Bästa Jaguar-sedan för pengarna

Jaguars erbjuder förstklassiga prestanda och teknik med vacker stil. Naturligtvis kommer denna stil och prestanda med en ganska hög prislapp. Vissa Jaguar-sedaner ger dig mycket mer för pengarna, så vilken Jaguar-sedan är bäst för pengarna?

Jaguar XE 2020 leder som den bästa Jaguar-sedanen för sitt pris. Den kommer med helt nya vibbar och har förbättrad interiördesign, en ny motor och mycket teknik. Dessutom är den väldigt pålitlig. En annan Sedan som är värd pengarna är 2021 Jaguar XF. Den kommer med många uppgraderade funktioner, men priserna är ändå lägre än de tidigare modellerna.

När man listar några av de vackraste bilarna som någonsin tillverkats kan man inte låta bli att nämna Jaguar. Folk hänvisar ofta till Jaguar-modeller som bestar – en perfekt beskrivning av snabbhet och smidighet. Nyare modeller är ännu mer sofistikerade och bättre utrustade. Detta är samma sak med Sedan-utbudet. Även om sedans fortfarande är dyra är vissa av dem värda pengarna.

2020 Jaguar XE

Elegant, sexig och snabb är de ord som bäst beskriver Jaguar XE. Äldre modeller var kända för att vara pålitliga, men inte helt problemfria. Jämfört med andra Jaguar-modeller är dess tillförlitlighet dock hyfsad. 2020 års Jaguar XE fick en ansiktslyftning som gav den en perfekt förvandling. Tyvärr är detta den sista, eftersom XE-serien upphörde efter 2020 års modell.

XE-motorn

Den kompakta premiumsportsedanen har en vacker exteriör och en stilren interiör. Den kombinerade diesel- och kompressormotorn fasades ut och XE använder nu en enda motor. 2020 års XE drivs av en 2,0-liters fyrcylindrig turbomotor med fyra cylindrar som ger antingen 247 eller 296 hk via en åttaväxlad automatlåda.
2020 års XE finns i två modeller – S- och R-Dynamic-modellen. S-modellen körs på antingen RWD eller AWD med en motor som levererar upp till 247 hk. Däremot körs S-Dynamic uteslutande på AWD med en motor som ger 296 hk. Båda modellerna har en topphastighet på 155 km/h och når 60 km/h på 6,2 respektive 5,4 sekunder.

  Porsche vs Jaguar tillförlitlighet - vilken är bäst?

Vackra exteriörer och interiörer

På tal om den förnyade exteriören. 2020 års XE ser sportigare och mer aggressiv ut med en bredare grill och slankare LED-strålkastare. För att ytterligare förbättra det yttre utseendet är XE också utrustad den med en svepande D-stolpe och XE-coupéens taklinje, vilket lägger tyngd på bakhjulen.
Interiören är genomgående utrustad med mjuka material som ger en bekvämare körning. XE använder nu ratten från Jaguar I-pace. Instrumentpanelen och mittkonsolen är täckta med förstklassiga material och träbeklädnader som sträcker sig till baksidan. De sydda lädersätena med präglade kuddar inspirerar till mer komfort.
Det finns en valfri 12,3-tumsskärm som ger kupén ett modernare utseende. Nytt är också sportväxelväljaren, som ersätter 2019 års roterande växelväljaren. Kabinen är tillräckligt stor för att rymma fem personer, men det finns begränsat benutrymme, särskilt för långa personer.

Säkerhetsfunktioner

Standard säkerhetsfunktioner är bland annat förarövervakning, ABS och filhållningsassistans. Många andra funktioner är tillval. Till exempel lockar 360 parkeringshjälp, assistent för döda vinklar och klimatpaket till extra kostnader. De högre modellerna är också utrustade med funktioner som inte finns i basmodellerna. Exempel på detta är bredare hastighetsbromsar, sportstolar och växelpedaler.

Jaguar XE prislapp

2020 års XE kostar mellan 39 000 och 60 000 dollar, beroende på modell. Återigen, efter att ha valt modell, har det ytterligare fabriksalternativ du väljer ett betydande inflytande på priset. Medan användarna var imponerade av designen, hastigheten och kostnaden klagade många över ett klumpigt och icke-responsivt infotainmentsystem.

  Jaguar E-Pace Tillförlitlighet

2021 Jaguar XF

2021 års Jaguar XF har reviderats. Med nya förändringar av den inre och yttre stylingen, inklusive ett nytt infotainmentsystem. Överraskande nog exploderade inte priset med alla dessa förbättringar. Istället var det lägre än de tidigare modellerna. 2021 års XF finns tillgänglig i tre modeller: S, SE och Dynamic SE.

Bekväm interiör och imponerande exteriör

Den sofistikerade interiören har mjuka lädersäten av hög kvalitet för komfort. Framsätena är bredare, medan baksätena förblir oförändrade. Kabinen är tillräckligt stor för att rymma fem eller fler personer med tillräckligt med huvud- och benutrymme. Den nya 11,4-tums infotainmentskärmen ger mer nöje i farten.
Det finns en körlägesväljare nära den nya vridbara växeln som stannar i mittkonsolen när den inte används. Den har också en telefonsignalförstärkare och trådlös laddning värd i mittkonsolen. XF har också en USB-port, satellitradio, CarPlay och 12 högkvalitativa högtalare.
Exteriören har en aluminiumintensiv konstruktion med ett stiligt utseende. Den är utrustad med nya LED-lampor för fri sikt, 18-tums legeringshjul för hastighet och fällbara sidospeglar för bättre sidovyer. Grillen har en ny design som projicerar bättre luftflöde.

Säkerhetsfunktioner

Säkerhetsfunktioner som standard är bland annat varning för kollisioner framåt med automatisk nödbromsning, assistans för att hålla körfältet, 360°-kamera samt parkeringssensorer fram och bak. Den tidigare komprimerade V6-motorn har tagits bort och den körs nu på en 2,0-liters fyrcylindrig motor med totalt 246 eller 297 hk.

Hur mycket kostar en Jaguar XF?

XF från 2021 säljs för mellan 44 000 och 65 000 dollar, beroende på modell och vilka extra tillval du väljer. Till exempel kommer den valfria aktivitetsnyckeln som hjälper till att låsa, låsa upp eller starta bilen att skjuta upp priset.
Även om priset sänktes på nya XF var vissa konsumenter inte nöjda med några av de många funktioner som togs bort. Till exempel är körassistenten sämre än den var på tidigare modeller. Det verkar till och med som om interiören förlorade en del av sin glans.

  Allt om "Jaguar Trucks": Vilken är den bästa Jaguar F-Pace?

FAQs

Vilken är den dyraste Jaguar-sedanen?

Den dyraste Jaguar Sedan är Jaguar XJL med ett utgångspris på 81 000 dollar. Lyxsedanen drivs av en 3,0-liters V6-turbo-motor som klarar 60 mph på 5,7 sekunder. Den har ett högkvalitativt ljudsystem, parkeringshjälp bakåt/framåt och en mängd andra funktioner.

Vilken Jaguar-sedan är den största?

Jaguar XJL är den största Jaguar-sedanen. Bilen har en lång hjulbas och är fem tum längre än en vanlig modell, med totalt 206,6 tum större. De extra fem tum som läggs till kommer i form av benutrymme bakåt.

Vilken Jaguar-sedan är den mest pålitliga?

Den mest tillförlitliga Jaguar-sedanen är Jaguar XE. Är den problemfri? Definitivt inte. Faktum är att modeller tillverkade före juni 2016 hade problem med bränsleläckage. Men detta är inte en stor sak jämfört med tillförlitligheten hos andra modeller. Om du däremot vill ha det mest tillförlitliga alternativet ska du kolla in modellerna från 2017 till 2020.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts