Bilar som liknar BMW X2

BMW X2 är en subkompakt lyxig crossover SUV som tillverkas av BMW. Den är baserad på samma plattform som BMW X1, men den är sportigare och mindre praktisk än X1. Med det sagt, vilka bilar är liknande BMW X2?

Några av de subkompakta lyxiga crossover SUV:er som liknar BMW X1 är Mercedes-Benz GLA, Audi Q3, Volvo XC40, Range Rover Evoque och Mini Countryman samt Jeep Cherokee. De flesta av dessa bilar ligger i samma prisklass som BMW X2 och har liknande egenskaper.

Vilka bilar liknar BMW X2?

1. Mercedes-Benz GLA-klass

BMW och Mercedes har varit rivaler under en mycket lång period. Därför har de många liknande modeller och användarna har alltid svårt att välja mellan olika modeller. Ett bra exempel är en likhet mellan Mercedes-Benz GLA-klass och BMW X2.

Några av de egenskaper som dessa två bilar delar är samma motorstorlek (2,0-liters inline-4-motor), kapacitet för fem passagerare och sofistikerad teknik. Däremot är GLA-klassen rymligare och mer avancerad, medan BMW X2 erbjuder bättre hantering och en exceptionell körning.

Dessutom är BMW X2 billigare än Mercedes-Benz GLA-klass. Grundpriset för Mercedes-Benz GLA-klass ligger på cirka 38 000 dollar, medan det för BMW X2 ligger på cirka 37 500 dollar.

2. Audi Q3

Audi konkurrerar också tätt med BMW och Mercedes. Audi Q3 är mycket lik den subkompakta SUV:n BMW X2. Dessa bilar har en 2,0-liters inline-4-motor och rymmer upp till fem passagerare. Trots detta är BMW X2 något kraftfullare än Audi Q3 eftersom basmodellen producerar 184 hk, medan basmodellen X2 producerar 228 hk.

  2022 BMW X5 VS Tesla Model Y - Vilken är bäst?

När det gäller priset går båda bilarna för nästan samma pris, nämligen 37 500 dollar. Det kan finnas en liten skillnad beroende på var du köper din bil.

3. Volvo XC40

En annan bil som ger BMW X2 en rejäl känga är Volvo XC40. Precis som BMW X2 har även Volvo XC40 ett snyggt yttre som är mycket tilltalande för åskådarna. Dessutom har den en 2,0-liters inline-4-motor med en cylindervolym på 2,0 liter. Motorn är dock inte lika kraftfull som BMW X2.

Dessutom har XC40 plats för upp till fem passagerare, precis som BMW X2. Till skillnad från X2 är Volvo XC40 rymligare och säkrare. Å andra sidan är X2 mer sofistikerad med bättre hantering. Och även om dessa bilar ligger i samma prisklass är Volvo XC40 något dyrare med ett grundpris på 45 000 dollar.

4. Mini Countryman

Mini Cooper Countryman och BMW X1 är de närmaste konkurrenterna till BMW X2. Detta beror på att de alla är baserade på samma plattform. Dessutom har de en 2,0-liters inline-4-motor och flera liknande funktioner. Mini Cooper och X1 har dock en rymligare interiör än BMW X2.

Så om du letar efter en liknande bil som BMW X2 men med en mer praktisk och rymlig interiör är Mini Cooper Countryman det bästa valet. Den är också billigare med ett utgångspris på 30 000 dollar.

  BMW 328i VS Mercedes C300 - vilken är bäst?

5. Jeep Cherokee

En annan liknande bil till BMW X2 är Jeep Cherokee. Även om hans bil ser större och kraftfullare ut än X2 delar de flera egenskaper. Till exempel kommer basmodellen av Jeep Cherokee med en 2,0-liters inline-4-motor som också finns i BMW X2. Trots detta har Jeep en kraftfullare motor som levererar upp till 270 hk.

Prismässigt är Jeep Cherokee något billigare med ett grundpris på cirka 33 000 dollar. Den är också större och rymligare än BMW X2. Trots detta erbjuder BMW X2 bättre hantering och prestanda. Men Jeep Cherokee har en bättre dragkapacitet.

6. Range Rover Evoque

Om du vill ha en liknande bil som BMW X2 men med mer avancerade funktioner och komfort är Range Rover Evoque rätt val. Trots att den har en 2,0-liters inline-4-motor är den här bilen starkare med mer avancerade funktioner än BMW X2. Det är en av de bästa subkompakta lyxiga SUV:erna på marknaden för bogsering och terrängaktiviteter.

Grundpriset för Range Rover Evoque ligger på cirka 46 000 dollar, vilket innebär att den är dyrare än BMW X2.

FAQ

### Är BMW X2 tillförlitlig?
Om man jämför med andra subkompakta BMW-modeller är BMW X2 en mycket pålitlig bil. Men när den jämförs med andra rivaler på marknaden är den här bilen inte lika pålitlig. På det hela taget kan rätt underhåll göra att den här bilen håller längre.

  Vilka bilar har samma skruvmönster som BMW?

Vilka är de största problemen med BMW X2?

BMW X2 må ha en snygg exteriör och en mysig interiör, men den här bilen har också flera problem under sin livslängd. Några av de vanligaste problemen som BMW X2-användare kan förvänta sig att möta är en läckande oljepackning, felaktigt kylsystem, elektroniska problem, problem med högspänningsbatteriets kortslutning och mjukvarufel med vevaxelsensorn.

Är det dyrt att underhålla BMW X2?

Ja, att underhålla någon BMW-modell är mycket dyrt jämfört med de flesta lyxbilar. Mercedes-Benz och Audi är relativt sett billigare att underhålla än BMW. I genomsnitt måste du spendera minst 17 602 dollar för de första 10 årens underhåll. Denna

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts