Bästa framhjulsdrivna bilar

Många tycker att bilar med framhjulsdrift är sämre än bilar med bakhjulsdrift eftersom de ofta är billigare och mindre spännande. Detta är dock inte alltid fallet eftersom många framstående märken erbjuder konkurrenskraftiga FWD-bilar i nästan alla prisklasser.

Oavsett hur man ser på det är FWD-bilar oftast mer bränsleeffektiva, lättare att kontrollera och billigare jämfört med AWD- och RWD-alternativ. Detta gör dem också säkrare i ogynnsamma väderförhållanden, vilket innebär att de är både pålitliga och tillgängliga för nästan alla där ute.

Volkswagen Arteon är ett perfekt exempel på att även högklassiga bilar kan dra nytta av en FWD-uppsättning. Om du vill ha en ännu mer exklusiv upplevelse ska du se till att kolla in Volvo S60 sedan. Om båda dessa är utanför din prisklass kommer du att vara mer än nöjd med Honda Accord tack vare dess tillförlitlighet och användarvänlighet.

Om du vill ha en mer kompakt FWD som fortfarande erbjuder alla kvaliteter hos en modern bil är Mazda 3 den du ska ha. Om du vill ha en prestanda bil med framdrift är Golf GTI referensbilen eftersom den kombinerar prestanda, sofistikering och praktiska egenskaper bättre än någon annan bil där ute.

VW Arteon – En snygg kupé med framdrift och överlägsen funktionalitet.

VW Arteon ser ut och känns futuristisk både på insidan och utsidan. Om du kombinerar det med en hatchback-layout blir Arteon den mest rymliga sedanen på marknaden när det gäller lastutrymme. Tillförlitligheten ligger över genomsnittet för klassen, och det gör även önskvärdheten och körbarheten.

Arteon delar sin underbyggnad med Audi A5 som kostar betydligt mer pengar. Detta innebär att din Arteon både är en mer praktisk och utan tvekan snyggare version av A5 samtidigt som den är mer prisvärd.

  Vilka är de bästa SUV:erna när det gäller säkerhet och tillförlitlighet?

Volvo S60 – En effektiv och raffinerad svensk familjebil.

Det är sant att FWD-bilar inte är lika kapabla som RWD-bilar när det gäller prestanda, men om du värdesätter effektivitet ska du se till att kolla in S60. Den här svenska, härligt snygga sedanen har en otroligt sofistikerad interiör som är klädd med läder och högklassiga detaljer.

Praktiken är överlägsen för sin klass och det gäller även både tillförlitlighet och effektivitet. Om du föredrar det praktiska framför det snygga utseendet och ändå vill ha lyx och teknik kan du också välja V60 stationskombi-versionen av Volvo S60.

Honda Accord – den mest sålda sedanen i USA

Japanska ekonomibilar har kommit långt sedan 90-talet eftersom de nu erbjuder de bästa tillförlitlighetsresultaten av alla bilar på marknaden samtidigt som de har en relativt överkomlig prislapp. Honda Accord är själva sinnebilden av den filosofin samtidigt som den är det föredragna valet för miljontals amerikaner.

Du kan få Accord med ett gäng motoralternativ, en manuell växellåda och valet mellan hybriddrivlinor. Ur nästan varje synvinkel är Accord den bästa FWD-bilen på marknaden.

Mazda 3 – futuristisk upplevelse på en budget

Nya Mazda 3 har vunnit en enorm mängd priser för att vara den bästa allroundbilen på marknaden under det senaste året eller två. Men där Mazda 3 skiljer sig från de flesta FWD-bilar är att den också har prestanda som du aldrig skulle förvänta dig från en så sofistikerad bil.

  Vilken är den mest pålitliga V8-bilen?

När det gäller utseendet ligger både den 4-dörrars och den 5-dörrars versionen av Mazda 3 i toppen av sitt segment. Praktiska egenskaper och tillförlitlighet ligger också över genomsnittet. Mazda 3 finns även med manuell växellåda, men det bästa med den här lilla bilen är responsen hos både drivlinan och styrsystemet.

Golf GTI – Den mest prestandafulla bilen med fyrhjulsdrift genom tiderna

Att kröna någon bil med titeln ”bäst genom tiderna” är något man inte ska ta lätt på eftersom det finns många konkurrerande bilar i detta segment. Hur som helst har inget konkurrerande märke någonsin lyckats upprätthålla en tradition av överlägsna FWD-bilar med prestanda som VW Golf GTI.
Oavsett om du är intresserad av Mk7.5 Golf GTI eller Mk8 GTI kommer båda dessa att tillfredsställa dina behov av adrenalinfylld körning samtidigt som de erbjuder både effektivitet och praktiska egenskaper. VW är ett märke som är känt för ett teknikorienterat tillvägagångssätt och det är uppenbart så fort du kliver in i någon av dessa två Golf GTI-generationer.

FAQ-avsnitt

Varför är bilar med fyrhjulsdrift bättre än bilar med fyrhjulsdrift?

RWD-bilar är bättre än FWD-bilar när det gäller prestanda och spänning. Några av de bästa sportbilarna genom tiderna har RWD som standard eftersom RWD-plattformen med motorn framtill är den äldsta och utan tvekan den bästa prestandabilen genom tiderna.

RWD-bilar är smidigare eftersom bakhjulen har till uppgift att driva bilen medan framhjulen har till uppgift att styra. FWD-bilar å andra sidan kombinerar både styrning och kraftöverföring vid framaxeln, vilket ofta kan få dem att understyra i en kurva, vilket är både osäkert och nervöst.

  Varför är elbilar bättre än gasbilar?

Är bilar med fyrhjulsdrift bättre än bilar med fyrhjulsdrift och fyrhjulsdrift?

Bilar med fyrhjulsdrift är vanligtvis antingen bilar med fyrhjulsdrift eller bilar med fyrhjulsdrift eftersom de oftast erbjuder en förskjuten kraftöverföring. Oavsett vilket är de utformade för att skicka kraft till alla fyra hjulen när de känner att det behövs. Detta innebär att de är snabbare i kurvor och säkrare vid vinterkörning.

Du måste dock betala en rejäl premie för att uppgradera från en FWD/RWD-bil till en AWD-bil i de flesta fall. Dessutom är AWD-bilar tyngre och därmed mindre bränslesnåla, vilket ofta kan göra dem onödiga för de flesta ändamål.

Har alla bilar nytta av FWD?

Framhjulsdrift är inte något man vill ha i en särskilt stor bil eftersom det inte är det föredragna alternativet för den stora majoriteten av både kunder och biltillverkare. Därför är det lite konstigt att köpa en Volvo XC90 stor SUV med FWD.

Stora SUV:er bör komma med AWD eftersom de är högre från marken vilket gör dem svårare att kontrollera om bilen tappar greppet. Å andra sidan gynnas små hatchbacks och sedans mest av FWD eftersom det gör dem ännu billigare och effektivare.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts