Bästa bilen för nyblivna föräldrar

Om du väntar barn väntar många viktiga beslut som ska fattas. Ett av dem är definitivt att välja den perfekta bilen. En sådan bil måste framför allt vara säker, men den måste också vara rymlig, tyst, bekväm och ha många förvaringsutrymmen.

När det gäller specifika bilsegment är en hatchback/crossover det mest populära bilvalet för nyblivna föräldrar. Anledningen till detta är enkel eftersom dessa bilar erbjuder mycket utrymme, värde, komfort och familjevänliga funktioner som breda öppningsbara dörrar och Isofix Ankerpunkter.

Ett av de mest populära familjemärkena är Volvo, och Volvo XC SUV-serien har alltid varit ett perfekt val för yngre familjer. Bland Volvos SUV:er har XC60 en perfekt balans mellan storlek och utrymme. Om du vill ha ett billigare alternativ kan du välja Kia Sportage.

Om du älskar kombibilar är Audi A4 Avant ett utmärkt val för yngre familjer tack vare den vackra designen och den lugna körupplevelsen. Om du vill ha ett billigare alternativ kan du välja Ford Focus Estate. När det gäller hatchbacks har en VW Golf alltid varit en perfekt familjebil.

Volvo XC60

Volvo XC60 ligger mellan den större XC90 och den mindre XC40 SUV:en, och mellan de tre verkar det som om XC60 är det perfekta mellantinget. Säkerhetsmässigt kan du inte göra fel med en Volvo, det var trots allt dessa killar som uppfann trepunktsbältet från början.

Förutom säkerhetsaspekten lyckas XC60 erbjuda en modern design både invändigt och utvändigt med massor av plyschiga material och överlägsen byggkvalitet. Teknikmässigt kan XC60 utrustas med i stort sett allt du kan förvänta dig av en modern lyx-SUV.

  Vilken är den bästa SUV:n för en familj på 6 personer?

Kia Sportage

En SUV som XC60 kostar mycket pengar, och det är inte ett bra ekonomiskt beslut att lägga så mycket pengar på en tillgång som går under avskrivning, särskilt inte om man bara börjar som familj. Det kan vara bättre för dig att köpa Kia Sportage. Även om den kostar betydligt mindre är Sportage en väl genomtänkt SUV.
En av de främsta anledningarna till att så många familjer väljer Kia Sportage är den överlägsna tillförlitligheten. Om du kombinerar den tillförlitligheten med ett sjuårigt Kia-garantipaket med lång garanti stannar dina pengar i din ficka. Förutom värdet och tillförlitligheten är Sportage också rikligt rymlig och säker.

Audi A4 Avant

Det finns inget annat bilsegment som skriker ”familjebil” så mycket som segmentet kombibilar/stationvagnsbilar gör. Det är slut med att kombibilar är tråkiga och livlösa, och om du inte tror det kan du kolla in Audi A4 Avant. Audi älskar kombibilar. Det är ganska uppenbart så fort man ser Audi RS-flaggskeppet Audi RS6.

Med detta sagt har A4 Avant alla nödvändiga funktioner som du någonsin vill ha från en familjebil. Stort bagageutrymme, smidig körning, bekväma säten med lättillgängliga Isofix Ankerpunkter, tyst interiör och massor av säkerhets- och komfortfunktioner.

Ford Focus Estate

Om Audi är lite för dyr för dig är den senaste Ford Focus Estate också ett bra alternativ. Focus kanske till och med passar bättre för en yngre familj eftersom den erbjuder interiörpaneler som är lättare att hålla rena. Detta är oerhört viktigt om du planerar att tillbringa mycket tid i bil med din nya familj.

  Vilket fordon har den tystaste kupén?

Praktiskt sett erbjuder Focus också ett stort bagageutrymme som är lättåtkomligt och den rymmer ett par barnvagnar utan problem. Interiören är tyst, väl genomtänkt och lätt att underhålla. När det gäller tillförlitlighet ligger Focus också över genomsnittet.

VW Golf

Om du föredrar en hatchback kan VW Golf lika gärna vara den bästa hatchbacken genom tiderna, åtminstone i Europa. Den nya Mk8-generationen av Golf har fått blandade recensioner, men om du inte gillar den åttonde generationen bör du bara välja en begagnad Golf av Mk7-generationen eftersom den ändå erbjuder jämförbara funktioner.

Mk7-generationen Golf är konkurrenskraftigt prissatt just nu, och du kan få ett tre år gammalt knappt använt exemplar med mycket utrustning till ett riktigt lockande pris. Golf erbjuder mycket utrymme, enkel åtkomst, bra sikt och hyfsad pålitlighet. Den är också otroligt lätt att köra och underhålla eftersom det finns massor av reservdelar överallt.

FAQ avsnitt

Vilka funktioner i bilen är viktiga för barn?

När du köper en familjebil, och särskilt om du är en ung förälder, finns det några specifika funktioner som du bör satsa på. En av dem är alternativet för solskydd för bakrutan som ska skydda dina barn från solen under sommarmånaderna.

Stora mugghållare är också ganska viktiga för att hålla bilen ren under längre resor. Om dina barn är lite äldre är USB-laddningsportar också bra att ha. AC i baksätet är ett måste, liksom barnsäkerhetslås för dörrar och fönster.

  De bästa hybridbilarna för pendling

Vilka är de sämsta bilarna för nyblivna föräldrar?

Om du är nybliven förälder är en superbil ingen bra idé eftersom den begränsar dig med det inre utrymmet i första hand, och ljudnivåerna som en superbil vanligtvis avger är alldeles för intensiva för ett barn. Förutom dessa är en superbil nästan alltid alldeles för stel och obekväm och den drar till sig alldeles för mycket oönskad uppmärksamhet.

Subkompakta bilar som saknar väsentliga säkerhetsfunktioner bör också undvikas av uppenbara skäl. Du bör också undvika att köpa cabrioleter, eller åtminstone inte köra med taket nedfällt när du har små barn i bilen.

Ska jag köpa en begagnad eller ny bil om jag ska bilda familj?

Att bilda familj kostar pengar, så det är alltid en bättre idé att vara förnuftig med priset för bilköpet och avsätta mer pengar till mer meningsfulla saker som ska göra familjens liv lättare. Att köpa en begagnad bil är därför det bästa alternativet.

Se dock till att inte snåla på viktiga funktioner och köp inte bilar som är alldeles för gamla eller som saknar tillräckliga komfort- och säkerhetsfunktioner. Vad du än köper, kör säkert och njut av familjelivet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts