Bästa året för Porsche Cayenne

Porsche Cayenne är en mellanstor lyxig familje-SUV som introducerades för 20 år sedan. Det betyder att det finns många Cayenne-modellår där ute just nu, och man kan lugnt säga att de inte är gjorda lika. Vissa av dem verkar vara av bättre värde än andra, vissa är mer pålitliga än andra och vissa är helt enkelt inte vettiga alls.

Till att börja med är det bästa Porsche Cayenne-modellåret 2017-modellen eftersom den balanserar båda dessa faktorer riktigt bra. Det övergripande kundnöjdhetsindexet för 2017 års modell är riktigt positivt. 2022-modellen är troligen den mest eftertraktade modellen av dem alla samtidigt som den är riktigt pålitlig, avancerad och med enormt positiv feedback.

Slutligen kommer vi till 2014 års Porsche Cayenne-modell som nu är lite av ett fynd på andrahandsmarknaden. Den andra generationen av Porsche Cayenne är verkligen lik den som kom efter den. Detta innebär att oinvigda åskådare inte kommer att kunna se skillnad på de två.

Hur som helst är en Porsche Cayenne ingen billig bil på något sätt eftersom den kräver att du sliter ganska mycket pengar på underhållskostnader. Det är dock en del av det hela, eftersom det inte går att äga en Porsche utan att ha betydande underhållskostnader.

1# 2017 Porsche Cayenne

Porsche Cayenne 2017 verkar vara den som de flesta är intresserade av att köpa eftersom den utstrålar lite av en privilegierad status bland Cayenne-modellåren. Många tillförlitlighetstabeller anger att 2017 års Cayenne är mycket mer tillförlitlig än alla Cayenne-modeller som kom före den, vilket i slutändan leder till en slutsats att 2017 års Cayenne kan vara en bra begagnad bil.

  Bästa året för Audi A7

Det övergripande kundnöjdhetsindexet för 2017 Cayenne är också ganska positivt eftersom det återspeglar alla positiva faktorer. Värdemässigt har 2017 års Cayenne faktiskt tappat ganska mycket i värde vilket gör bilen riktigt åtråvärd. 5 år gamla lyxbilar förlorar vanligtvis omkring 50 % av sitt ursprungliga värde efter 5 år vilket innebär att en 2017 Cayenne nu borde vara bra värde.

Det gäller särskilt eftersom Porsche Cayenne-modeller inte åldras lika snabbt som vissa andra lyxiga SUV:er vilket innebär att du får en lyxig SUV som ser mer eller mindre identisk ut med den senaste.

2# 2022 Porsche Cayenne

Vi kan helt enkelt inte prata om de bästa Porsche Cayenne-modellåren utan att nämna 2022-modellen eftersom den är överlägsen alla föregående Cayenne-modeller i stort sett allt. Om du vill ha en sportig SUV i toppklass som inte offrar något, se till att överväga 2022 Cayenne, om du har råd med en sådan.

Priset är naturligtvis en stor faktor när man köper något, särskilt något som börjar vid 69 000 dollar. Men för den summan kan du verkligen inte köpa en mer åtråvärd SUV ändå. Porsche designar bilar på ett sätt som skiljer sig från alla andra tillverkare eftersom Porsche-bilar använder några av de mest högkvalitativa material som bilindustrin kan erbjuda.

Många anser att Porsche är den bästa biltillverkaren i världen, och 2022 års Cayenne är den bästa SUV:n från den bästa biltillverkaren i världen. Vi måste också nämna att den helt nya Cayenne-modellen sällan upplever problem, och om de gör det kommer din garanti sannolikt att täcka allt.

  Lincoln Town Car Tillförlitlighet

#3 2014 Porsche Cayenne

Om du vill ha en äkta Porsche-upplevelse, men inte är villig att spendera exorbitanta summor pengar, bör du verkligen kolla in 2014 års Porsche Cayenne. Denna lyxpråm har förlorat det mesta av sitt värde under de senaste åtta åren, vilket innebär att den nu kan fås för bara en bråkdel av sitt ursprungliga pris.

Som sådan är den andra generationen av Cayenne i allmänhet den mest värdeorienterade generationen av Cayenne. Det som är bra är att Porsche endast gör inkrementella förändringar i sin Cayenne-design vilket innebär att den andra generationen Cayenne ser riktigt likadan ut som även de allra senaste Cayenne-modellerna.

Det är också värt att nämna att 2014 års Cayenne också har positiva kundresponsresultat och att tillförlitligheten hos 2014 års modell också verkar vara riktigt bra. Om du vill få mest för pengarna finns det bokstavligen inget annat val än att överväga att köpa en välskött Porsche Cayenne av 2:a generationen med relativt låg körsträcka.

FAQ-avsnittet

Ska jag köpa en Porsche Cayenne?

Om du är intresserad av lyxiga SUV:er bör du rikta din uppmärksamhet mot Porsche Cayenne eftersom denna mellanstora lyxiga SUV är en av världens mest eftertraktade SUV:er i allmänhet. Att köpa en Porsche är en upplevelse som skiljer sig från att köpa några andra välkända tyska märken. Porsche är ett märke som konstruerar sina bilar som inget annat märke där ute.

  Lincoln Continental Tillförlitlighet

Det kan kosta lite mer att underhålla en Cayenne jämfört med bilar som VW Touareg till exempel, men kvalitet kommer med en premie. Alla lyxiga SUV:er av hög kvalitet är bilar med mycket underhåll, det hör till området.

Vilken Porsche Cayenne-modell är bäst?

Porsche erbjuder ett riktigt stort utbud av olika Cayenne-modeller, inklusive vanliga SUV-modeller och coupéliknande Cayenne-modeller. Motorvalen är enorma eftersom Cayenne finns med bensindrivna motorer, dieselmotorer och till och med hybridmotorer. Den bästa Cayenne att välja är troligen 3,0-litersdieseln eftersom den är mer än tillräcklig för allt du behöver med stor effektivitet.

Cayenne GTS är den perfekta balansen mellan en äkta sport-SUV och en lyx-SUV medan Cayenne Turbo E-Hybrid är den bästa Cayenne-modellen överlag eftersom den är otroligt snabb, effektiv och riktigt smidig.

Är Porsche Macan bättre än Porsche Cayenne?

Porsche Macan är en kompakt lyx-SUV som delar vissa delar med 718-serien. Macan är verkligen en riktigt häftig kompakt SUV, men Cayenne är helt enkelt på en annan nivå. Porsche Cayenne erbjuder mer utrymme, kraftfullare motorer, är mer åtråvärd, mer kapabel och mer ikonisk.

Macan är också en riktigt bra SUV, men den är uppenbarligen det lägre segmentet i Porsche-katalogen medan Cayenne är uppe bland de bästa lyxiga Porsche som man kan köpa för pengar.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts