Bilar med minst underhåll

Bilar är dyra, och det går inte att komma runt det. Även om vissa av dem kan vara prisvärda att köpa kan de samtidigt vara dyra att driva. Hur som helst kan ingen förneka att underhållskostnaderna är en extremt viktig faktor att ta hänsyn till när man vill köpa en ny bil.

Även om vissa bilar verkar vara fynd eftersom de kostar lite kan dolda kostnader som underhåll, bränsle och försäkringskostnader drastiskt ändra på detta. Med detta sagt bör du, om du vill ha en billig bilupplevelse, lika mycket fokusera på både inköpskostnader och underhållskostnader respektive underhållskostnader.

Vissa bilar kostar så mycket som 25 000, 50 000 eller till och med 100 000+ dollar att underhålla under 10 år, så se till att investera din tid i att veta vilka bilar du ska köpa och vilka du ska undvika. Prisvärda, pålitliga bilar med stor värdebevarelse är oftast de bilar man bör överväga.

Som sådana är Toyota Corolla och Honda Accord båda välkända för sin överkomlighet och tillförlitlighet. SUV-mässigt är Toyota RAV-4 och Honda CR-V de två billigaste SUV:erna att behålla just nu. När det gäller sportbilar är Mazda MX-5 Miata och Honda S2000 de billigaste att underhålla.

Toyota Corolla

I genomsnitt kostar många bilar där ute mer än 700 dollar per år att underhålla. Sådana priser är att vänta, och vissa människor tror till och med att 1 000 dollar är peanuts eftersom det finns bilar som kan kosta tio gånger så mycket. Hur som helst kan knappast någon bil slå Toyota Corollas årliga underhållskostnad på bara 310 dollar.

  Kan hybridbilar köras enbart på el?

Dessa priser varierar från ett år till ett annat beroende på bilens ålder, skick, körsträcka och utrustningslista, men hur man än ser på saken är Corolla kungen. Detta beror främst på att Corolla erbjuder överlägsen tillförlitlighet och värde, precis som alla andra Toyota.

Honda Accord

Pålitliga japanska bilar är ett återkommande tema nuförtiden, som sådan ligger Honda Accord efter Corolla med cirka 400 dollar per år för underhåll. Honda Accords är praktiskt taget överallt i decennier nu, och det är anledningen till att Accord kostar så lite att underhålla.
Reservdelar finns absolut överallt, och nästan alla mekaniker där ute har massor av erfarenhet av att arbeta på en Accord. Detta innebär att mekanikern kan arbeta snabbare, vilket i sin tur sänker arbetskostnaderna. Förutom dessa skäl är Accord också en riktigt prisvärd, men ändå ganska hygglig bil.

Toyota RAV4

Det är inte konstigt att det finns ett par Toyotas på den här listan eftersom Toyota tillverkar de mest pålitliga bilarna på marknaden, med ganska stor marginal. SUV-mässigt finns RAV4 också i stort sett i varje hörn av världen just nu, vilket innebär att det är lätt att få tag på reservdelar, och det är billigt.

Med det sagt kostar RAV4 cirka 430 dollar när det gäller underhållskostnader, vilket är betydligt mindre jämfört med andra, mer premium SUV:er i det här segmentet. Toyota tenderar att prioritera tillförlitlighet, överkomlighet, popularitet och servicevänlighet, vilket alla gör att underhållspriset sjunker.

Honda CR-V

Med endast 407 dollar per år lyckas CR-V förtjäna förstaplatsen som den billigaste äkta SUV:n att underhålla och köra. Anledningen till detta är mer eller mindre densamma precis som för alla övriga bilar som listas här. CR-V är en välbyggd, populär och prisvärd SUV.

  Vilken SUV har minst vägbuller?

Folk vet vad de kommer att få när en ny CR-V kommer ut, och det är därför folk älskar dem så mycket. Genom varje generation har Honda lyckats bygga upp ett rykte för starka, hållbara och prisvärda SUV:er, vilket allt talar för att värdet behålls.

Mazda MX-5

Jag har listat MX-5 här eftersom du inte kan få en sportbil med bättre värde på något annat sätt. För endast 429 dollar per år är MX-5 den bästa sportbilen i världen när det gäller underhåll. Förutom så låga underhållskostnader är MX-5 billig att köpa ändå, ny eller begagnad.

Hur man än ser på saken är det svårt att gå emot MX-5 om man vill ha en sportbil. Det finns många av dessa bilar som står och stampar, och de är verkligen lätta att arbeta med och ställa in. Bra hantering, överlägsen smidighet och en upplevelse med taket nedfällt är vad som gör MX-5 till en fantastisk cabrioletsportbil.

FAQ-avsnitt

Vilka bilar kostar mest att underhålla?

Enligt några välrenommerade finansexperter och serviceverkstäder har BMW-, Mercedes-, Cadillac-, Volvo- och Audi-bilar de högsta underhållskostnaderna över tid. Den dyraste 2000-talsbilen att underhålla är dock utan tvekan Bugatti Veyron.

Om du vill ha ett oljebyte kan du räkna med en räkning på 20 000-25 000 dollar. Om du vill ha nya däck får du räkna med 42 000 dollar. När du har bytt däck några gånger måste du så småningom byta hjul också, och det kan kosta uppåt 50 000 dollar.

  Vilka är problemen med hybridbilar?

Varför kostar vissa bilar mer i underhåll än andra?

Det är ett välkänt faktum att superbilar tenderar att kosta mest i underhåll. Detta beror på att dessa bilar tillverkas i begränsad mängd, de använder ofta exklusiva delar och högpresterande komponenter som är gjorda för att följa strängare säkerhets- och prestandastandarder.

Dessutom är reservdelar inte lätt tillgängliga och kostnader för försäkring, bränsle och registrering är också dyra. Dessutom erbjuder sådana bilar ofta futuristisk teknik som kostar mycket att underhålla, och inte så många mekaniker där ute är licensierade för att arbeta med sådana bilar.

Kostar elbilar mindre att underhålla än vanliga bilar?

I genomsnitt kostar elbilar mindre att underhålla eftersom de har mycket färre delar som behöver bytas ut och underhållas. Dessutom behövs inget oljebyte eftersom elmotorer inte ens använder olja.

Det finns helt enkelt inte lika många delar som kan gå fel med en elbil. Om du behöver byta batteri kommer naturligtvis sådana fördelar att förflytta sig eftersom batterier kan kosta uppåt 10 000 dollar att byta ut. I vilket fall som helst, om allt går enligt planerna, kostar EV betydligt mindre att underhålla.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts