Bästa begagnade bil för förstagångsförare

När jag köpte min första bil var jag mest intresserad av att köpa något som en BMW 3-serie med en 6-cylindrig motor eller till och med en Ford Mustang GT, men jag stod inför två stora problem. Den första var att jag inte hade tillräckligt med pengar för att köpa någon av dem, och den andra var att dessa kostar alldeles för mycket att säkerställa för en ung förare som jag.

Efter att ha funderat ett tag nöjde jag mig med en liten hatchback på ekonominivå som hjälpte mig att förstå vad som krävs för att äga en bil och om jag ens är redo för ett sådant åtagande. Låt oss inse att bilar har en tendens att gå sönder och att vi inte är så förtjusta i att spendera massor av pengar på att reparera dem. Det är mycket enklare att börja med något litet och säkert och senare satsa på något bättre om det verkligen är det som intresserar dig.

Om du är förstagångsförare har du därför kommit till rätt ställe eftersom vi kommer att lista den bästa begagnade bilen för förstagångsförare och berätta varför du bör vara förnuftig. Den första bilen vi kommer att nämna är Honda Civic eftersom den är prisvärd, säker, pålitlig och billig i drift. Du kan också välja en Accord om du är sugen på något lite större och mer sammanhängande.

SUV-älskare med uppskattar Hyundai Tucson eller Mazda CX-5 eftersom båda är pålitliga, säkra och prisvärda. Slutligen, om du vill ha något lite mer äventyrligt, se till att kolla in Subaru Outback.

2012-2015 Honda Civic

Honda Civic 2012-2015 kommer att kosta dig runt 10 000 dollar eller ännu mindre, vilket är den perfekta utgångspunkten för en ung förare. Basmodellen med 140 hästkrafter är bra för cirka 40MPG kombinerad vilket är bra för dem som vill spara pengar på viktigare saker i livet. Vid den här prispunkten är det lätt att hitta ett välskött exemplar med låg körsträcka.

  Vilka för- och nackdelar finns det med att köpa en begagnad bil?

Du kan välja en kraftfullare Civic SI med 201 hästkrafter som kommer att kosta lite mer i inköp och drift, vilket inte är perfekt eftersom 140 hästkrafter är mer än tillräckligt för en ny förare. Du får också välja mellan en manuell eller automatisk växellåda.

2013-2015 Honda Accord

Om Civic är lite för liten för dig och du vill ha en bil med mycket utrymme för dina vänner är 2013-2015 Honda Accord också ett riktigt bra val. Accord har länge varit en av de mest sålda bilarna i USA, vilket innebär att det finns gott om dem att välja mellan, och många är fortfarande långt under 60 000 miles eller så.

För ett pris precis runt 10 000 dollar får du en rymlig bil med fyra sittplatser som dessutom är effektiv, pålitlig och håller sitt värde riktigt bra. Dessutom är den också säker och välutrustad, och den fyrcylindriga motorn med 185 hk och CVT-växellåda är så lätt att köra som bilar kan bli.

2012-2014 Hyundai Tucson

Låt oss inse att de flesta människor i dag vill köpa SUV:er eftersom SUV:er är rymliga, kapabla och säkra. Med sin högre körställning ger Tucson dig en fantastisk sikt runtomkring vilket gör parkering och manövrering till en barnlek. Den kostar dessutom mindre än 10 000 dollar och är en av de mest pålitliga bilarna i sin klass.

Den kanske inte är en genom och genom offroadare, men Tucson klarar av att ta sig igenom terräng som de flesta bilar nuförtiden helt enkelt inte klarar av. Med sina 176 hk, AWD och smidiga automatlåda är Tucson en av de mest populära begagnade SUV:erna till salu.

  Kan hybridbilar köras enbart på el?

2014 Mazda CX-5

Mazda CX-5 är en relativt ny crossover som genast blev populär tack vare sitt snygga utseende och en mer engagerande körupplevelse jämfört med de flesta liknande bilar där ute. Med ett utgångspris på runt 10 000 dollar är CX-5 säker, bekväm, billig i drift och pålitlig.

Den erbjuder också massor av utrymme för dig, dina vänner och alla dina saker vilket gör den till en perfekt bil att köra långa sträckor i. Du bör satsa på en 2,5L 4-cylindrig modell med automatisk växellåda eftersom dessa ger cirka 184 hk vilket är mer än tillräckligt, särskilt om du satsar på en AWD-modell.

2013-2015 Subaru Outback

Den mest kapabla bilen på den här listan är utan tvekan Subaru Outback, och att skaffa en 2013-2015 Outback kommer att kosta dig mindre än 8 000 dollar. Tänk dock inte att det priset inte kommer att ge dig mycket, för Outback erbjuder det bästa AWD-systemet i klassen och en riktigt skottsäker upplevelse.

Med 173 hästkrafter under höger fot kan du åka vart som helst med Outback eftersom det verkligen är en äventyrlig bil för dem som gillar att spendera tid utomhus.

FAQ-avsnitt

Varför betalar unga förare mer för försäkringar?

På grund av en allmän brist på erfarenhet bakom ratten orsakar yngre förare oftare olyckor. Det är därför unga förare betalar högre försäkringspremier eftersom de tillhör en högre riskkategori jämfört med de mest erfarna (äldre) förarna där ute.

  Hur bestämmer jag mig för vilken bil jag ska köpa?

Om du kombinerar detta med en dyr och kraftfull bil får du ett recept för höga försäkringspremier, vilket inte är något som de flesta unga förare har råd med. Detta sammanfattar perfekt varför unga förare inte bör satsa på något dyrt och kraftfullt, även om de har råd med det.

Är elbilar bra för unga förare?

Det är de, men det kommer alltid att vara bättre för en yngre förare att lära sig om bilar med förbränningsmotor innan han eller hon byter till en elbil. Tanken bakom detta är att du ska bekanta dig med hur de flesta bilar där ute fungerar, vilket kommer att hjälpa dig att bättre förstå trafikflödet och varför vissa saker är som de är.

Elbilar är mycket lättare att leva med och köra, men så länge som de flesta bilar där ute är utrustade med en förbränningsmotor är det bättre att börja med dem.

Vilka är de mest populära bilarna för unga förare?

De tre mest populära bilarna för unga förare är Honda Civic, Honda Accord och Ford Mustang. Mustang kommer dock att kosta dig mycket mer pengar att leva med, vilket är anledningen till att det inte är det bästa alternativet att välja en Mustang som din första bil.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts