underhållet och oljebytena kostar inte mycket med en garanti, men när garantin har löpt ut kostar det mycket. Det förebyggande underhållet görs för att bilen ska hålla längre, och M3 behöver säkert mycket av det på grund av sin extremt tunga motor. Med planerade besök och några oplanerade besök skulle M3 kosta dig omkring 1 000 dollar per år.

FAQ

Är BMW M3 en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

BMW M3 är en bakhjulsdriven bil.

Hur många säten finns det i BMW M3?

BMW M3 är en bil med 5 sittplatser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Kompaktbilar

Vad är hästkrafterna i en BMW M3 och har den en turbo?

BMW M3 har 473 hästkrafter och ett vridmoment på 406 lb-ft. Motorn är en Twin Turbo Premium Unleaded I-6 med en cylindervolym på 3,0 liter Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Vilken typ av hjul har den?

BMW M3 har 18 X 9,5 tum smidda aluminiumfälgar fram och 19 X 10,5 tum smidda aluminiumfälgar bak.

Vilken M3 är mest tillförlitlig?

För tillfället är S65-motorn min favoritmotor i M3. Dessa motorer har endast två möjliga problem: fel på stånglager eller fel på gasreglage.

Är BMW M3 en bra daglig förare?

Denna nya M3 är baserad på 2019 års 3-serie sedan. Den följer M3-temat att den är en praktisk vardagsförare, men har gott om fart för att stödja bananvändning.

  Ska jag rostskydda min BMW?

Vilket år är den mest tillförlitliga M3?

Det kan vara svårt att avgöra vilket år som är det bästa för en BMW M3, och allt handlar om personliga preferenser. Generationen E46 anses generellt vara den bästa, med en modell från 2006 som har manuell växellåda, tävlingspaket och inget soltak.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts