Är Suzuki Celerio en bra bil?

Suzuki Celerio

Suzuki Celerio är en subkompakt kombi-stadsbil med många fascinerande funktioner. Som de flesta stadsbilar är den lätt att manövrera i trafiken och att parkera på allmänna parkeringsplatser. Men är Suzuki Celerio en bra bil?

Ja, Suzuki Celerio är en bra bil om du letar efter en prisvärd, lättskött, pålitlig och praktisk kombi-stadsbil. Å andra sidan är det inte en lämplig bil för en person som söker en högpresterande, rymlig, säker och lyxig stadsbil.

Läs om de problem som Suzuki Celerio har.

Suzuki Celerios historia

Suzuki Celerio tillverkas av den japanska biltillverkaren Suzuki. Denna bil har varit i produktion sedan 2008 till dags dato. Det var ursprungligen en rebadged Alto eller A-Star stadsbil för flera marknader. Men 2014 blev Celerio den globala namnskylten och en fristående modell, och ersatte därmed A-Star.

Suzuki Celerio är också känd som Suzuki Cultus i Pakistan och Toyota Vitz i Sydafrika. Det är också viktigt att notera att Celerio ersatte Suzuki Estilo från Indien och Suzuki Cultus från Pakistan. Utöver detta monteras denna bil i olika länder, inklusive Manesar i Indien, Rayong i Thailand och Karachi i Pakistan.

Funktioner i Suzuki Celerio

Utseende

Suzuki har gjort ett bra jobb med att förbättra det yttre utseendet på Celerio. Ändå ser de flesta av sina tävlingar mer spektakulära ut. Interiören är också något trubbig, men modern. Några av de funktioner som denna modell kan skryta med är tygklädsel, en digital vägmätare, ett höjdjusterbart förarsäte, justerbara strålkastare, dimljus fram, lättmetallfälgar och mycket mer.

Suzuki Celerio har en hjulbas på 95,9 tum, en längd på 145,5 tum, en bredd på 65,2 tum och en höjd på 61,2 tum. Den tredje generationens Suzuki Celerio är baserad på Suzuki HEARTECT Platform.

  Är Suzuki Splash en bra bil?

Prestanda

När det gäller prestanda är Suzuki Celerio inte byggd för att erbjuda den bästa körupplevelsen. Ändå är det fortfarande roligt att köra den här bilen. Många har dock klagat på dess dåliga väghållning och instabilitet på vägen. Bortsett från det är detta en trevlig bil och det kommer inte att kosta mycket att hålla den på vägen.

Dessutom har användaren tre trimalternativ att välja mellan, inklusive Celerio 1.0 GA MT, Celerio 1.0 GL MT och Celerio 1.0 GL AMT. Observera att dessa modeller skiljer sig åt i prestanda och utgångspris. Celerio 1.0 GL AMT är den modell som har bäst prestanda, men den är också den dyraste.

Komfort och lastutrymme

Även om Suzuki Celerio är en kompakt kombi är den ändå rymlig och mycket praktisk. Denna stadsbil kan transportera upp till fem personer. Dessutom kommer den med totalt 313 liter bagageutrymme, vilket är tillräckligt bra för att bära flera saker.

Bränsleeffektivitet

Suzuki Celerio är en mycket bränsleeffektiv bil. Detta beror på att den levereras med en bränsleekonomi på minst 65,7 mpg, men detta kan gå upp till 78,4 mpg, beroende på trimalternativ och körförhållanden. Därför gör det att användaren eller ägaren kan spara lite pengar och sänka sina utgifter.

Säkerhet

Detta är ett av de områden som Suzuki släpar in. Suzuki Celerio är inte ett undantag eftersom det bara kommer med några få säkerhetsfunktioner. Dessutom har den inte klarat sig bra i Euro NCAP-betyg. Några av de säkerhetsfunktioner som denna bil levereras med är ett låsningsfritt bromssystem, centrallås, barnsäkerhetslås, dåliga dörrlås och krockkuddar.

  Vanliga problem med Suzuki Ignis

Pris

Som de flesta Suzukimodeller är Celerio en mycket prisvärd modell. Suzuki Celerio har ett prisintervall på mellan $ 10 100 och $ 17 000. Till ett sådant pris är detta en avsevärt prisvärd bil. Priset varierar beroende på vilket modellår och trimalternativ du väljer. Ju mer sofistikerad bilen är, desto dyrare blir den.

FAQ

Är Suzuki Celerio värd att köpa?

Ja, Suzuki Celerio är värd att köpa eftersom den ger valuta för pengarna. Denna bil är inte bara kompakt och perfekt för stadskörning, utan den är också effektiv, pålitlig och praktisk. Med det sagt kan vissa människor tycka att den är oattraktiv. De som letar efter en lyxig, rymlig, högpresterande och säker kombibil för stadskörning kanske inte gillar den.

Vilka är de vanligaste problemen med Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio kan vara en kompakt, pålitlig, effektiv och lättskött bil, men den har också flera problem. Några av de vanligaste problemen med denna bil är en felaktig krockkudde, motorstopp, styrproblem och bromsar som inte reagerar. Dessutom har andra användare också rapporterat att de har avgasläckage, rattvibrationer, klumpig fjädring och fel på fönsterregulatorn.

Vilket är det mest pålitliga Suzuki Celerio modellåret?

Suzuki tillverkar hållbara och pålitliga bilar. Suzuki Celerio är en av dess mest pålitliga modeller och den har presterat enastående genom åren. Ändå har vissa Celerio-modellår visat sig vara mer tillförlitliga än andra. Till exempel anses Suzuki Celerio 2019 vara det mest pålitliga modellåret. Detta beror på att den registrerade mycket få problem jämfört med andra modellår.

  Vanliga problem med Suzuki SX4 S-Cross

Vilka bilar är som Suzuki Celerio?

Suzuki Celerio kan vara en av de bästa subkompakta hatchback stadsbilarna på marknaden, men den möter också hård konkurrens på marknaden. Några av dess närmaste rivaler är Tata Tiago, Maruti Wagon R, Tata Altroz, Maruti Swift, Hyundai Santro och Vauxhall Viva.

Är Suzuki Celerio bra för daglig körning?

Ja, Suzuki Celerio är en bra bil för daglig körning. Denna bil är kompakt, vilket gör den utmärkt för stadskörning. Dessutom är den mycket effektiv, vilket innebär att mindre pengar kommer att spenderas på bränsle. Eftersom den inte har många problem är det dessutom billigt att underhålla den här bilen. Så den totala kostnaden för att använda den dagligen kommer att vara låg.

Sammanfattning

Suzuki Celerio är en fantastisk bil. Detta beror på att den är effektiv, lätt att underhålla, pålitlig, hållbar och praktisk. Men om du letar efter exceptionell prestanda, säkerhet, rymlighet och lyx är detta inte en bra bil för dig. Dessutom har den flera problem som kan undvikas med rätt skötsel och underhåll.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts