BMW 218d – Allt du behöver veta

BMW 218d

BMW 218d är inte bara en elegant, praktisk och effektiv MPV, utan också en av de mest pålitliga BMW-bilarna på marknaden. Även om BMW 218d har många positiva egenskaper har den också några få problem som intresserade köpare bör känna till.

Den här bilen står inför problem som läckage av EGR-modulens kylare, oljeläckage, fel på servostödet och mycket mer. Den är också ganska dyr att underhålla, precis som andra BMW:er. Generellt sett är BMW 218d mycket pålitlig och förbrukar inte mycket bränsle.

BMW 218d:s historia

BMW 218d är en del av BMW 2-serien. BMW 2-serien skapades efter att BMW beslutade att förstärka de tvådörrarsmodellerna i BMW 1-serien till en separat serie. Dessutom lanserades 2-serien först som en tvådörrars coupé och cabriolet, som båda var baserade på en bakhjulsdriven plattform.

Ett år senare, efter att BMW 2-serien coupe och cabriolet hade introducerats, introducerades även BMW 2-serien Active Tourer eller 218d. Detta är en 5-sitsig kompakt MPV, som hade en framhjulsdriven plattform. Senare introducerade BMW även den 7-sitsiga Gran Tourer-karosstilen, och 2019 lades Gran Coupe fastback sedan till i serien.

BMW 218d har funnits på marknaden från 2014 till idag. Men om du vill ha en prestandaklassad 2-serie är BMW M2 det bästa valet.

Funktioner hos BMW 218d

Utseende

BMW 218d är en enkel, men ändå snygg subkompakt ledarbil. De tidigare modellerna har en liten njurgrill, medan de senaste modellerna har en något större njurgrill som är insprängd mellan två skarpare LED-strålkastare. Dessutom har den LED-bakljus och något dolda avgasrör.

Dessutom gör låddesignen att den här MPV:n sticker ut från sina konkurrenter och är mer praktisk. När det gäller interiören är bilen uppåtriktad, även om den inte är på samma nivå som de större BMW-serierna. Några av de inredningsdetaljer som sticker ut är tygstolar i basutrustningen, en 10,7-tums central pekskärm och en 10,25-tums digital förardisplay.

  Kan BMW använda Tesla Supercharger?

Observera att BMW 218d har tre trimalternativ, som inkluderar basutrustningen sport trim, lyxutrustningen och M sport trim, som är prestandavarianten. Både sport- och luxustrimmen har 17-tums lättmetallfälgar, medan M Sport-trimmen har 18-tums lättmetallfälgar.

Prestanda

BMW 218d kommer med tre olika trims. Basmodellen är den minst kraftfulla eftersom den är utrustad med en 2,0-liters turboladdad 16v inline-4 dieselmotor. Den här motorn levererar upp till maximalt 150 hk och 258 lb-ft vridmoment. Dessutom har den en topphastighet på upp till 132 mph och kan accelerera från 0 till 60 på bara 7,9 sekunder.

Om du vill ha den bäst presterande trimningen bör du överväga att välja M Sport eftersom den hanterar bättre, är snabbare och presterar utmärkt.

Komfort och lastutrymme

Trots att BMW 218d är kompakt är det en mycket praktisk bil. Tack vare den rymliga kupén och det stora bagageutrymmet. Bakluckan erbjuder totalt 470 liter, vilket är enormt för en så liten bil. Dessutom har den här bilen plats för upp till fem personer, vilket är utmärkt.

Bränsleeffektivitet

BMW 218d är en av de mest bränslesnåla MPV:erna på marknaden. Den här bilen ger upp till 49,6 mpg och släpper ut 149 g/km CO2, vilket gör den till en av de bästa lyxbilarna för daglig körning.

Pris

Den här bilen är mycket prisvärd och till och med billigare än sin bensinmottagare. Dess pris ligger mellan 22 000 och 38 000 dollar.

  Är BMW bra bilar?

FAQ

Hur tillförlitlig är BMW 218d?

BMW är kända för att vara opålitliga bilar. Ändå är inte alla BMW:er opålitliga eftersom vissa modeller som BMW 3-serien och 2-serien erbjuder tillförlitliga modeller. BMW 218d är inget undantag eftersom den är en av de mest tillförlitliga bilarna i sin klass.

Consumer Report rankar BMW 218d som genomsnittligt tillförlitlig, medan J.D. Power rankar samma bil som över genomsnittligt tillförlitlig. Kostnaden för att underhålla den här bilen är dock fortfarande hög eftersom BMW-delarna är något dyrare än de flesta av konkurrenterna.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW 218d?

Om du har för avsikt att köpa BMW 218d måste du ta reda på några av de problem som din bil kommer att möta. Vanliga problem på BMW 218d är bland annat läckage av EGR-modulens kylare, elektriska fel, luftkonditioneringsproblem, turbo som blåst upp, kopplingsproblem och oljeläckage.

Observera att en del av ovanstående problem kom med bilen, medan andra som oljeläckage och uppblåst turbo är ett resultat av fortsatt användning av bilen. Så innan du betalar för en begagnad BMW 218d av hög kvalitet, se till att ta reda på om bilens årsmodell återkallades och problemen åtgärdades.

Hur snabb är BMW 218d Active Tourer?

BMW 218d är inte den snabbaste av bilar eftersom den kan accelerera från 0 till 62 mph på 8,9 sekunder och har en topphastighet på 129 mph. Tack vare den 2,0-liters turboladdade 16v-inline-4-dieselmotorn med turbo som levererar maximalt 148 hk.

  Vanliga problem med BMW F30

När det gäller hastighet och prestanda är BMW 218d Active Tourer ganska bristfällig jämfört med sina konkurrenter. Så om du letar efter en högpresterande BMW 2-serie modell bör du överväga M2, som är snabbare och presterar bättre.

Vad är den största skillnaden mellan BMW:s Active Tourer och Gran Tourer?

Även om de här två bilarna har liknande funktioner är de väldigt olika. Gran Tourer är till exempel högre än Active Tourer. Den största skillnaden är dock att Active Tourer är en femsitsig MPV, medan Gran Tourer är en sjusitsig bil med lång hjulbas.

Hur många mil håller BMW 218d?

I genomsnitt kan BMW 218d hålla mellan 150 000 och 200 000 mil. Om bilen är väl underhållen kan den dock hålla över 200 000 mil. Dessutom börjar den här bilen få allvarliga problem när den når 100 000 mil. Men när den är väl underhållen och körs på rätt sätt kan den hålla i mer än 15 år.

Slutsats

Om du letar efter en kompakt, pålitlig, praktisk och prisvärd lyxig MPV är BMW 218d den perfekta bilen för dig. Den är dessutom snygg, elegant och mer pålitlig än de flesta lyxbilar. Den har dock flera problem som intresserade köpare bör vara medvetna om innan de investerar i den. På det hela taget är det en utmärkt subkompakt lyxbil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts