Bilar som liknar BMW X6

BMW X6

BMW X6 är världens första crossover coupé. Sedan lanseringen 2008 har den här bilen blivit berömd och är en av de mest sålda crossover-coupéerna på marknaden. Men vilka bilar är likartade med BMW X6?

Bilar som liknar BMW X6 är Porsche Cayenne, Genesis GV80, Mercedes-Benz GLE-klass, Volvo XC90, Audi RS Q8 och Range Rover Sport. Några av de liknande egenskaper som de delar med BMW X6 är prestanda, elegans, komfort, bränsleeffektivitet, säkerhet och utgångspris.

Vilka bilar liknar BMW X6?

1. Porsche Cayenne

Porsche Cayenne är bland de mest tilltalande mellanstora lyxiga SUV:erna på marknaden. Trots att den är kompakt med ett sportutseende som BMW X6 erbjuder Porsche Cayenne mer interiör- och lastutrymme. Dessutom är dess körning smidig och interiören är mysig med många sofistikerade funktioner.

Basmodellen är utrustad med en 3,6-liters inline-6-cylindrig motor, men den har också kraftfulla motorer, som till exempel den dubbelturbo 4,8-liters V8-motorn. Denna SUV delar flera egenskaper med BMW X6, bland annat en lyxig interiör, fantastiska prestanda och en liknande bränsleeffektivitet.

2. Genesis GV80

Genesis GV80 är kanske inte ett tyskt märke, men den ger dem en rejäl känga. Tack vare sitt eleganta yttre utseende och sin lyxiga interiör. Genesis GV80 har också välintegrerade tekniska funktioner och den ger en raffinerad körning. Den har också en valfri tredje rad, vilket är idealiskt för en stor familj.

Med ett baspris på 56 645 dollar för 2.5T-utrustningen delar den här bilen flera funktioner med BMW X6. Några av de gemensamma egenskaperna är en lyxig interiör, avancerad teknik och en elegant design.

  BMW iX3 - Allt du behöver veta

3. Audi RS Q8

Audi RS Q8 är en högpresterande mellanstor lyxig SUV. Medan BMW X6 är lyxig och elegant är Audi RS Q8 ännu bättre. Den ser fantastisk ut på insidan och kommer med massor av lyxig och avancerad teknik på insidan. Dessutom har den mycket kraftfulla motorer där basmodellen har en 4,0-liters V8-motor med dubbelturboaggregat som ger 591 hk.

Trots sitt fantastiska utseende och sina fantastiska prestanda har Audi RS Q8 flera liknande egenskaper som BMW X6. Dessa inkluderar prestanda, snygg interiör och vacker exteriördesign. Basversionen av Audi RS Q8 har ett utgångspris på cirka 122 190 dollar.

4. Volvo XC90

Om du gillar komforten och prestandan i BMW X6 men vill ha en större och rymligare kupé och lastutrymme är Volvo XC90 ett idealiskt förvärv. Till skillnad från X6 som har en sned taklinje kommer Volvo XC90 med en stor kabin och den har plats för upp till sju passagerare. Tack vare sittplatserna på tredje raden.

Några av de egenskaper som BMW X6 och Volvo XC90 delar är en lyxig interiör, elegant exteriördesign, förstklassiga säkerhetsfunktioner och liknande bränsleeffektivitetssiffror.

5. Mercedes-Benz GLE-klass

Mercedes-Benz GLE-klass är bland de mest avancerade och högteknologiska mellanstora SUV:erna på den här listan. Den här bilen har flera trimalternativ som gör det möjligt för användarna att välja en bil som bäst passar deras behov. Basmodellen går för 56 600 dollar och den drivs av en 2,0-liters turbo inline-4-motor, medan den högpresterande AMG-versionen går för 76 000 dollar.

  Vad är lyxversionen av BMW?

AMG-versionen är mycket kraftfull eftersom den levererar maximalt 603 hk med hjälp av en V8-motor med dubbelturbo. Allt som allt har dessa bilar flera gemensamma egenskaper som en högklassig interiör, vacker exteriördesign och avancerad teknik.

6. Range Rover Sport

En annan nära konkurrent till BMW X6 är Range Rover Sport. Förutom att erbjuda utmärkta terrängegenskaper är den här bilen också mycket lyxig med avancerade funktioner och en rymlig interiör. Som ett resultat av detta är det också en trevlig bil för en familj.

Om du är fascinerad av de funktioner som Range Rover Sport erbjuder måste du betala mer för att förvärva den. Range Rover Sport har ett baspris på 84 475 dollar. Dessutom delar den flera egenskaper med BMW X6, till exempel en vacker exteriör, kostsam underhållskostnad, bekväma säten och en mycket avancerad kabin.

FAQ

Är BMW X6 en pålitlig bil?

Tidigare har BMW X6 fått ett tillförlitlighetsbetyg som ligger under genomsnittet. Detta har dock ändrats under de senaste åren då de senaste BMW X6-modellerna har fått ett tillförlitlighetsbetyg över genomsnittet från tillförlitlighetsinstitut som J.D. Power. På det hela taget är BMW X6 inte en särskilt tillförlitlig bil på grund av de kostsamma delarna och servicen.

Vilka är de vanligaste problemen med BMW X6?

Baserad på samma plattform som BMW X5 har BMW X6 liknande problem som BMW X5. Vanliga problem med BMW X6 är dock skrammel från dörrarna, överhettad motor, problem med elektrisk handbroms, förlust av bromskraft, lös spoiler i bakluckan och mycket mer.

  BMW 325xi problem med växellådan

Är det dyrt att underhålla BMW X6?

Ja, BMW X6 är en av de dyraste BMW SUV:erna att underhålla. I genomsnitt kostar det dig cirka 1 206 dollar att underhålla den här bilen årligen. När du jämför med industristandarden kommer du att upptäcka att BMW X6 är mycket dyrare att underhålla.

Hur många mil håller en BMW X6?

Det beror på hur väl du underhåller bilen. Dessutom kommer dina körvanor också att avgöra om bilen håller längre eller inte. Om du följer BMW:s rekommenderade underhållsservice och har goda körvanor bör BMW X6 hålla över 200 000 mil. Men utan rätt skötsel kan du börja få problem redan vid 150 000 mil.

Sammanfattning

BMW X6 är inte bara elegant, utan den presterar också utmärkt och är praktisk. Precis som BMW X5 har den här modellen också mycket avancerade funktioner och den är säker. De flesta av de bilar som vi har lyft fram ovan liknar dock X6 och är bättre i till och med vissa kategorier.

BMW X6 har visserligen en unik design som gör att den ser sportig ut, men baksätena är något trånga. Dessutom är det ganska dyrt att underhålla den här bilen. Generellt sett är BMW X6 en trevlig bil och passar bättre för dem som letar efter en lyxig sport-aktivitetscoupé.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts