BMW 328i VS Audi A4 – vilken är bäst?

Att välja mellan Audi A4 och BMW 328i är en av de mest utmanande sakerna att göra. Dessa kompakta sportbilar är bekväma, lyxiga och presterar enastående. De rankas också högt när det gäller säkerhet och erbjuder en högkvalitativ körning. Men vilken bil är bäst?

Även om det inte finns någon direkt bättre bil mellan Audi A4 och BMW 328i kan du ändå välja den ena framför den andra utifrån dina behov. Audi A4 är perfekt för personer som söker komfort och avancerad teknik. BMW 328i är däremot idealisk för personer som vill ha en kvalitetskörning med exceptionella prestanda.

Ändå utmärker sig båda bilarna i fråga om komfort, lyx, avancerad teknik och prestanda. Dessutom har dessa kompakta sedans ett enormt bagageutrymme som gör dem praktiska och perfekta familjebilar. Dessutom har de plats för upp till 5 passagerare bekvämt och deras baksäten kan fällas ner för att öka lastutrymmet.

BMW 328i VS Audi A4

Utseende

Eftersom båda dessa bilar är sportbilar är de vackra och mycket tilltalande för ögat. Trots detta har Audi A4 ett något mer tilltalande utseende. Tack vare sin vassare och modernare design som gör att den överglänser BMW 328i.

BMW 328i är dock också snygg och vissa kan till och med tycka att den är mer tilltalande än Audi A4. Så även om A4 har ett bättre yttre utseende är BMW 328i också snygg.

Dessutom är dessa två nästan lika stora. BMW 328i har en hjulbas på 110,6 tum, en längd på 182,5 tum, en bredd på 71,3 tum och en höjd på 56,5 tum. Audi A4 har en hjulbas på 110,6 tum, en längd på 185,1 tum, en bredd på 71,9 tum och en höjd på 56,2 tum.

  Bästa begagnade BMW hatchback

När det gäller interiören kommer du att bli förvånad över hur avancerade och moderna båda dessa bilar ser ut. Audi A4 har också en mer avancerad och lyxig interiör än BMW 328i, men BMW 328i har mer stödjande säten. Icke desto mindre är A4:s interiör mer avancerad.

Sammantaget har BMW 328i en attraktiv och användarvänlig interiör, medan Audi A4 har en vackert utformad och modern interiör.

Prestanda

Prestandamässigt kommer båda dessa bilar att få dig att njuta av att köra dem i staden eller på motorvägen. Audi A4 har exakt styrning, med Quattro-teknik som gör att kurvtagning blir sömlös. Å andra sidan har BMW 328i en lätt och exakt styrning som gör att körkvaliteten blir rolig.

När det gäller acceleration och hastighet har BMW 328i ett litet övertag eftersom den är utrustad med en 2,0-liters inline-4-cylindrig motor som levererar upp till 240 hästkrafter och 255 lb-ft vridmoment. Å andra sidan har Audi A4 en 2,0-liters inline-4-cylindrig motor som levererar maximalt 220 hästkrafter och 258 lb-ft vridmoment.

Så även om båda dessa åkattraktioner presterar exceptionellt bra har BMW 328i bilen en fördel. Dessutom levereras den med en 8-växlad automatisk växellåda och ett fyrhjulsdrivningssystem, medan Audi A4 har en 7-växlad automatisk växellåda och ett fyrhjulsdrivningssystem också.

Tillförlitlighet

Liksom de flesta lyxbilar får Audi och BMW inget högt betyg på tillförlitlighetslistan. Detta är inte annorlunda med BMW 328i och Audi A4. BMW hamnar dock längst ner på de flesta tillförlitlighetslistor, medan Audi ligger något under genomsnittet. Detta beror främst på den avancerade teknik som dessa bilar är utrustade med.

  Audi S4 tillförlitlighet

Så innan du investerar i någon av dessa bilar bör du vara beredd på att spendera mer på reparationer och underhåll jämfört med vanliga bilar som Honda, Ford och Toyota. Men om du vill ha den mer pålitliga bilen mellan BMW 328i och Audi A4 är Audu något bättre.

Säkerhet

En av de funktioner som sätter lyxbilar över vanliga bilar är de säkerhetsfunktioner som de har. Både Audi A4 och BMW 328i har förstklassiga säkerhetsfunktioner som håller föraren och passagerarna säkra i händelse av en kollision.

Några av de förstklassiga säkerhetsfunktioner som finns i dessa lyxsedaner är ett antiblockeringssystem tillsammans med en förarairbag, säkerhetsairbag, gardinkrockkuddar och sidokrockkuddar fram.

FAQ

Vilken bil är bäst mellan Audi och BMW?

Detta är en mycket subjektiv fråga eftersom olika människor har olika smak. Om du vill ha avancerade funktioner och komfort är Audi den bättre bilen. Men om du vill ha fart, prestanda och utmärkt körkvalitet är det BMW 328i som vinner.

Vilken bil är dyrare att underhålla – Audi A4 eller BMW 328i?

Även om båda dessa bilar är dyra att underhålla är BMW 328i något dyrare att underhålla. Det är inte bara BMW 328i-delar som är dyrare att skaffa, utan denna bil utvecklar också fler problem än Audi A4. Du måste alltså betala mer jämfört med Audi A4, som är något mer pålitlig.

Vilken bil är dyrare – BMW 328i eller Audi A4?

Naturligtvis är BMW 328i dyrare än Audi A4. Dessutom erbjuder BMW en mängd olika modeller, medan Audi har begränsade modeller. Ändå är BMW-bilar dyra att köpa och underhålla. Så om du letar efter en billigare kompakt sportsedan bör Audi A4 stå högst upp på din lista.

  Varför BMW ratten är stel

Vilken bil är mer bränsleeffektiv – BMW 328i eller Audi A4?

Om du vill spara lite pengar på bränsle eller till och med rädda miljön är det alltid bra att satsa på en bränslesnål bil. Mellan Audi A4 och BMW 328i är Audi A4 mer bränsleeffektiv. Den har en EPA-bränsleekonomi på 33 på motorvägen och 22 i staden, medan BMW 328i har 31 på motorvägen och 22 i staden.

Slutsats

Nu när du vet vad varje bil består av kan du se att det är lite utmanande att välja den ena framför den andra. Så det slutliga valet ligger i vad du föredrar mest. Om du vill ha hög teknik och komfort är Audi A4 bilen för dig. Men om du vill ha prestanda och utmärkt körkvalitet är BMW 328i den bästa bilen.

På det hela taget är båda dessa bilar bekväma, praktiska, lyxiga och presterar enastående bra. När det gäller tillförlitlighet är Audi A4 den mer tillförlitliga bilen. Så kanske borde den ha ett litet övertag över BMW 328i.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts