Bästa året för Audi Q7

Audi Q7

Audi Q7 är en Audi familje-SUV med tre rader som är utformad för dem som vill ha maximalt utrymme i en bil med fyra ringar i fronten. Q7 har funnits sedan 2006 och man kan lugnt säga att det är en av de bästa Audi SUV:erna man kan köpa för pengar. Innan Q8 kom ut var Q7 också det enda flaggskeppet för Audi SUV:er.

Alla Audi Q7-generationer är dock inte lika och det finns vissa modeller som faktiskt är bättre än andra. Till att börja med är det bästa Q7-modellåret sannolikt 2017-modellen eftersom den erbjuder den största uppgraderingen i Q7:s historia vilket innebär att den erbjuder det bästa värdet av alla Q7-modeller som någonsin kommit ut.

Det näst bästa modellåret av Audi Q7 är den nyaste 2022-modellen eftersom den är den mest pålitliga och mest avancerade Audi Q7 hittills. Den är kanske inte den billigaste, men den har ett ganska bra pris jämfört med liknande SUV:er från Mercedes och BMW. Slutligen är det tredje bästa modellåret för Q7 den 2014 faceliftade 1:a generationen av Q7 som verkar vara den bästa 1:a generationen av Q7.

Oavsett vilken Q7 du väljer måste du komma ihåg att alla dessa behöver ett lägligt och grundligt underhåll. Dessa bilar är dyra, packade med massor av teknik och bör kunna hålla dig en riktigt lång tid.

2017 Audi Q7

Audi Q7 2017 är den allra första riktiga andra generationens Q7-modell, vilket innebär att den erbjuder det största hoppet mellan två modellår i Q7:s historia. 2017 års Q7 erbjuder en mycket förbättrad motorpalett vilket innebär att 2017 års Q7-modeller erbjuder effektivare och kraftfullare 6-cylindriga och 8-cylindriga motorer.

  Audi vs Jeep tillförlitlighet - vilken är bäst

Designen har också fått en enorm uppgradering, särskilt på insidan där 2017 års Q7 är 100 % annorlunda än den föregående modellen. Den invändiga byggkvaliteten är också bättre, och det gäller även de tillgängliga funktionerna. Fjädringssystemet är kraftigt förbättrat och det är även styrsystemet. Den 8-stegs automatiska växellådan är smidigare, snabbare och mer tillförlitlig.

Anledningen till att 2017 års Q7 kan vara den bästa Q7 att köpa är att den balanserar värde och substans bättre än alla andra Q7-modeller. Du får mest för pengarna eftersom du får en Q7-modell som ser nästan identisk ut med den senaste men utan att betala 2022 Q7-priser.

2022 Audi Q7

Om pengar inte är något problem finns det ingen anledning att fjäska för att säga att 2022 Q7 inte är den bästa Q7:an genom tiderna, för det är den verkligen. 2022-modellen är en uppdateringsmodell i mitten av cykeln, men Audi har ändrat 2022-modellen så mycket att den känns som en helt ny modell. Den yttre designen är lite boxigare, renare och vågar jag säga det, mycket bättre än 2017 års modell.

Interiören har också fått en enorm uppgradering eftersom 2022 års Q7 använder Audis nyaste interiördesignspråk som gynnar minimalism och teknik. Den övergripande lyxkänslan i 2022 års Q7 är långt över alla äldre Q7. Utrymmet är mer eller mindre detsamma, men det finns vissa fördelar med den boxformade designen eftersom 2022:an får något mer huvudutrymme.

  Vanliga problem med Audi A4

Motorerna på 2022-modellen är också de mest raffinerade, och detsamma gäller för växellådan. 2017 års Q7 var inte perfekt när det gäller tillförlitlighet, men Audi lyckades stryka många problem med 2022 års modell vilket innebär att tillförlitligheten också är mycket bättre.

2014 Audi Q7

Om du är ett fan av den första generationen av Audi Q7 kommer du förmodligen att älska 2014 års Q7 eftersom den får det bästa av båda världarna. 2014 års Q7 är en uppdateringsmodell i mitten av cykeln som utnyttjar ett mycket förbättrat LED-belysningssystem som gör att Q7 ser ut och känns mycket lyxigare. Interiören har också omstoppats vilket också gör att Q7 ser ut och känns mer lyxig.

Många anser att Audis interiörer i början och slutet av 2010-talet är några av de mest högkvalitativa interiörerna i hela bilindustrin och det är svårt att bestrida det. Motorpaletten för 2014 är mer lik den andra generationen av Q7 än den är den före faceliftmodellen, åtminstone när det gäller de vanliga 6-cylindriga modellerna.

Tillförlitlighetsmässigt är 2014 års modell också bättre än de modeller som kom före den. Värdet är också en stor anledning till att man bör överväga 2014 års Q7 eftersom den kostar betydligt mindre än 2022 års och även 2017 års modell.

FAQ-avsnitt

Ska jag köpa en Audi Q7?

Audi Q7 är en riktigt populär SUV och många människor längtar efter den. Det är inte den billigaste SUV:n du kan köpa, men det beror på att den erbjuder mycket mer av allt jämfört med vanliga SUV:er. En premium executive SUV med tre rader är något du köper när du inte vill byta ut din bil på länge, och Q7 är perfekt av den anledningen.

  Vanliga problem med Audi S5

Det finns egentligen ingenting som Q7 inte kan göra eftersom den är lyxig, bekväm, fylld av teknik, rymlig, säker och rimligt ekonomisk. Audi SQ7 är otroligt snabb med tanke på sin storlek. Terrängkörning är inget som Q7-ägare gör, men det är egentligen ingen överraskning eftersom köpare av premium executive SUV inte bryr sig om terrängkörning.

Hur snabb är Audi SQ7?

Vi har redan nämnt att Q7 är en stor SUV med tre rader vilket innebär att den egentligen inte borde vara snabb. Men 2022 SQ7 kan göra 0-60mph på bara 3,8 sekunder vilket är löjligt för en bil av den storleken. Topphastigheten är begränsad till 155mph och kvarts-milstiden är 12,5 sekunder vilket är absolut snabbt för en stor SUV.

Varför kan Audi Q7 inte köra i terräng?

Det är inte sant att Audi Q7 inte kan åka offroad, för det kan den. Men att ta en SUV för 60 000 dollar i terräng är som att bära en fin kostym till en fotbollsmatch. Även om du skulle kunna spela fotboll i en fin kostym kommer du inte att göra det eftersom kostymen inte är byggd för en fotbollsmatch.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts