BMW 330e – Allt du behöver veta

BMW 330e är en av de bästa plug-in hybridbilarna på marknaden. Kombinationen av gas och batteripaket gör den kraftfullare än den vanliga BMW 3-serien. Bortsett från det kör den som en vanlig 3-serie men med bättre effektivitet, extra räckvidd och kraftfull acceleration.

År 2021 stod BMW 330e för cirka 25 procent av all försäljning av 3-serien i Storbritannien. Detta är en enorm bedrift med tanke på att den här bilen är något dyrare än den vanliga BMW 3-serien. En av de främsta anledningarna till att BMW 330e klarar sig bra är den goda balansen mellan kraft, lyx och effektivitet som den erbjuder.

BMW 330e:s historia

BMW 330e är en kompakt executive sedan under BMW 3-serien. BMW 3-serien har funnits på marknaden sedan 1975. Den är också efterföljaren till 02-serien och är för närvarande inne på sin sjunde generation. 330e tillverkades först i den sjätte generationen, som är från 2016 till idag.

BMW 330e är den första plug-in hybridmodellen i BMW 3-serien. Den här bilen tillverkas vid fabriken i San Luis Potosi i Mexiko. Idag är 330e en av de mest sålda BMW plug-in hybridmodellerna på marknaden.

Funktioner hos BMW 330e

Utseende

När det gäller det yttre utseendet kan få plug-in hybridmodeller skryta med att ha ett bättre utseende än BMW 330e. Till skillnad från andra plug-in hybridmodeller på marknaden kan du inte se om den senaste BMW 330e är en hybridbil eller inte. BMW har ändrat designen på de senaste modellerna och de ser ut precis som vanliga 3-serien.

Bortsett från det yttre utseendet har BMW 330e också en rymlig, lyxig och högklassig interiör. Den har också några av de senaste tekniska funktionerna och infotainmentsystemet är mycket intuitivt.

  Vad är BMW Premium-paketet?

Prestanda

BMW 330e kommer med två utrustningsnivåer. Den har basversionen 330e plug-in hybrid sedan som är utrustad med en 2,0-liters turbo inline-4 hybridmotor med 8-stegs automatisk växellåda. Den här motorn levererar upp till 288 hk och 310 lb-ft vridmoment.

Den andra trimmen är 330e xDrive plug-in hybrid sedan, som också är utrustad med en 2,0-liters turbo inline-4 hybridmotor med 8-växlad automatisk växellåda. Den levererar också upp till 288 hk och 310 lb-ft vridmoment, men den har ett fyrhjulsdrivet system i stället för ett bakhjulsdrivet system. Den är också dyrare.

Komfort och lastutrymme

Förutom den exceptionella prestandan är BMW 330e också en bekväm och rymlig bil. Detta beror på att den har en rymlig kupé och har gott om lastutrymme. Det är inte bara en femsitsig bil, utan den har också gott om ben- och huvudutrymme fram och bak i bilen. Och med 13,2 kubikfot lastutrymme är detta en utmärkt bil för en familj.

Bränsleeffektivitet

Som tidigare nämnts är BMW 330e en mycket effektiv bil. Tack vare kombinationen av bensinkraft och batterikraft som ger ytterligare 30 mil. Den här bilen har ett EPA-värde på 25 mpg i staden, 34 mpg på motorvägen och ett kombinerat 28 mpg. Detta är bättre än den vanliga BMW 3-serien EPA-klassificeringen.

Pris

Eftersom BMW 330e är en laddhybridsedan är den något dyrare än den vanliga BMW 3-serien. Den här bilen har ett baspris på cirka 42 300 dollar, men detta kan stiga om du väljer BMW xDrive-trimningen, istället för bastrimningen. Trots detta är den värd vartenda öre eftersom den erbjuder bättre räckvidd och effektivitet.

  Aiways vs BMW - vilken är bäst?

FAQ

Är BMW 330e värd att köpa?

Det beror på vad du önskar. Om du är beredd att betala lite extra pengar för att få bättre räckvidd, effektivitet, kraft, exceptionella prestanda, lyx och komfort är BMW 330e en fantastisk plug-in hybridbil att ha. Men om du inte är beredd att spendera pengar för att få eller underhålla en lyxsedan är detta inte bilen för dig.

Är BMW 330e tillförlitlig?

Om du jämför BMW 330e med andra BMW:er är detta en mycket pålitlig bil. Om du däremot jämför BMW 330e med andra bilar i sin klass kommer du att upptäcka att den inte är lika pålitlig. Den får dock ett betyg som ligger något över genomsnittlig tillförlitlighet, vilket är en bra prestation med tanke på att de flesta BMW:er hamnar under genomsnittlig tillförlitlighet.

Vad är skillnaden mellan BMW 330e och 330i?

Den största skillnaden mellan BMW 330e och 330i är att 330e är en plug-in hybridmodell, medan 330i är en bensindriven bil. En annan skillnad är att 330e är kraftfullare än 330i eftersom den levererar maximalt 292 hk och 420 lb-ft vridmoment, medan dess motsvarighet producerar 258 hk och 400 lb-ft vridmoment.

Vilka är några av de vanligaste problemen med BMW 330e?

BMW 330e är en utmärkt laddhybridsedan som erbjuder kraft, lyx och effektivitet. Den har dock också flera problem som personer som tänker investera i dem bör vara medvetna om. Några av dessa problem är misslyckad start, batteriet laddar inte bra, dörrbeslag som gnider dörren och problem med drivlinan.

  Vad är skillnaden mellan BMW 750i och 750Li?

Vilken bil är bättre – BMW 330e eller Volvo V60 laddning?

BMW 330e och Volvo V69 recharge är två utmärkta hybridbilar. Volvo V60 erbjuder dock mer än BMW 330e. BMW 330e må vara lyxigare med avancerade funktioner, men Volvo V60 Recharge är kraftfullare och rymligare.
Dessutom kommer Volvo V60 Recharge med fyrhjulsdrift, medan BMW 330e har bakhjulsdrift som standard. Ja, båda bilarna har plats för upp till fem personer, men Volvo har bättre utrymme i kupén. Dessutom har Volvo bättre bränsleekonomi och laddar snabbare än BMW 330e.

Så beroende på din smak, dina preferenser och din budget är båda dessa bilar enastående. Observera att Volvo V60 Recharge är ganska dyrare än BMW 330e. Grundpriset för BMW är cirka 42 300 dollar, medan Volvo V60 Recharge kostar cirka 67 300 dollar.

Slutbetänkanden

Om du är på marknaden för en pålitlig, kraftfull, effektiv och lyxig plug-in hybrid-sedan bör BMW 330e stå högst upp på din lista. Trots att den här lyxsedanen är något dyr, erbjuder den en exceptionell räckvidd, komfort, teknik och lyxiga funktioner. Den är också kraftfull, även om den också har en del vanliga problem.

På det hela taget är BMW 330e en värdig investering eftersom den också är bränslesnål men med en extra räckvidd. Och eftersom den har plats för upp till fem personer med gott om lastutrymme är detta en mycket praktisk bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts