Är Suzuki Swift Sport en bra bil?

Suzuki Swift Sport

Suzuki Swift Sport är en elegant kombi med en rymlig kupé och en kraftfull motor. Den är också ekonomisk och rolig att köra. Men är Suzuki Swift Sport en bra bil?

Det beror på vad du letar efter. Om du är ute efter en snygg, rymlig, pålitlig och ekonomisk sportbil är Swift Sports ett bra alternativ för dig. Men om du letar efter en lyxig, kraftfull och avancerad sportbil är detta inte bilen för dig.

Suzuki Swifts historia

Suzuki Swift såldes på många marknader sedan 1983 som en rebadged Suzuki Cultus. Men 2004 blev den en egen modell, och Suzuki Swift Sports föddes också. I september 2005 introducerade Suzuki Sport-versionen av den nya Swift i Japan, och i september 2006 lanserades modellen på de flesta europeiska marknader.

I juli 2008 introducerade Suzuki Tyskland en begränsad upplaga av Swift Sport som kallades N’Style Rally för att hylla Suzukis Group N Junior World Rally Championship-bil och endast var begränsad till 500 enheter. Den senaste Suzuki Swift Sport introducerades på 2017 års Frankfurt Motor Show.

2017 års Suzuki Swift Sport-modell har en 1,4-liters turboladdad K14C Boosterjet-motor som delas med Vitara S. Motorn levererar upp till 138 hk och 170 lb-ft vridmoment.

Det är också viktigt att notera att Suzuki introducerade en begränsad upplaga av Swift Sport endast för den nederländska marknaden. Denna utgåva var känd som Swift Sport Katana och den lanserades 2019. År 2020 lanserade Suzuki dessutom Swift Sport med Suzukis SHVS 48-volts mildhybridteknik för den europeiska marknaden.

Allt om Suzuki Swift Sport problem och svagheter.

Funktioner i Suzuki Swift Sport

Utseende

När det gäller utseendet ser den senaste Suzuki Swift Sport elegant och tilltalande ut. Några av de exceptionella exteriördetaljerna inkluderar 16-tums eller 17-tums lättmetallfälgar, ett stort gapande galler, två stora utblås och några kolfiberimitationer.

  Är Suzuki Baleno en bra bil?

Medan interiören kan se bra ut, kännetecknas den också av lågkvalitativ repig plast som förstör snabbare. Den levereras också med en 7-tums pekskärm som standard och Sat Nav som standard. Sammantaget ger denna bil bra valuta för pengarna jämfört med sina rivaler.

Prestanda

Suzuki Swift Sport har flera motoralternativ som avgör hur bilen presterar. Suzuki erbjuder bensin-, diesel- och hybridmotorer. Turbomotorn på 1,4 liter levererar upp till 138,1 hk och ett vridmoment på 169,6 lb-ft. Den kan också accelerera från 0 till 100 km/h på bara 9,1 sekunder med en topphastighet på upp till 130 km/h.

Komfort och lastutrymme

Även om Suzuki Swift Sport är en kompakt och liten stadsbil, är den ganska bekväm och rymmer upp till fem personer. Höga människor kanske inte är så bekväma, eftersom sätena är något trånga.

Trots ett stort bagageutrymme på upp till 265 liter, är detta utrymme fortfarande litet eftersom vissa av dess rivaler som VW Polo GTI med 303 liter och Hyundai i20 med 352 liter erbjuder mer utrymme. Trots detta kan lastutrymmet ökas genom att fälla baksätet.

Säkerhet

Suzuki Swift Sport kanske inte är enastående när det gäller interiörmaterial och kupéutrymme, men den kompenserar för det med fantastiska säkerhetsfunktioner. Några av de standardsäkerhetsfunktioner som har inkluderats i denna åktur är gardinkrockkuddar, trafikskyltigenkänning, farthållare, filhållande styrning, en bakre korsningstrafikvarning, en hastighetsbegränsare och en däcktrycksmätare.

  Är Suzuki Celerio en bra bil?

Bränsleeffektivitet

Även om Suzuki Swift Sport kanske inte är lika kraftfull som de flesta av sina konkurrenter, sparar den en hel del när det gäller bränsleförbrukning. Den mest bränsleeffektiva versionen av Suzuki Swift Sport är den med mildhybridsystem och 1,4-liters turbobensinmotor. Suzuki har uppgett att denna enhet använder cirka 50,4 mpg, vilket är exceptionellt.

Pris

Suzuki Swift Sport är något dyrare än de traditionella Suzuki Swift-modellerna men något billigare än de flesta av sina rivaler. Denna bil kommer med ett startpris på cirka 28 480 dollar, medan dess rivaler som Abarth 500 går på cirka 39 750 dollar.

FAQ

Är det värt att köpa Suzuki Swift Sport?

Ja, Suzuki Swift Sport är värt att köpa. Detta beror på att den är kompakt, praktisk, snygg, pålitlig och ekonomisk. Dessutom levererar den en sportig engagerande körning som gör den här bilen rolig att köra. Dessutom är den billig att underhålla och håller sitt värde väl. Å andra sidan är Suzuki Swift Sport inte idealisk för personer som vill ha en lyxig och högpresterande sportbil.

Vilka är de vanligaste problemen med Suzuki Swift Sport?

Suzuki Swift Sport kan vara en elegant och välpresterande bil, men den kommer också med flera problem som intresserade köpare bör vara medvetna om. Några av de vanligaste problemen med denna bil är fel på EGR-ventilen, effektförlust, slirande koppling och fel på styrkedjan. Det upplever också överdriven oljeförbrukning, instrumentpanel skallra, och elektriska fönsterfel.

Är Suzuki Swift Sport en bra daglig förare?

Ja, Suzuki Swift Sport är en utmärkt daglig förare. Trots att det är en sportbil är detta fordon billigt att underhålla och förbrukar inte mycket bränsle. Dessutom är den billig att underhålla eftersom den inte registrerar många problem. Och med sin kompakta och praktiska design är Suzuki Swift Sport en bra bil för daglig körning.

  Suzuki Splash Problem med automatisk växellåda

Vad är den höga körsträckan för Suzuki Swift Sport?

Som de flesta Suzuki Swift-modeller håller Suzuki Swift Sport mycket bra. Så om du vill köpa en begagnad Suzuki Swift Sports-bil bör du överväga en med mindre än 150 000 mil. Detta beror på att de flesta Swift Sport-modeller utvecklar allvarliga problem efter att de har kört mer än 150 000 mil.

Vilka bilar är som Suzuki Swift Sport?

Suzuki Swift Sport kan vara en fin bil, men den har flera rivaler på marknaden. Så om du letar efter en bil som liknar eller jämför mycket med Swift Sport finns det flera alternativ på marknaden. Några av dem är Abarth 500, Ford Fiesta ST, Mini Cooper S, VW Polo GTI, Audi 1, Seat Ibiza och Renault Sport Twingo.

Sammanfattning

Suzuki Swift Sport är en snygg och elegant sportbil. Den är också rolig att köra, engagerande, praktisk och pålitlig. Till skillnad från de flesta av sina rivaler är denna bil ekonomisk och håller sitt värde väl. Men den har också flera problem som ägarna bör känna till för att säkerställa att den håller längre.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts