Bästa SUV för långkörning

Om du är en person som brukar tillbringa mycket tid på vägen blir en bekväm bil en nödvändighet snarare än ren lyx. Frekventa långdistansresor tenderar att göra oss trötta och kan till och med orsaka alla möjliga hälsoproblem som ryggradsdeformationer, högt blodtryck och stress.

Hur som helst, om du väljer en SUV som erbjuder bekväma, flervägsjusterbara säten som kan skräddarsys efter din rygg och som erbjuder många justeringar av körställningen i allmänhet, kommer din rygg troligen att ta mindre stryk.

Om SUV:n i fråga dessutom är utrustad med mycket användbar teknik, t.ex. automatisk farthållare med filhållningsassistans och automatisk bromsning/accelerering, bör den ta bort ansträngningen från långa motorvägsresor och trafikstockningar i städerna.

Bra ljudisolering gynnar dina öron, särskilt om den är parat med ett högklassigt ljudsystem som gör hela upplevelsen lite mer njutbar. Allt som allt, se till att kolla in de SUV:er som listas i den här artikeln om du vill göra dina långväga resor så trevliga som möjligt.

Kia Telluride – ett bra alternativ till avancerade SUV:er

Kia Telluride är fortfarande en nykomling i segmentet för stora SUV:er, men det verkar som om Telluride erbjuder en fantastisk långdistansupplevelse till ett relativt överkomligt pris. Telluride kommer med många komfortfunktioner både som standard eller som tillval, vilket innebär att du kan få nästan allt i Telluride.

Sätena som erbjuds i Telluride finns både med sätesvärme och ventilation vilket bör göra dina resor mycket bekvämare. Förstklassiga ljudsystem, justerbar förarplats, bra sikt och en allmänt lugn och tyst kupé är också Kia Tellurides starka sidor.

  Vilken är den mest pålitliga V8-bilen?

Cadillac Escalade – en teknisk fest på hjul

Det finns några olika sätt som tillverkarna tenderar att erbjuda lyx på. En del av dem fokuserar på grunderna som plyschad fjädring, mycket läder, trädetaljer och bra isolering medan andra främst fokuserar på teknik, och Escalade gör det på båda sätten.
Sätena i Escalade är lätt bekväma nog för förare av alla former och storlekar oavsett var du sitter. Flervägsjusterbara säten och ratt, en knallande stereoanläggning, dubbelglasade dörrar med aktiv bullerdämpning gör att Escalade är så tyst som moderna bilar kan bli.

Audi Q5 – En bekväm kompakt SUV för företagsledare

Audi är ett märke som är känt för att erbjuda otroligt bekväma bilar som enkelt klarar korta pendlingsresor och långkörning, och Q5 är ingen skillnad. Interiören i nya Q5 är vackert utformad med minimalistiska stildrag som är lätta för ögonen med både massor av lyx- och säkerhetsfunktioner tillgängliga.

Nyare Audi-modeller använder extremt effektiva motorer som är anpassade för ständiga pendlingsresor i höga hastigheter. Utrymmet som erbjuds är enormt även om Q5 tekniskt sett är en kompakt SUV. Flervägsstolar med massage finns tillgängliga och bör övervägas om du ofta reser långa sträckor.

Bentley Benteyga – Högklassig SUV i överflöd

Bentley Continental GT coupé anses allmänt vara den allra bästa långkörningsbilen du kan köpa till alla prisnivåer, och Benteyga är i princip en Continental GT med en upphöjd körställning och mycket mer praktisk funktionalitet. Benteyga är alltså fullmatad med allt du kan önska dig av en GT och lite till.

  Vilken är den mest pålitliga Mercedes SUV?

Benteyga har alla lyxalternativ du kan tänka dig, men det som skiljer Benteyga från andra modeller är hur en Bentley körs på vägen. Även om många anser att Benteyga bara är en glorifierad Audi Q7 försvinner dessa stereotyper så fort du kliver in i den frodiga kabinen.

Rolls Royce Cullinan – världens lyxigaste SUV

Om du vill försäkra dig om att du får den lyxigaste behandlingen du kan få i en SUV måste du välja Rolls Royce Cullinan. Cullinan erbjuder lyxig överlägsenhet i nästan alla avseenden eftersom Cullinan är trimmad exakt och enbart för komfort där de flesta SUV:er inklusive Benteyga strävar efter att även erbjuda sportiga egenskaper.

Detta innebär att den postopulenta Cullinan inte syftar till att leverera något annat än oöverträffad komfort. Fjädringen är smörig smidig och på en helt annan nivå jämfört med allt annat på vägen. Byggmaterialen är oöverträffade och den teknik som erbjuds är lika imponerande som i de mest tekniskt kunniga SUV:erna där ute.

FAQ-avsnitt

Är SUV:er bättre för långkörning än sedans?

Även om SUV:er har många fördelar när det gäller körning, t.ex. terrängegenskaper, en upphöjd körställning som ger dig bättre överblick och en mer dominerande känsla. En SUV är ändå inte den bästa biltypen du kan skaffa för långkörning eftersom den äran fortfarande tillhör en sedan.

Sedans ligger lägre till marken och har vanligtvis lägre profilerade däck, vilket innebär att de ger mindre vindmotstånd, vilket ger mindre vindbrus. Eftersom däcken är mindre ger de också mindre däckljud. Effektiviteten är också bättre med en sedan eftersom en sedan vanligtvis väger mindre än en jämförbar SUV.

  De bästa små bilarna för långa förare

Vad gör en bra SUV för långa sträckor till en bra SUV?

Om du vill ha en bra SUV för långa sträckor måste du hitta en som erbjuder komfort, utrymme, teknik, tystnad och praktiska egenskaper. Detta innebär att terräng-SUV:er med kraftiga däck är ett definitivt nej, eftersom de inte är lika bekväma.

Luftfjädring med justerbar körhöjd är fördelaktigt för en överlägsen SUV eftersom det innebär att bilen i fråga kan justera sin körhöjd beroende på körmiljön. Dubbelglasfönster, adaptiv farthållare, mycket förvaringsutrymmen och många skåputrymmen är också önskvärda.

Är hybrid-SUV:er bra för långkörning?

Hybridbilar gynnas av ökade totala MPG-resultat om du kan utnyttja hybriddriftslinan maximalt och det innebär att förlita dig på regenerativ bromsning så mycket som möjligt. De flesta långdistanskörningar sker dock på motorvägar, vilket innebär liten eller ingen inbromsning alls.

Detta innebär att en hybrid inte är gjord för långdistanskörning, utan snarare för daglig pendling i innerstadsregioner där du kan dra mest nytta av regenbromsning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts