BMW 6-serien Tillförlitlighet

6-serien omfattar mellanstora lyxbilar. 6-serien är en av de lyxigaste serierna med de bästa motorerna. Om du vill ha en lyxbil med maximal interiörkomfort och funktion, men också med snabb hastighet, är detta den bästa bilen i denna kategori. Den fjärde generationen innehåller till och med en Gran Turismo-modell.

Översikt

Serien har bra motorer med en M-modell som är sportbilar. Den 3:e generationen hade en cabriolet, coupé och sedan med 6-cylindriga turbomotorer. Den 4:e generationen har Gran Turismo-karossform, men det är bara i Europa. Bilen finns dock fortfarande tillgänglig om du köper den för begagnad.

Tillförlitlighet

I grund och botten har lyxbilar många nya och högteknologiska funktioner, men de kommer med större risk för fel och problem. 6-serien har dock varit riktigt hygglig när det gäller tillförlitlighet tack vare sina hållbara karossdelar och mekanik.
6-seriens goda tillförlitlighetsbetyg kan bedömas utifrån 2019 års 6-seriebilar, som fick 3,5 av 5 stjärnor. Detta är ett extremt bra betyg för den här typen av helt lyxiga fordon och högre än många andra bilar. 6-serien har inte heller uppvisat några större fel.

Säkerhet

BMW arbetar mycket hårt för att tillhandahålla alla typer av bra säkerhetsfunktioner. Generellt sett är tyska bilar kända för sina säkerhetsfunktioner och BMW är ett av de bästa exemplen på det. Även den tredje generationens bilar i 6-serien har säkerhetsfunktioner som kan jämföras med alla nya fordon.

  Mercedes 300d tillförlitlighet - är det en pålitlig begagnad bil?

Underhåll och reparation

Underhålls- och driftskostnaden för dessa bilar är ofta en stor faktor. Dessa bilar behöver mer vård och förebyggande underhåll än andra amerikanska fordon. Dessutom skulle enbart det förebyggande underhållet kosta mer än 1 000 dollar per år. Detta kan till och med öka om det sker något underhåll i otid. Den höga kvaliteten på delarna är också en förbannelse eftersom dessa är mycket dyra att byta ut.

FAQ

Är BMW 6-serien en framhjulsdriven, bakhjulsdriven eller fyrhjulsdriven bil?

BMW 6-serien är en bil med fyrhjulsdrift.

Hur många säten finns det i BMW 6-serien?

BMW 6-serien är en bil med 4 platser. EPA-klassificeringen för denna bil är: Subcompact Cars

Vad är hästkrafterna i en BMW 6-serie och har den en turbo?

BMW 6-serien har 315 hästkrafter och ett vridmoment på 330 lb-ft. Motorn är en Intercooled Turbo Premium Unleaded I-6 med en cylindervolym på 3,0 L Bränslesystemet är: Bensin direktinsprutning.

Hur stort är bagageutrymmet i BMW 6-serien?

10,6 kubikfot ( 0,3 m3 )

Hur stor markfrigång har BMW 6-serien?

4,8 tum ( 12,19 cm )

Vilken typ av hjul har den?

BMW 6-series har 18 X 8 tums aluminiumhjul fram och 18 X 8 tums aluminiumhjul bak.

Hur många mil håller en BMW 6-serie?

En BMW som är väl underhållen och servas regelbundet bör hålla långt över 100 000 mil. Vissa BMW-ägare har ägt sin BMW i över 250 000 mil. De håller länge om de är välskötta.

  Mercedes vs BMW tillförlitlighet, vilken är mest tillförlitlig?

Gör BMW fortfarande 6-serien?

Efter modellåret 2019 tog BMW bort 6-serien 2WD och 4WD Gran Coupes från USA för att ge plats åt 8-serie-modellerna. 6er-modellserien finns fortfarande tillgänglig i Europa. Dess långa, vagnliknande Gran Turismo-version har uppdaterats inför 2021.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts