Är Suzuki Boosterjet en bra motor?

Suzuki Baleno

Suzuki Boosterjet är en exceptionell motor som har använts sedan 2015. Till skillnad från den traditionella Suzuki Dualjet-motorn levererar Boosterjet-motorn mer kraft. Men är Boosterjet en bra motor?

Ja, Boosterjet är en enastående motor. Detta beror på att den levererar mer kraft, men den är fortfarande ekonomisk som Dualjet-motorn. Dessutom ger den en mjuk körning som är ett genuint körglädje. Men om du inte gillar kraft och hastighet är det här inte motorn för dig.

Historia om Suzuki Boosterjet

Suzuki Boosterjet är en av de motorer som erbjuds av Suzuki Automobile Corporation. Suzuki Boosterjet-motorfamiljen debuterade på 2015 års bilsalong i Genève i mars. Den första Boosterjet-motorn var 1,0-litersmotorn. Men Suzuki lade också till en 1,4-liters Boosterjet-motor, som är kraftfullare, men förbrukar mer bränsle än den tidigare.

Funktioner i Suzuki Boosterjet

Direkt insprutning

Eftersom Boosterjet-motorer kan spruta in den optimala mängden bränsle direkt i cylindrarna, kan de optimera förbränningen och därmed sänka bränsleförbrukningen. Dessutom har de sexhåls insprutningsmunstycken och en högtryckspump som snabbt bildar rätt luft-bränsleblandning inuti cylindern.

Dessutom har insugningsportarna och kolven utformats för att skapa ett starkt tumble-flow, vilket ger en renare och stabilare förbränning.

Avfallsgrind

Detta är en viktig del av motorn eftersom den gör den mer effektiv. Den speciella ventilen styr laddtrycket för att prioritera antingen dynamisk prestanda eller bränsleeffektivitet, beroende på körförhållandena. I stadstrafik öppnas wastegaten för mer bränslesnål körning, men när du behöver accelerera stängs ventilen för att öka laddtrycket vilket ger omedelbar prestanda och kraft.

Turboladdad

Boosterjetmotorer är försedda med en turboladdare som använder energin i avgaserna för att driva turbiner och mata in tryckluft i cylindrarna. Som ett resultat kan användarna omedelbart känna skillnaden med mer vridmoment, även vid lägre varvtal.

  Vanliga problem med Suzuki Celerio

Lätt och kompakt

Denna motor har en mindre och lättare design än den traditionella motorn. Det gör att bilen blir mer effektiv, samtidigt som den presterar och hanteras bättre. Och eftersom motorn är kompakt ger den plats för andra funktioner som större bagageutrymmen, mer benutrymme och mer förvaring.

Vilka är de olika Boosterjet-motorerna?

1,0-liters Boosterjet-motor
Detta är basmotorn i Boosterjet-familjen. Det är en 3-cylindrig motor med 12 ventiler, VVT och direktinsprutning. Den ger en maximal effekt på upp till 82 KW vid 5 500 rpm och ett maximalt vridmoment på upp till 160 NM vid 1 500 till 4 000 rpm. Bränsleförbrukningen ligger mellan 5,1 och 5,2 liter per 100 km. Dessutom ligger C02-utsläppen mellan 119 och 121 g/km.
1,4-liters Boosterjet-motor
Detta är en 4-cylindrig, 16-ventils, VVT, direktinsprutad motor. Den levererar också en maximal effekt på 103 KW @5 500 rpm och ett maximalt vridmoment på 220 NM @1 500 till 4 000 rpm. Den kombinerade förbrukningen är 5,9 till 6,2 liter per 100 km. CO2-utsläppen ligger mellan 138 och 145 g/km.
1,4-liters Boosterjet hybridmotor
1,4-liters Boosterjet Hybrid-motorn har en 4-cylinder, 16 ventiler, VVT och direktinsprutning. Den levererar också en maximal effekt på 95 KW vid 5 500 rpm och ett maximalt vridmoment på 235 NM vid 2 000 till 3 000 rpm. Den förbrukar också 5,0 till 6,0 liter per 100 km kombinerat. CO2-utsläppen varierar mellan 112 och 136 g/km.

Vad skiljer Suzuki Boosterjet-motorn från andra turboladdade motorer?

Suzuki Boosterjet turboladdad motor är en motor med direkt bränsleinsprutning som använder högtrycksinsprutare med flera munstycken för effektiv bränsleförbränning. Dessutom ger den högre vridmoment vid lägre varvtal, vilket leder till lägre bränsleförbrukning och omedelbart tillgänglig effekt.

  Är Suzuki Alto en bra bil?

En annan fördel med den här motorn jämfört med konkurrenterna är att den har låg vikt men ändå kompakta mått som gör att den får plats i mindre utrymmen. Dessutom utnyttjar turboladdaren energin i avgaserna för att driva kompressionen av frisk luft in i cylindrarna.

Slutligen har den en minimal turbofördröjning som ger en snabbare motorrespons vid acceleration.

Kort sagt är Boosterjet-motorn ett modernt alternativ till den naturliga sugmotorn. Motorn har små dimensioner, ett högre vridmoment, låg bränsleförbrukning och förbättrad körglädje.

FAQ

Är Suzuki Boosterjet pålitlig?

Ja, Suzuki Boosterjet är lika tillförlitlig som andra Suzukimotorer. När det gäller underhåll kan dock denna motor vara något dyrare att underhålla på grund av turboladdaren. På det hela taget kommer användaren inte att ha många problem att hantera och kostnaden för reservdelar är i stort sett densamma som för andra Suzuki-motorer.

Hur länge håller Suzuki Boosterjet?

Trots att Suzuki Boosterjet-motorn inte är så gammal är den fortfarande en pålitlig motor. Med rätt skötsel och underhåll bör Suzuki Boosterjet-motorn hålla i minst 200 000 mil. Och om ägaren kör bilen på rätt sätt och följer tillverkarens rekommenderade schemalagda underhållsservice kan den gå mer än 250 000 mil.

Vilka är de vanligaste problemen med Suzuki Boosterjet?

Även om Suzuki Boosterjet levererar utmärkt kraft, kommer den också med flera problem som intresserade användare borde veta om. Några av dem inkluderar effektförlust, trög tomgång, frekventa oljebyten, en felaktig EGR-ventil, DPF-problem, kamremsproblem och feltändning av motorn.

  Vanliga problem med Suzuki Jimny

Vilka Suzukimodeller är utrustade med Suzukis Boosterjet turboladdade motor?

Suzuki Boosterjet turboladdade motor är en av de mest kraftfulla motorerna från Suzuki. Denna motor är monterad i flera modeller, inklusive Suzuki Swift, Suzuki Vitara och Suzuki Baleno. Så om en person är intresserad av Suzuki Boosterjet-motorn har de olika modeller att välja mellan.

Vad är skillnaden mellan Suzuki Boosterjet och Dualjet motorer?

Suzuki Boosterjet- och Dualjet-motorerna är mycket exceptionella. Men de skiljer sig också mycket åt i hur de presterar. Suzuki Boosterjet är en av de mest kraftfulla motorerna på marknaden, medan Suzuki Dualjet är en av de minst kraftfulla motorerna. Boosterjet-motorn är kraftfull eftersom de är turboladdade för ytterligare kraft.

Bilar med Suzuki Boosterjet

Slutsats

Suzuki Boosterjet är en bra motor med stor kraft och effektivitet. Dessutom är den pålitlig, billig att underhålla och hållbar. Det krävs dock bra skötsel och underhåll om motorn ska hålla i mer än 200 000 mil.

Suzuki Boosterjet-motorn finns i några av de mest populära Suzuki-modellerna, till exempel Suzuki Swift Sport, Suzuki Baleno och Suzuki Vitara. Sammantaget är Suzuki Boosterjet en trevlig motor med utmärkt prestanda och effektivitet.

James May

James stora passion är bilar. Han har publicerat innehåll på Bil A2Z ända sedan webbplatsen lanserades våren 2021.

Recent Posts