Bästa året för Porsche Cayman

Är Porsche 718 Cayman en bra bil?

Porsche Cayman är en tvåsitsig sportbil på instegsnivå som tillverkas av Porsche för dem som vill njuta av en dynamisk körupplevelse utan att behöva lida av lyx och stil. Cayman har funnits länge vilket innebär att det finns många olika Cayman-modellår att välja mellan.

Det bästa Porsche Cayman-modellåret är sannolikt 2017 års 981-modell eftersom den erbjuder de bästa motorerna och är en perfekt blandning av prestanda, värde, lyx och dynamik. De senaste 718-modellerna från 2022 är objektivt sett de bästa Cayman-modellåren eftersom de är de mest avancerade och lyxigaste Cayman-modellerna hittills.

Om du vill spara lite pengar och samtidigt njuta av det mesta som dessa två nyare 718 Cayman-modeller kan erbjuda bör du också överväga att köpa 2006 års Cayman. Den här Caymangenerationen utgör förmodligen den bästa Caymanmodellen före 981-generationen eftersom dessa är väl prissatta, spännande och riktigt snygga.

Oavsett vilken Cayman-modell du väljer måste du se till att du går på en inspektion före köpet eftersom dessa bilar ofta är försummade. Caymans är inte den typ av bilar som folk tenderar att köra varje dag, vilket innebär att många av dessa, särskilt äldre modeller, är ganska försummade.

2017 Porsche 981 Cayman

Porsche Cayman 2017 är troligen den bästa Cayman-modellen att satsa på av flera skäl. Börja med tillförlitlighet, 2017 års modell är det sista modellåret av 918-generationen vilket innebär att det är den mest avancerade som finns. 2017 års Cayman är inte en bil som är fastlåst av återkallelser och olika problem som plågat tidigare 981-modeller.

  Vilken är bättre Porsche Boxster eller Cayman?

Kundnöjdhetsindexet för 2017 Cayman är också riktigt högt eftersom de flesta ägare anser att ägarupplevelsen är övervägande positiv. Värde är också något som 2017 981 gör riktigt bra eftersom bilen nu är 5-6 år gammal. Det innebär att den har tappat ganska mycket i värde under åren och är nu ganska stabil värdemässigt.

Anledningen till att vi placerar 981 före 718-generationen beror på motorerna eftersom 718-generationen reserverade 6-cylindriga motorer endast för de högre modellerna som kostade mycket mer pengar. Därför kan 981 fås med en 6-cylindrig motor för ett relativt lågt pris.

2022 Porsche 718 Cayman

Porsche 718 Cayman 2022 är den senaste och bästa Cayman-modellen eftersom det är den mest avancerade och mest åtråvärda Cayman du kan köpa. Den kostar visserligen mest av alla Cayman-modeller, men kvaliteten har ett högt pris. Dessutom omfattas 2022 Cayman av en garanti vilket innebär att du inte behöver oroa dig för reparationer.

Kundtillfredsställelse är också något som 2022:an gör riktigt bra ifrån sig då de flesta som köpt den uppger att bilen är en ren glädje att köra och äga. Högre GTS-, GT4- och GT4RS-modellerna är några av de bästa Porsche-bilarna i allmänhet, men dessa kostar lika mycket som vissa Porsche 911-modeller.

Tillförlitligheten verkar också vara riktigt bra med 2022 Cayman eftersom bilen är mer tillförlitlig än 718-modellerna som kom före den. Porsche har en hel del problem med 718 på grund av många återkallelser, men dessa löstes innan 2022-modellen kom ut.

  Är Porsche 718 Boxster S en bra bil?

2006 Porsche Cayman

Om du vill ha en Porsche Cayman på en budget är 2006 års Cayman den modell du ska satsa på. Vissa säger att 2006 års Porsche Cayman är perfekt balanserad och var den absoluta toppen för Porsche Cayman. Tillförlitlighet är också en viktig faktor att ta hänsyn till när man köper en bil och tack och lov verkar 2006 års Porsche Cayman vara en riktigt pålitlig bil.

Kundnöjdhet är något lika viktigt som tillförlitlighet när det gäller att köpa en begagnad bilmodell och 2006 års Cayman verkar vara en riktigt positivt ansedd bil. Huvudskälet till att 2006 års modell är så bra är dock att den ger dig det allra bästa värdet för pengarna.

Du kan köpa en 2006 års Cayman för bara en bråkdel av vad du vanligtvis skulle betala för till och med en 981, för att inte tala om en 718. Det är värt att nämna att 2006 års Cayman nu är en riktigt gammal bil, vilket innebär att det inte är lika lätt att hitta en i perfekt skick med alla servicehistorikuppgifter som i fallet med 981 eller 718.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Porsche Cayman?

Om du är intresserad av kompakta tvåsitsiga sportbilar med premiummärke är Porsche Cayman en utmärkt bil att köpa. Cayman brukar jämföras med Audi TT, BMW 2-serien och Mercedes SLC. Cayman är dock den mest dynamiska bilen av alla och den som behåller sitt värde bäst.

  Vilken är den minsta Porsche SUV:n?

Som sådan är Porsche Cayman definitivt en bil du bör överväga att köpa om du gillar den här typen av bilar. Å andra sidan måste du vara medveten om att Cayman är en ganska kompakt bil och de längsta förarna där ute kan kämpa lite för att hitta tillräckligt med utrymme inuti Cayman.

Vilken är den bästa Porsche Cayman-modellen du kan köpa?

Den bästa Porsche Cayman-modellen är sannolikt Porsche GT4 eftersom den balanserar prestanda, värde och spänning bäst. GT4 RS är den bästa Cayman-modellen som konkurrerar med till och med 911 GT3, vilket inte är något vanligt för Porsche Cayman-modeller på instegsnivå.

Cayman GTS är också en av de bästa Porsche Cayman-modellerna, särskilt 718-generationen som får en härlig 4,0 liter sugmotor med platt sexcylindrig motor med naturlig insugning.

Vad är skillnaden mellan Porsche Cayman och Boxster?

Porsche Cayman är en hardtop-version av Porsche Boxster vilket innebär att dessa två delar de flesta delar med varandra. Cayman är också lite styvare eftersom den har ett hårt tak, vilket gör bilen lite smidigare i kurvorna. Dessutom är Cayman en något lättare bil vilket också hjälper i kurvorna.

Boxster brukar kosta cirka 2 000 dollar mer än Cayman och Cayman får vissa specialmodeller som GT4RS och GT4 som man inte kan få med Boxster.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts