Bästa året för Audi SQ5

Är Audi SQ5 en bra bil?

Audi SQ5 är en mellanstor lyxig familje-SUV för dem som tycker att den vanliga Q5 är lite för vanlig. SQ5 är den allra högsta nivån i Q5-sortimentet eftersom den erbjuder en mer prestationsinriktad lyxupplevelse i kombination med bättre utrustning och en snyggare kombination av interiör och exteriör.

Alla SQ5-modeller är dock inte lika bra eftersom vissa modeller verkar vara mycket mer pålitliga än andra. Om du kombinerar det med de övergripande resultaten för kundnöjdhet får du många skillnader mellan vissa årsmodeller. Du kan inte heller bortse från prispunkten eftersom det finns erbjudanden att göra med vissa modellår, medan andra bör undvikas i nuläget.

Som sådan kan 2017 års Audi SQ5 lika gärna vara den bästa av dem alla eftersom den balanserar värde, prestanda, tillförlitlighet och övergripande kundnöjdhetsresultat riktigt bra. Om du vill ha den andra generationen av SQ5 efter faceliftet bör du rikta din uppmärksamhet mot modellåret 2021, eftersom 2021 verkar vara den du ska ha.

Slutligen, om du är någon som jag som anser att 1:a generationens Q5 efter facelift är den snyggaste Q5-modellen hittills, bör du definitivt överväga att köpa 2016 års SQ5 eftersom den inte bara är den snyggaste utan också är mycket billigare än 2017 och 2021. Så mycket att den är något av ett fynd nuförtiden.

2017 Audi SQ5

Audi Q5-modellserien uppgraderades inför 2017 års modellår då Audi gjorde om Q5 helt och hållet. SQ5-modellåret 2017 är det billigaste sättet att komma in i den andra generationen av SQ5. Detta kommer dock inte med sin uppsättning av uppoffringar eftersom 2017 års SQ5 också verkar vara en riktigt pålitlig bil.

  Är Audi S7 en bra bil?

Visst, det finns en del problem att tala om, men så är fallet med i stort sett alla bilar som finns, särskilt de som är så välutrustade som SQ5. Dessa bilar får en enorm massa funktioner direkt från fabriken och alla dessa kan gå sönder med tiden. Det är bara något som kommer med territoriet, särskilt om du inte underhåller bilen så bra.

Värdet är där det ligger med 2017 års SQ5 eftersom den underskrider sina nyare syskon med en hel del pengar. Du får fortfarande Audis moderna upplevelse med nya MMI-funktioner som till exempel det härliga mätarsystemet Audi Virtual Cockpit.

2021 Audi SQ5

Om du vill ha det senaste och bästa från Audis Q5-utbud är 2021 SQ5 rätt väg att gå eftersom du får mest för pengarna av alla Audi Q5-modeller av andra generationen efter faceliftet. Enligt min åsikt såg den andra generationen av Q5 före facelift aldrig riktigt så bra ut, men Audi har lyckats lösa det med den nuvarande modellen.

För mig är 2021 års SQ5 den perfekta kulmen på det som gör SQ5 så speciell. Den ser fantastisk ut både på insidan och utsidan, den körs som en galning och den underskrider 2022 års modell med minst 10-15 procent. Tillförlitligheten är stark med alla SQ5-modeller av andra generationen efter faceliftet, vilket innebär att du inte ska oroa dig för det.

De flesta av dessa är fortfarande bilar med relativt låga miltal som fortfarande är under garanti vilket innebär att det inte bör vara något stort problem att köpa en begagnad. De flesta kunder är mer än nöjda med sina SQ5-modeller från 2021 eftersom de verkligen är fantastiska.

  Audi vs Range Rover pålitlighet - Vilken är bäst?

2016 Audi SQ5

Om du är en av dem som anser att den första generationens SQ5 efter faceliftet är den snyggaste SQ5-modellen hittills, blir du glad över att veta att 2016 års Audi SQ5 nu är ett av decenniets lyxiga prestanda-kompakt-SUV-fynd. SQ5 2016 har förlorat det mesta av sitt värde med tiden, men den har behållit allt som gjorde den speciell från början.

Till att börja med är 2016 års SQ5 hyfsat pålitlig eftersom det är det allra sista modellåret för den första generationen av Q5. För det andra ger de flesta kundnöjdhetsundersökningar 2016 års SQ5 ett riktigt högt betyg, vilket innebär att de flesta som äger/ägde SQ5 är/var mer än nöjda med den.

Slutligen är anledningen till att 2016 SQ5 är en så bra affär just nu priset. Du kan få en 2016 SQ5 till ett riktigt lättillgängligt pris som egentligen inte skiljer sig så mycket från den vanliga Q5. Det betyder att du kan få en Audi mid-size luxury performance SUV i toppklass för mycket mindre pengar än en vanlig dieseldriven 2017 Audi Q5.

FAQ-avdelning

Ska jag köpa Audi SQ5?

Audi SQ5 är en av de bilar som är otroligt lätt att rekommendera eftersom det är en så väl avvägd bil. SQ5 är en rymlig bil som erbjuder all modern teknik och säkerhetsfunktioner utan att lida när det gäller åtråvärdighet eller prestanda. SQ5 är en fantastisk stadsbil, en fantastisk motorvägskryssare och till och med en fantastisk prestanda-SUV.

  Är Audi A3 en bra bil?

Det finns verkligen ingenting som SQ5 inte kan göra som gör den till en perfekt allt-i-ett-typ av bil. Om du inte gillar SUV:er och inte bryr dig om prestanda är du kanske inte lika intresserad av SQ5 som de flesta andra.

Vilken Audi SQ5-modell är bäst?

Audi SQ5 finns faktiskt i två olika varianter. Du kan få antingen en dieseldriven SQ5 eller en bensindriven SQ5 beroende på var du bor eftersom vissa marknader får båda medan andra får en. Om du har möjlighet att välja mellan dessa två ska du välja dieseln om du mestadels kör motorvägsmiljöer eftersom det kommer att spara mycket pengar i bränsleförbrukning.

Om du däremot vill ha en mer spännande prestandaupplevelse kan en bensinmotor helt enkelt inte konkurreras ut av en dieselmotor.

Är Audi SQ5 bättre än Audi Q5?

Audi SQ5 är i princip en vanlig Audi Q5 med massor av funktioner som lagts till ovanpå. Motorn är det främsta partytrick som SQ5 har jämfört med Q5, vilket innebär att om du älskar kraftfulla motorer är SQ5 det självklara valet. Det är säkert att säga att SQ5 objektivt sett är den bättre bilen än Q5, men vissa kanske föredrar Q5 framför SQ5 eftersom de inte bryr sig om prestanda, utseende eller önskvärdhet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts