Bästa bromsbelägg för Audi A6

När du letar efter bromsbelägg till en Audi A6 finns det många alternativ. På den här sidan vill vi hjälpa dig att hitta de bästa bromsbeläggen till Audi A6.

Kom ihåg; det har funnits flera versioner av Audi A6 genom åren. Innan du köper några bromsbelägg måste du försäkra dig om att den uppsättning du köper passar just din modell.

Istället för att lista enskilda modeller av bromsbelägg här kommer vi istället att gå igenom de bästa tillverkarna. På så sätt kan du bläddra bland deras specifika bromsbelägg för att hitta det som passar bäst för din Audi A6-modell.

Bosch bromsbelägg

När det gäller bilteknik ligger tyskarna långt före alla andra. Även tyska tillbehörstillverkare är briljanta på det de gör. Det är därför som du, om du letar efter de bästa bromsbeläggen för Audi A6-modeller, väljer Bosch.

Bosch har tre olika sortiment av bromsbelägg. Endast två av dem täcker Audi A6-modeller:

  • QuietCast: Det här är de mest effektiva bromsbeläggen. De har en keramisk uppgradering tillgänglig.
  • Blue: för överlägsen prestanda, samtidigt som du har en budget.
    Ärligt talat, oavsett vilka Bosch-bromsbelägg du köper vet du att du kommer att få något briljant. Detta är ett företag som alltid har stått i framkant när det gäller bromsteknik.

En av de verkliga höjdpunkterna med deras bromsbelägg är just hur tysta de är när de används. Som namnet antyder kommer QuietCast-modellen att vara lite tystare, men även då kan ingen riktigt klaga på deras Blue-kuddar på den här fronten heller.

  Vilka är de bästa tvättprodukterna för Audi?

Om du väljer QuietCast-modellen kommer du att få njuta av en unik gummibricka. Detta gummiskydd har ett par fördelar. Den första är att se till att bromsbeläggen är så tåliga som möjligt. Den andra fördelen är att hjälpa till att få ner bromsbeläggenas ljudstyrka.

Både QuietCast- och Blue-serien har byggts för att ha en fin och lång livslängd. Oroa dig inte för att de här ska slitas ner någon gång inom kort. Bosch är verkligen bäst i branschen.
På det hela taget, om du letar efter de bästa bromsbeläggen till en Audi A6, bör du alltid välja Bosch. De är överkomliga, och ändå erbjuder de överlägsen kvalitet i jämförelse med andra bromsbelägg på marknaden.

TRW bromsbelägg

TRW-bromsbelägg är det näst bästa alternativet på marknaden. De är lite billigare än Bosch, men deras utbud och kvalitet är nästan lika bra. De brukar täcka vissa äldre modeller av Audi A6 när Bosch har slutat med sina bromsbelägg.

En av de verkliga höjdpunkterna med TRW:s bromsbelägg är att de gör stora ansträngningar för att följa designen av de ursprungliga Audi-bromsbeläggen. Det betyder att om du älskade dina originalbromsbelägg, så kommer dessa att vara det perfekta substitutet.

Den enda förändring som TRW har gjort i förhållande till de ursprungliga Audi-bromsbeläggen är att de har olika avfasningar och slitsar på belägget. Detta hjälper till att förhindra att damm och smuts samlas på bromsbelägget. Detta bidrar till att minska ljudet från dessa bromsar, samtidigt som det säkerställer att det alltid finns en korrekt kontakt.

  Vilken Audi suv är bäst?

Precis som Bosch QuietCast-bromsbeläggen har de här bromsklossarna en gummibricka som hjälper till att dämpa ljudet lite grann, samtidigt som livslängden ökar.

Även om TRW-bromsbelägg förmodligen inte kommer att hålla lika länge som Bosch-bromsbelägg bör du ändå få en lång livslängd av dem. De är mer än värda kostnaden här.
Precis som med Bosch-bromsbeläggen får du all hårdvara du behöver för att installera TRW-bromsbeläggen med i lådan. De borde vara tillräckligt enkla att installera själv med en grundläggande uppsättning verktyg. Detta innebär att du sparar lite pengar genom att inte behöva åka till mekanikern.

Slutsats

Om du håller dig till antingen Bosch- eller TRW-bromsbelägg till din Audi A6 kommer du inte att gå långt fel. Dessa anses vara de bästa tillverkarna i branschen av en anledning.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts