Är Volvo eller BMW säkrare?

Både Volvo och BMW har lyxbilar som är utrustade med många högteknologiska och lyxiga funktioner. Volvo är ett svenskt märke medan BMW är ett tyskt märke. Men vilket märke tillverkar de säkraste bilarna?

När det gäller säkerhet tillverkar Volvo de säkraste bilarna på marknaden. Till skillnad från BMW som saknar konsekvens när det gäller säkerhet har Volvo tillverkat säkra bilar i många år. Dessutom klarar de flesta bilar från Volvo vanligtvis alla fem områden för krocksäkerhet, vilket inte är samma sak med de flesta BMW.

Dessutom har Volvo fått ”Top Safety Awards” från Insurance Institute for Highway Safety (IIHS) Top Safety Pick Awards för modellerna XC90 och S90. Detta är ett bra exempel på hur säkra Volvobilar är eftersom utmärkelsen gick till två Volvomodeller.

BMW är dock inte långt ifrån eftersom de också har fått Top Safety Picks Awards från IIHS som gick till BMW 3-serien och 5-serien. Sammantaget rankas de flesta Volvos högre än de flesta BMW:s när det gäller säkerhetsbetyg.

Vilka funktioner gör Volvos säkra?

Volvo har alltid betonat att skapa säkra bilar. Även om de har ett litet utbud av bilmärken och modeller jämfört med BMW och andra lyxmärken som Audi och Mercedes, är de flesta av deras bilar supersäkra. XC40, S60, S90 och XC90 fick Top Safety Picks av IIHS, vilket är goda nyheter.

Icke desto mindre kan Volvo skryta med en massa säkerhetsfunktioner som gör den till den säkraste bilen på marknaden. Det här bandet har Safe City System som använder kameror och sensorer för att hjälpa sina bilar att undvika kollisioner. Bilens styrning arbetar också hand i hand med kamerorna och sensorerna för att minska potentiella problem.

  Ska jag köpa en 10 år gammal Volvo?

Dessutom har Volvo en mängd olika toppsäkerhetsfunktioner som är standard på de flesta av deras modeller. Dessa inkluderar övervakning av sömnighet hos föraren, igenkänning av trafikskyltar, en head-up display, automatiska helljusstrålkastare, adaptiv farthållare och mycket mer.

Vissa säkerhetsfunktioner som det halvautonoma körsystemet Pilot Assist är dock endast standard på Volvo V90- och XC90-modellerna. Trots detta är en av de viktigaste säkerhetsfunktionerna som finns på Volvos fordon systemet Road Run-Off Mitigation. Den här funktionen hjälper dig att styra tillbaka till en säkrare väg om din bil lämnar sin körbana.

Vilka funktioner gör BMW säker?

Trots att Volvo har skapat säkra bilar under lång tid har BMW också förbättrat sina säkerhetsfunktioner och sin teknik genom åren. I dag kan BMW stoltsera med några av de säkraste bilarna på marknaden eftersom de flesta av deras bilar också har fått Top Safety Pick Award från IIHS.

Några av de bästa säkerhetsfunktionerna som BMW erbjuder är filbytesassistans, adaptiv farthållare, styr- och körfältsassistans, aktiv körfältscentrering, sidokollisionsundvikande och körfältsassistans. Dessutom har BMW en varning för kollisioner framåt som kan upptäcka cyklister och fotgängare.

Precis som Mercedes, Tesla och Audi har BMW också skapat halvautonom teknik som kan köra dig i vissa situationer. Den är alltså ännu inte helt autonom. Till skillnad från de flesta bilar har BMW en funktion som kan upptäcka vägskyltar och göra det möjligt för din bil att parkera sig själv.

  Vilken fyrhjulsdrift är bäst - BMW eller Mercedes-Benz?

Observera att de flesta av ovanstående funktioner är standard på de flesta BMW-modeller. Vissa avancerade säkerhetsfunktioner som aktiva körassistenter är dock endast standard på BMW 8-serie och X5.

Varför anses Volvo vara den säkraste lyxbilen på marknaden?

Volvo har alltid strävat efter att göra de säkraste bilarna på marknaden. Oavsett detta finns det flera anledningar till varför Volvo anses vara de säkraste bilarna. Här är några av anledningarna:

  • Volvo har alltid varit ledande när det gäller att utveckla innovativa säkerhetsfunktioner.
  • Volvo har alltid bevisat sig själv i säkerhetsbetyg
  • Företaget har extremt ambitiösa långsiktiga mål som gör att de hela tiden kommer med ny och bättre teknik.
  • Företaget fokuserar på att förebygga olyckor genom att skapa toppsäkerhetsfunktioner och hantering.
  • Volvo bryr sig inte bara om förarens och passagerarnas säkerhet utan även om alla människor på vägen.

FAQ

Vilken bil är snabbare mellan Volvo och BMW?

BMW är betydligt snabbare än Volvo. BMW har mer kraft än Volvo. Dessutom accelererar de snabbare och har en bättre toppfart. Dessutom är den övergripande körkvaliteten hos en BMW mycket bättre än hos en Volvo.

Är Volvo billigare att underhålla än BMW?

Ja, Volvo är billigare att underhålla än BMW. Volvos hamnar inte bara högst upp på de flesta tillförlitlighetslistor jämfört med BMW:s, utan deras bilar upplever också färre problem. Dessutom är Volvos reservdelar mycket billigare jämfört med BMW-reservdelar.

Är Volvos bra vid krockar?

En av de saker som gör Volvos till de säkraste bilarna på marknaden är deras utmärkta krocksäkerhet. Eftersom de flesta Volvos är utrustade med funktioner som teknik för skydd mot avkörning på vägbanan, skyddssystem vid vältning, automatisk bromsning vid låg hastighet och teknik för döda vinklar är bilen mycket bra vid krockar.

  Hur pålitliga är Volvo SUV:er?

Är Volvo ett lyxmärke?

Ja, Volvo är ett lyxmärke och i samma klass som BMW, Mercedes-Benz, Porsche, Audi och Jaguar. Volvo erbjuder dock inte bara ett begränsat antal bilmärken och modeller, vilket gör det mindre populärt än de andra lyxmärkena på den här listan.

Vilken bil är bäst mellan Volvo XC90 och BMW X5?

Det beror på vad du letar efter. Om du vill ha en säker och pålitlig bil är Volvo XC90 den bättre bilen. Men om du vill ha enastående prestanda, hastighet och bättre hantering är BMW X5 bilen för dig.

Om du dessutom vill ha en rymlig bil är BMW X5 rymligare än Volvo XC90. Det gäller bland annat kupéutrymmet och bagageutrymmet. Passagerarna kommer alltså att sitta bekvämt i BMW X5 än i Volvo XC90. Sammantaget har BMW X5 ett litet övertag över Volvo XC90, även om den är något dyrare.

Slutsats

På det hela taget är Volvo säkrare än BMW. Ja, BMW kan vara en mycket säker bil jämfört med de flesta vanliga bilar som Ford eller Toyota, men den är inte säkrare än Volvo. Volvo har några av de bästa säkerhetsfunktionerna på marknaden och de kommer kontinuerligt med avancerade säkerhetsfunktioner.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts