BMW 325xi problem med växellådan

BMW 325xi problem med växellådan

BMW 325xi är en av de finaste kompakta ledarbilarna på begagnatmarknaden. Tack vare sin exceptionella kraft, snabbhet, sina toppfunktioner och sin enastående prestanda. Men som de flesta begagnade BMW:er har 325xi också en mängd problem som intresserade användare bör känna till.

Trots att den har flera problem är BMW 325xi fortfarande en underbar bil. Det är också en av de mest pålitliga begagnade BMW-modellerna på marknaden. Trots detta är ett av de största problemen som intresserade köpare bör se upp för transmissionsproblem. Men vilka är de vanligaste transmissionsproblemen med BMW 325xi?

Vanliga transmissionsproblem med BMW 325xi är växelskifte, brinnande lukt, visslande ljud, bilens gnissel vid acceleration och bilens skakningar på vägen. De flesta av dessa problem kan undvikas genom rätt skötsel och underhåll av bilen.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 325xi:s växellåda?

Växling av växlar

Detta är ett av de vanligaste växellådsproblemen som BMW-användare upplever. Det här problemet är vanligt bland oaktsamma förare. Det uppstår på grund av att vätskan är förorenad eller låg. Därför är det viktigt att serva din BMW 325xi enligt BMW:s rekommendationer.

För att åtgärda problemet måste föraren byta ut den förorenade vätskan mot en ny vätska. Om vätskenivån tvärtom är låg måste föraren fylla på vätskan till önskad nivå.

Bilen skakar på vägen

Ett annat vanligt BMW 325xi transmissionsproblem är att bilen skakar på vägen under körning eller acceleration. Bilen skakar om växellådan är skadad eller om den har låga nivåer av växellådsvätska. Din BMW behöver ordentlig smörjning som tillhandahålls av tillräckligt med vätskor. Om vätskorna är otillräckliga kommer därför de rörliga delarna att kämpa för att fungera optimalt.

  Har BMW X5 en tredje rad?

Den bästa lösningen är att fylla din bil med rätt och tillräckligt med transmissionsvätskor för att undvika att den skakar. Och om växellådan är skadad ska du låta en pålitlig mekaniker inspektera och reparera den.

Bilen gnisslar vid acceleration

Om din BMW:s planetväxelsystem är skadat kommer du att börja höra ett slipande ljud. Bilens planetväxelsystem ser till att hastigheten på din bils hjul matchar motorns hastighet. Så om motorn och hjulen inte är synkroniserade kommer de att kollidera och orsaka ett slipande ljud.

För att undvika att höra slipandet eller skada bilens transmissionssystem måste du åtgärda problemet genom att reparera eller byta ut planetväxelsystemet.

Brinnande lukt

Detta är ett annat vanligt problem som olika BMW-användare har klagat på. Så om det finns en brinnande lukt eller en doft av transmissionsvätska inne i bilens kupé är detta en indikation på att din växellåda överhettas. Och de vanligaste orsakerna är en läcka av transmissionsvätska eller låg bränslenivå.

Om så är fallet måste du ta reda på varför bilens växellåda läcker. Några av orsakerna är en dålig vridmomentomvandlare, en felande packning, dåliga tätningar eller skadade vätskeledningar. Reparera eller byt ut den skadade delen för att åtgärda problemet.

Visslande ljud

Om du hör ett visslande ljud när du accelererar är det ett tecken på att din växellåda har problem. Den första boven att kontrollera är generatorremmen. Generatorremmen är en av de remmar som slits snabbare i en BMW. Andra orsaker till det visslande ljudet kan vara att kopplingspaketet glider, att trycklagret är trasigt eller att växellådan har låg nivå på växellådsvätska.

  Vanliga fel & problem med BMW F31

Innan du gissar vad som är problemet är det bäst att ta din BMW till en professionell mekaniker eller BMW-servicecenter och få problemet identifierat. Du bör byta ut de dåliga eller skadade delarna för att undvika att höra det visslande ljudet igen.

FAQ

Hur länge håller en BMW-transmission?

BMW är utrustade med ett av marknadens bästa transmissionssystem. Med god skötsel och underhåll bör därför din BMW:s växellåda hålla över 300 000 mil. Men om du inte tar väl hand om din bil kommer din växellåda att börja få allvarliga problem redan vid 100 000 mil.

Förutom god skötsel och underhåll behöver du också växellådsvätska var 30 000 till 50 000 mil. Observera att transmissionsvätska i automatiska växellådor bör bytas tidigare än i manuella växellådor.

Vad orsakar att BMW:s växellåda slirar?

BMW:s växellåda slirar inte lätt, men om den gör det betyder det att växellådan har ett problem. Några av de saker som orsakar att BMW:s växellåda går i gång är låga nivåer av växellådsvätska och vätskefel. Du kan alltså avvärja det här problemet genom att se till att läckan är reparerad och att bilen har tillräckligt med transmissionsvätska.

Är BMW 325xi en pålitlig bil?

Ja, BMW 325xi är en pålitlig bil. De flesta tillförlitlighetsbyråer har gett den här bilen ett tillförlitlighetsbetyg som ligger över genomsnittet. Det betyder att den är mer tillförlitlig än de flesta BMW-modeller. Dessutom kan BMW 325xi hålla i mer än 250 000 mil om den är väl underhållen. Trots detta krävs rätt skötsel för att den ska hålla under en längre tid.

  BMW VS Cadillacs tillförlitlighet - vilken är bäst?

Har BMW 325xi många problem?

Ja, BMW 325xi kommer med flera problem. Ändå är det fortfarande en pålitlig och hållbar bil. Förutom problem med växellådan har BMW 325xi också oljeläckage, felaktig bakre fönsterregulator, problem med vattenpumpen, felande servostyrningsslang, kylvätskeförlust och felande fläktmotstånd i slutskedet av blåsmaskinen.

Hur vet jag om min BMW-transmission är dålig?

Några tecken som tyder på att din BMW-modell har problem med växellådan är läckage av växellådsvätska, ljud när du växlar, skakningar eller vibrationer, problem med att växla, neutralljud och att växlarna glider. Om du märker något av dessa tecken ska du ta bilen till en professionell mekaniker för att åtgärda problemet.

Slutsats

BMW 325xi må ha problem med växellådan, men det är fortfarande en fantastisk bil även om BMW inte tillverkar den längre. Den är pålitlig, effektiv, bekväm, rymlig, praktisk, säker och rolig att köra. Förutom växellådsproblem har 325xi också problem med vattenpumpen, oljeläckage, en sviktande servostyrningsslang och en felaktig bakre fönsterregulator.

Generellt sett kan de flesta av BMW:s 325xi-problem undvikas genom korrekt skötsel och underhåll av bilen. Dessutom bör användaren följa BMW:s planerade underhållsservice.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts