Bilar som liknar Hyundai i30

Är Hyundai i30 en bra bil?

Hyundai i30 presenterades för första gången 2007 som en mellanstor familjebil med hatchback och döptes senare om till Hyundai Elantra. I30 delar de flesta av sina delar med Kia Ceed som är den mest likartade bilen till i30 du kan få. I den här artikeln kommer vi att fokusera på bilar som liknar Hyundai i30 vilket innebär att vi kommer att lista dem och berätta allt du behöver veta om dem.

Förutom Kia Ceed är Hyundai i30 också riktigt lik Volkswagen Golf och Ford Focus eftersom alla dessa lever i samma segment. Volkswagen Golf är en av de mest populära och mest långlivade familjeliknande bilarna genom tiderna vilket innebär att ingen jämförelse av familjeliknande bilar skulle vara komplett utan en Golf.

Ford Focus är mycket likadan eftersom den också ligger i toppen av sitt segment när det gäller försäljning och allmän popularitet. Som avslutning på denna lista ska vi nämna Toyota Corolla som är en av de mest populära och bäst sålda bilarna i allmänhet, inte bara i segmentet för familjeluckor.

Som sådan kan vi lätt dra slutsatsen att dessa familjeluckbilar är otroligt populära, men att de skiljer sig åt på många områden. Därför ska vi presentera dem alla och berätta hur de står sig i jämförelse med i30 och vilken som är bäst.

Hyundai i30

Hyundai i30 kostar mellan 21 260 och 26 410 pund beroende på modell, motor och vilken utrustningsnivå du väljer. Den nya i30 är mest känd för sitt smarta och moderna utseende som är en stor uppgradering jämfört med den tidigare generationen av i30. Interiören i i30 är också rymlig och fylld med olika prylar som kommer att hålla dig trevlig och bekväm på dina resor.

  Hyundai Tucson Tillförlitlighet

Du kan välja mellan några olika motorer som 1.0L och 1.5L bensinmotor med 120 hk eller 160 hk. Om du känner dig lite mer upphetsad kan du till och med välja en toppspecificerad Hyundai i30 N som erbjuder en 2,0L fyrcylindrig motor med 280 hk. I30 är en trevlig bil, men den har inte mycket som skiljer den från andra och gör den lite mer speciell.

Kia Ceed

Kia Ceed kostar mellan 22 545 – 25 745 pund vilket gör att den ligger ganska nära i nivå med i30. Motorerna med Kia Ceed är desamma som i i30 förutom den toppmotor på 2,0 liter som finns i i30 N. Ceed får ett stort bagageutrymme och mer standardutrustning än Hyundai, men den saknar huvudutrymme bakåt, interiören är lite intetsägande och är inte heller något speciellt.

Om du blundar bakom ratten (vilket du aldrig bör göra) skulle du snart inse att i30 och Ceed är i stort sett samma bilar. Därför kommer de flesta människor att välja den ena framför den andra beroende på märkeslojalitet.

Volkswagen Golf

Om du är en märkesmedveten köpare kommer du sannolikt att föredra VW Golf för 25 610 – 35 620 pund. Den nya Mk8-generationen av Golf fick ett blandat mottagande när den först kom ut eftersom många påpekade att den nya Golf känns något billigare och betydligt mer komplicerad än Mk7.5. Hur som helst är VW Golf 8 den mest tekniskt avancerade bilen här med oändliga prylar och teknik.

  Bilar som liknar Hyundai i10

Du kan köpa VW Golf med en hel del motorval som inkluderar diesel-, bensin- och hybriddrivlinor, den mest kraftfulla är den 320 hk starka 2.0L bensinmotorn i Golf R. VW Golf åker lite mer subtilt än i30 eftersom den känns något mer dämpad, men den kan vara lite för komplicerad att använda för vissa.

Ford Focus

Om du föredrar något med amerikansk märkning är Ford Focus den bästa amerikanskt tillverkade bilen i detta segment, och den kostar 27 060 – 32 660 pund. Motormässigt är Focus stark med 85 hk, 100 hk och en 120 hk 1,0L 3-cylindrig motor medan dieselmotorer är mer ekonomiska, men betydligt mer bullriga. Den toppspecificerade 2,3L EcoBoost Focus ST har 280 hk och är den mest körglada bilen här.

Om du väljer en av de mindre 1,0L-motorerna kommer du snart att inse att Focus är den billigaste bilen att köra här och att den är väldigt rolig att köra, oavsett utrustningsnivå. Interiören kan kännas lite på den billiga sidan på vissa ställen och infotainmentsystemet Ford Sync kan helt enkelt inte mäta sig med det i VW Golf.

Toyota Corolla

För att avsluta vår lista ska vi också nämna Toyota Corolla för 29 610 – 35 505 pund. De två bästa motorerna som Corolla erbjuder är den 4-cylindriga 1,8L-motorn med 122 hk och den 4-cylindriga 2,0L-motorn med 184 hk. Alla Corolla-motorer är hybridmotorer vilket är ett stort plus för vissa. Interiörkvaliteten är i nivå med de bästa bilarna i detta segment medan körupplevelsen också är trevlig.

  Hyundai i10 vs Opel Corsa - Vilken är bäst?

Automatlådan känns dock lite mer lantlig jämfört med andra bilar här och det bakre utrymmet är sämst. Slutligen måste vi också prata om priset som är högre i nästan alla utrustningsnivåer.

FAQ-sektionen

Är Hyundai i30 den bästa bilen i sitt segment?

Hyundai i30 är en bra bil, men den lever i ett segment fyllt av bra valmöjligheter. Ford Focus ST är den roligaste att köra medan Golf R är den snabbaste. Corolla erbjuder de bästa hybridmotorerna medan Kia Ceed är en av de billigaste bilarna här. På det hela taget är i30 lika bra som de flesta av sina konkurrenter, men att välja den bästa bilen i det här segmentet är omöjligt.

Är Hyundai i30 en lyxbil?

Nej, Hyundai i30 är inte en lyxig hatchback. Riktiga lyxiga familjeluckbilar är bilar som Audi A3, Mercedes A-klass och BMW 1-serie. Förutom dessa tre kan du verkligen inte hitta något annat som ligger på samma nivå.

Är Hyundai i30 en bra familjebil?

Med ett femstjärnigt säkerhetsbetyg, många familjefunktioner, ekonomiska motorer, en tyst körning och en mjuk fjädring är i30 en riktigt bra familjebil. Men om du har en stor familj och behöver mycket utrymme bör du uppgradera till något lite större.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts